fb Twitter

Thursday, October 11

SNE Beutskin Essence - Cara pengambilan & Review #4

Sebelum tu, I nak share tentang ingredient Beutskin Essence terlebih dahulu. Beutskin diperbuat daripada 100% bahan semua jadi. Antara kandungan nya ialah Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn


Lilin lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.


Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak



Radix Pueraria Lobata:
Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita.
Minyak Biji Seabuckthorn:Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin

Beutskin Essence telah dikilangkan di China, berstatus halal dan telah lulus Kementerian Kesihatan Malaysia (KMM): MAL08031430TR





Cara pengambilan pula, permulaan kotak pertama dan nak kesan yang cepat boleh ambil 4 biji sehari. 2 biji pagi sebelum masa perut masih kosong iaitu 1 jam sebelum sarapan dan 2 biji malam sebelum hendak tidur kerana pada waktu ini, sistem pencernaan bersedia menyerap dengan kadar maksima tanpa gangguan dari makanan yang belum dihadam atau masih banyak di dalam perut. Lepas tu boleh maintain ambil 2 biji sehari. Kalau mampu, boleh teruskan pengambilan 4 biji sehari.

Kalau ada mengambil supplement lain, jarak kan sekurang-kurangnya 1 jam. Tapi seelok-eloknya ambil Beutskin sahaja tanpa sebarang supplement yang lain untuk lihat kesan BE ni ke atas tubuh badan kita.

Air..air...air..make sure minum air masak/ mineral yang banyak untuk proses penguraian dan penyerapan zat-zat penting yang diperlukan serta berperanan menyebar semua khasiat itu pada seluruh tubuh, membantu mempercepatkan pembuangan toksin penyebab radikal bebas di dalam badan selain memelihara kelembapan dan keanjalan kulit. Kalau tak sia-sia saja pemgambilan Beutskin ni. 


Kesan keatas I selepas hampir 3 kotak pengambilan Beutskin.

1. Kuku makin cantek uollsss. Kilat-kilat natural lagi. Save dah duit tak payah pergi buat manicure dan pedicure ^_^ . Kulit tangan dan kaki pun dah kurang kering nya berbanding sebelum pengambilan BE. Kalau tak dulu asik nak kena menyental je tumit kaki untuk buangkan kulit-kulit mati.

2. Skin complexion bertambah tambah elok. Semakin even, glowing dan supple. eceh!

3. Badan dah rasa kurang penat dan sakit-sakit belakang pun dah berkurangan. Seperti contoh, semalam sehari suntuk I kesana kemari kerana ada beberapa urusan yang perlu diselesaikan. Tak rasa letih yang melampau pun tapi rasa lebih bertenaga. 



SNE Beutskin Essence

Stock masih banyak dalam tangan. Sesiapa yang berminat boleh contact saya.

BEUTSKIN ESSENCE SEKOTAK 60 KAPSUL = RM240 SAHAJA DAN PERCUMA POSLAJU SELURUH MALAYSIA.  


TRIAL 10 BIJI = RM50 SAHAJA*

TRIAL 20 BIJI = RM90 SAHAJA*

TRIAL 30 BIJI = RM130 SAHAJA*

*POSLAJU RM6 SEMENANJUNG MALAYSIA/RM9 SABAH & SARAWAK. 
UNTUK KETERANGAN LANJUT ATAU YANG BERMINAT UNTUK DAPATKAN SNE, BOLEH EMAIL KE: iyrinshoppe@gmail.com 

Setiap pembelian akan didaftar kan terus menjadi ahli. Jadi kotak kedua dan seterusnya untuk Beutskin berharga RM200. Untuk mana-mana product SNE pun akan mendapat harga member.


Entry sebelum ini:








www.tips-fb.com

Friday, October 5

Blog problem

Erghh...lepas satu..satu kan problem blogspot ni. Pagi tadi keluar warning kata ada malware. Bila check-check balik, warning tu keluar di sebab kan widget Instagram yang I pasang. Normally memang macam tu kalau ada link ke website lain. So, solution nya, I remove terus widget tu. Settle problem! No worries, tak ada malware pun dalam website I ni. Suci tau!

Lepas tu I gatal tangan adjust la blog ni nak bagi lawa dan ringan sedikit. Lepas tu bila teliti balik satu persatu, komen-komen dalam entry boleh pulak hilang *hantuk kepala dekat dinding*. Tapi bukan semua hilang. Ada beberapa komen dalam entry yang tertentu hilang and I tak tahu macam mana nak recover balik. Dah puas dah google. Tak jumpa solution pun -_-' . I tak delete pun komen-komen tu, sayang ada lah sebab bukan senang orang nak tinggalkan komen. Problem tu ada sebab I pakai Intensedebate. Nak delete Intensedebate ni sayang, sebab dekat bahagian komen jadi lebih kemas dan ada function commentluv.


Dah lah last week jari terkepit pintu kereta. Eh! ni pun nak cerita ke?. Pedulik!





