fb Twitter

Thursday, August 30

Jezebel, Jeevana & Julia from Jovian Mandagie

Revealing full picture untuk collection terbaru dari Jovian Mandagie sempena Aidiladha nanti. The most wanted by Jovianista..Jezebel dan Jeevana!


Jezebel dan Jeevana

 Julia...baru diperkenal kan tadi oleh Jovian sendiri


*jaw dropping* Sangat cantek kan this new design. Definitely gonna save money for this gorgeous piece. Date of release remain secret. Pandai kan marketing dia. I adore u JM.

3 hari sebelum raya lepas, Jovian organized Jovian’s Boxing Day di ShangRi La, KL. He revealed the new collection only a few days before the big event. Such a genius marketing kan sebab buat orang ramai tertunggu-tunggu. But the 4th release ni agak mahal compare dengan release sebelum ni. Mostly RM300 and above. I was hoping for Jenelle to make a comeback masa boxing day..but tak ada. Instead, they replace with Janina yang lebih mahal. Janina punya design lebih kurang sama saja dengan Janelle only that kain je yang berbeza and the price mark up from RM280 to RM400 T_T .




A friend of mine yang sanggup teman me that day. Thanx for your company *touched*. The sale only start at 8am but I managed to arrived there seawal 7.30 pagi and I don’t surprise at all when see the lonnnggg queue. Ada yang queue seawal 3.30 pagi lagi *fengsan*. I queue dekat fast lane but the fast lane is not fast at all la Jovian. Even boxing lane lagi laju dari fast lane.
      
  
Just imagine setengah jam tunggu baru setapak je bergerak *facepalm*. And I waited 6 hours tau untuk masuk ke dalam. My wish list for Boxing Day, I nak dapat kan Jova beige and Janina pink. Tapi..within 1 hour they announced these 2 design dah sold out for my size  *sedih lagi* . So I have to change my order to Jadore and Jules.
    
Those mannequin in Jadore and Jova

Agak stress kena queue lame-lame ni sebenarnya.

So far, sistem pengurusan semasa Boxing Day tempoh hari agak teratur only that waiting time terlampau lama. Tak ada la scene berasak-asak, tolak-menolak dan rempuh-merempuh seperti yang terjadi seperti dekat First Lady dulu. I can’t ask for more.

I berjaya dapat masuk ke dalam pukul 1 lebih sebelum they stop for lunch break. Lucky me. Kalau tak kena tunggu lagi another hour. When my turn came up, I just serah kan my order list, helper will help to find the design, call me in, do inspection to the baju and I immediately pergi ke kaunter bayaran. I think that proses sangat pantas around 10-15 minit je. Tapi yang I paham kenapa yang lain amik masa yang lama sangat? Please la be considerate and decide awal-awal sebelum masuk dalam tu bukan bila dah masuk dalam baru nak pilih-pilih baju. oh..design tak lawa la..tak nak yang ni..nak tuka yang lain la..ffthhh. Then the helper yang sangat baik tu terpaksa cari baju yang lain pula. No wonder la kena beratur lama kat luar tu. Unless kalau baju tu yang bermasalah tak apa la. Bulan puasa pula tu. Memang geram dengan orang-orang yang macam ni.

Happy with the purchase that day. Ambil gamba dengan mannequin wearing Jova pun jadi la walaupun tak dapat Jova
    
Jadore and Jules berjaya berada dalam tangan. Satisfaction yo!
    

Full picture of Jules and Jadore.
    
Jatuh cinta dengan detailing. Even ramai yang puji baju ni lawa masa pergi beraya.

Yours truly in Jadore.
    
Thanks Jovian for being so generous and making Ready To Wear collection with affordable price to many others. I managed to have your 3 collections and feel like a princess when I wore them. I feel pretty too in them *ehem*. Looking forward and anxiously waiting for your other design. Now, Im proud to announce that im really addicted to your design and a big fan of you. But please..please maintain the price in the future ya!.
    
Here’s are some tips from the designer himself on handling Jovianrtw
    
dear ladies, im sure most of u have adorned your beautiful pieces of Jovianrtw, here's a little tips on how you can keep these pieces in good care/condition ;
1. All materials used is washable, they are cotton/silk synthetic which allows water and detergent come through it without any shrinking. Nevertheless, most on the pieces are made delicately with embroidery works & beads. Therefore, i think it is fair to treat your ensemble a lil special by sending them to dry cleaners.
2. WARN your dry cleaners that these are "EXPENSIVE" CLOTHING BY A RESPECTIVE DESIGNER! hence they need to know extra attention needed here. Tell them DO NOT mess up the bead works or any colour runs! if they would do that to your dress, better make sure they will be responsible on any damages.    
3. Wear em like a princess, don't go POCO-POCO with my dress and claim i didn't give good quality with your purchases, it is demi-couture ; couture inspired where most works are hand sewn, very very delicate! So if beads falls out half way during your open houses, please dont come to me and ask me to fix for you. It is wear & tear, we will not be responsible to that at all ladies. I'm truly sorry, but my advise to those who come across this situation, meet some good chinese Aso tailor to fix these bead works, they are all hand stitched. It requires a real simple stitching skills to fix them up.
    
4. JEMIMA, JASMINE, & JANISSA owners, these pieces are chiffon pleated treated material ; the pleats effect remains the same ONLY if you send for dry clean. If u machines washed it, it will be "out of bed" effect lah. hehe, Anyways, please send these pieces for dry clean and remind your laundry service to ONLY STEAM IRON them, if you ever iron it with the normal ironing machine texture will go off! if that happens, the pleats can never come back and we cant help you either.    
5. Juliette owners, you have purchased the MOST DELICATE piece from Jovianrtw this season. Yes the crystal strips is very sensitive and delicate that it may fell off easily. Im terribly sorry again if some may come out during your time wearing them but u gotta be extra careful! when it is pulled mildly, it ma came off. again my advise is meet some good chinese Aso tailor to fix these bead works, they are all hand stitched. It requires a real simple stitching skills to fix them up.
    
Other than that, i wish you all the best moment wearing my designs and hope this is not too much of a hassle and shall see you guys again soon for next collection! INSYA ALLAH if you all will keep on supporting me & the brand!    
xx
JM
    
Let’s berJovian bersama-sama masa raya ni! I would not feel awkward kalau nampak orang pakai design yang sama tapi sangat teruja dapat pakai baju daripada top designer. 
www.tips-fb.com

Tuesday, August 28

SNE Beutskin Essence [Review #2]

As promised, setelah berkurun baru nak update..sorry ye uoolsss…terasa amat berat nak buka lappy masa musim cuti raya ni. Biar lama sikit..baru suspend kan nak tau result *ok! not funny*

 Masuk hari ni, dah hari ke-28 I ambil Beutskin Essence dan dah masuk kotak yang ke-2 pun. Sekarang ni ada nampak sedikit perubahan pada kulit walaupun tidak la terlalu ketara. BE ni sangat la mahal. Sekotak je dah RM240 ada 60 biji. Untuk kotak yang pertama, I ambil 4 biji sehari dan boleh tahan 15 hari je. Tapi kotak seterusnya I ambil 2 biji sehari boleh la tahan sebulan kalau nak berjimat. Masa bulan puasa sebelum ni, I ambil 2 biji masa berbuka dan 2 biji lagi sebelum nak tidur dan I akan pastikan minum air yang banyak semasa berbuka untuk dan masa bersahur untuk memastikan toksik-toksik dalam badan dapat disalurkan keluar. Kotak yang ke-2 ni, I hanya ambil 2 biji sebelum nak tidur dan minum air yang banyak juga.
   
 SNE Beutskin Essence

 2 biji untuk setiap malam 

Apa sebenarnya Beutskin Essence ni kan. Korang dah tengok kan macam mana Adira leh transform jadi putih melepak macam sekarang ni. Well…ini la rahsianya kecantikan dia yang telah mengambil Beutskin Essence sejak dari tahun lepas lagi *eceh*. Disebabkan itu, I pun verangan nak jadi cantik macam Adira la jugak kan. Tak putih macam dia pun tak apa janji kulit jadi sihat dan bersih pun dah ok. Almaklum la..sejak umur dah nak masuk 3 series ni..macam-macam perubahan kulit dah terasa.
 



Beutskin Essence ni bukan untuk tujuan kecantikan sahaja, tapi juga sebagai supplement untuk kesihatan luar dan dalam agar lebih sihat dan cergas.

“ Mengubah Statistik Umur Manusia ”
5 FAKTOR UTAMA
1. Memutihkan
2. Kecerahan Kulit
3. Memperbaiki Gen
4. Metabolik
5. Anti-Pengoksidaan

     
Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada esens tumbuhan yang unik dan digabung dengan penggunaan teknik ekstraksi supercritical CO2, berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel dari dalam ke luaran supaya membolehkan badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti penyahasilan dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.
     
KESAN-KESAN SELEPAS PENGGUNAAN BEUTSKIN ESSENCE
3 hari :
- Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.

     
10 hari :
- Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.

     
30 hari :
- Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.

     
60 hari :- Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.
     
90 hari:- Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.
Penggunaan jangka masa panjang :  
- Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna.

 
APAKAH YANG KAUM WANITA TAKUTKAN??
Selepas tempoh baligh, seorang wanita akan melangkah ke alam perkahwinan, keibuan dan menopaus.  
Setiap hari, wanita moden perlu mengendalikan pelbagai tanggungjawab di antara kerjaya, keluarga dan masa peribadinya. Selain daripada berusaha dalam kerjayanya, mereka turut memainkan peranan sebagai seorang isteri dan ibu, prihatin terhadap pendidikan anak-anak serta pelbagai perkara remeh yang lain, lalu kerap mengabaikan perihal penjagaan kesihatan diri sendiri!

 
Akibatnya, kesihatan mereka semakin merosot dan muncullah pelbagai simptom. Contohnya, ketidaksamaan endokrin menyebabkan obesiti, gangguan haid (dismenorea, amenorea, haid tidak tetap), simpton klimakterik (insomnia, panas baran, pempigmenan atau kemunculan plak senil) dan masalah-masalah lain berkait kesihatan wanita.
 
Maka, wanita takut menjadi gemuk, tua dan hodoh!
Oleh itu, mencari produk yang dapat melegakan masalah kesihatan wanita merupakan perkara yang sangat penting!

 
Kapsul SNE dan BEUTSKIN ESSENCE yang diformulasi berasaskan 5 teori, di samping menggunakan seabuckthorn yang ajaib sebagai bahan utamanya merupakan berita baik untuk kaum hawa.
 
Kapsul SNE dan BEUTSKIN ESSENCE membekalkan sel kita dengan nutrien yang mencukupi untuk mengaktifkan sel, menyelaraskan sistem endokrin, mencegah dan melegakan ketakseimbangan hormon. Ia juga menentang radikal bebas demi mencegah kerosakan yang diakibatkan ancaman radikal bebas kepada sel badan dan meningkatkan sistem imun dengan menangkis serangan bakteria dan virus, serta membaiki keadaan penyakit genetik.
 
Kaum wanita, anda harus menjaga kesihatan anda, agar anda sihat walafiat dan mendapat menjaga kesejahteraan orang yang disayangi, serta menjalankan tanggungjawab anda sebagai seorang isteri, ibu dan wanita berkaliber dengan sepenuh hati.
 
MENYEMARAKKAN HUBUNGAN INTIM YANG HAMBAR


      ohh..yang part last tu macam menarik je..
Kesan-kesan yang I rasa sehingga hari ni:


1. Sekarang tiap-tiap pagi mesti akan ke toilet. Proses penyahtinjaan semakin senang dan aktif..hahha . Kalau sebelum ni mesti selang sehari tapi sekarang setiap pagi. Mungkin disebabkan metabolisme badan dah naik agaknya.

2. Yang paling ketara perubahan yang rasa tang kulit muka yang jadi semakin lembut, mulus dan lembab. Suka usap muka sendiri sebab lembut macam kulit baby *ferasan*. Pori-pori pun semakin mengecil sebanding sebelum ni. Masalah kulit berminyak pun dah semakin kurang. Nak apply makeup senang sebab tak nampak bercapok-capok. Lagi satu, pigmentasi I pun dah semakin pudar. This 1 I sangat suka sebab dah cuba macam-macam product untuk hilangkan pigmentasi ni. So far makan BE ni yang paling berkesan. Tapi… bab putih pinkish pinkish tu I belum nampak lagi. Kulit pun rasa kusam je lagi ni. Tangan dan badan pun belum nampak lagi putih. Mungkin sebab baru 2 kotak agak nya.

3. Kulit dibahagian tapak kaki dah tak kasar dan merekah sangat macam dulu.

4. Ni part censored sikit ye..my '”dua buah limau” semakin firm dan kismis semakin cerah *sorok muka*.. faham tak? Tak faham boleh message I. Nanti I ceritakan dengan lebih details ye. Segan la nak cerita kat sini.

5. Kitaran period on time. Tepat hari yang ke-28 pula tu *surprised!*. Period I selalu nya tak stabil dan datang lambat. Kadang-kadang lewat sebulan pula tu. Tapi yang ni I nak pantau lagi. Mungkin kebetulan sebab I pun baru makan kan. Kita tengok lagi untuk bulan ke-2 dan seterusnya. Akan update lagi nanti.

6. Selera makan pun semakin meningkat.

  
 Dari dulu lagi kulit muka lagi gelap dari leher…kenapakah?

Sampai sini dulu. Nanti I update untuk kotak ke-3 pula ye.. Selamat ber Beutskin semua! Tak saba nak cantek!


BEUTSKIN ESSENCE SEKOTAK 60 KAPSUL = RM240 SAHAJA DAN PERCUMA POSLAJU SELURUH MALAYSIA.  

TRIAL 10 BIJI = RM50 SAHAJA
TRIAL 20 BIJI = RM90 SAHAJA
TRIAL 30 BIJI = RM130 SAHAJA
UNTUK KETERANGAN LANJUT ATAU YANG BERMINAT UNTUK DAPATKAN SNE, BOLEH EMAIL KE: iyrinshoppe@gmail.com 
Setiap pembelian akan didaftar kan terus menjadi ahli. Jadi kotak kedua dan seterusnya untuk Beutskin berharga RM200. Untuk mana-mana