Makin lawa la kuku gwe ni. Tak payah sibuk-sibuk nak pakai cutex bagai. Natural beauty gittuew!




www.tips-fb.com

Thursday, October 4

Demam Adam & Hawa

Sana sini orang seronok bercerita perihal Adam & Hawa. Di office, di belog-belog even di twitter dan instagram pun meriah dengan #Adam&hawa. Sampai kan ada orang kat office ni borong buku Adam & Hawa sampai bertimbun dekat lobi tempoh hari. Ni mesti pakat beli ramai-ramai. Tak sabar nak tunggu ending lettew. Meh sini pinjam pulak lepas dah abis baca tu. Eceh!

Tapi yang tak seronok nya..kenapa lah setengah jam je waktu siarannya..mana puas macam ni. Pergi dapur bancuh teh cepat-cepat, bila tengok tv balik..eh! dah habis??$%^ T__T . 

Orang lain tengok cerita Adam & Hawa ni mesti sebab tergila-gila kan atau mengagumi lakonan Abam Aaron Aziz. Tapi, saya sekelumit pun tak ada perasaan. Mula-mula tengok..ok cerita ni not bad juga dah la tak pernah baca novelnya..so tatau jalan cerita macam mana. Tapi setiap novel tulisan Aisya Sofea ni memang terkesan di jiwa dan gaya penulisan pun menarik. Drama ni bertambah menarik disebabkan lakonan Aaron dan Nadya Nisaa sangat bersahaja itu. 

Tapikan, perasaan ini tiba-tiba jadi berdebar-bedar dan tak keruan ketika Johan datang menyambut kedatangan Ain dan Azie di Airport. Ini lah dia Cinta pandang pertamaku! ahaks


Sekarang, mood untuk tonton Adam&Hawa sedang membuak-buak hanyalah di sebab adanya Abam Johan ini saja..rawrrrr! *hidung berdarah* Dah la setia menanti Ain habiskan Masters di Australia. grrr..mana nak dapat laki macam ni..mana? Tapi Am pun sanggup tunggu Ain abis kan degree dan masters. Untung lah..dua laki sanggup tunggu. 

Malam ni kita ngedate lagi ye Abam Johan..eh





www.tips-fb.com

H&M KL

Selepas seminggu pembukaan H&M KL, I managed to went there untuk tengok-tengok kawasan dan window shopping. Ahaks! Window shopping la sangat kan. Went there on Friday, but the crowd were crazeeeyyy..Ingat kan dah reda la sikit since launching pun seminggu yang lepas. Walaupun tak sesesak masa launching hari tu, but the queue untuk masuk fitting room agak panjang. Kena beratur lebih kurang 15 minit untuk masuk ke dalam fitting room. fuhh..that was longggg 



My favorite H&M looks

Terletak di Lot10 KL, H&M sure pack and jam with people punya. Mempunyai 3 tingkat dan menawarkan pakaian untuk wanita, kanak-kanak, lelaki, accessories, kasut, lingerie dan almost everything boleh dapat kat sini! U will never get bored bila dah masuk dalam. eh..pernah ke shopping boring? Walaupun dah pusing satu H&M, tapi rasa ada je corner yang I terlepas pandang.

View from level 1. Nais kan

Tingkat bawah dan tingkat 1 banyak pakaian dan accessories untuk wanita. Harga pula boleh tahan murah. Untuk seluar, harga bermula dari RM39.90 sehingga RM149. Warna dan design untuk seluar lawa-lawa pula tu. Di tingkat paling atas sekali terletaknya pakaian lelaki dan kanak-kanak. Pakaian kanak-kanak pula bermula dari RM29.90 sahaja. 


 Accessories pula berharga dari RM19.90 sehingga RM149. Cincin dan earing pun ada di jual dengan harga yang sangat sangat murah.


Untuk pakaian lelaki pula, harga bermula dari RM19.90 untuk t-shirt. I'm helping a friend untuk survey jacket lelaki, so agak lama juga I pusing-pusing dekat level 2. Banyak juga baju yang trendy, eksklusif dan berkualiti di bahagian lelaki and I ada terserempak dengan beberapa fashionista lelaki. Love their sense of fashion. Sangat runway fashion.



Jaket ni agak murah kan dan kain yang digunakan pun agak tebal dan selesa.

Tapi ada a few design dalam wishlist I tak ada jual. Maybe dah sold out or tak bawak masuk sini. Ni antara pakaian yang I sangat sangat berkenan.



 Printed pattern legging

Peplum blous

Somehow I managed to grab printed pants with different design. 


ohemgg..so ugly without shoe there! 




My H&M haul that day






Mint green pants

I sangat gila dengan colored jeans. Warna kuning, merah, orange je belum ada lagi ni ^_^ . H&M will definitely menjadi tempat yang I kerap kunjungi untuk menghabiskan duit sebab design, colors dan materials sangat-sangat street fashion. Me love!




Last but not least, favorite necklace I beli dekat Sg. wang. 










www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain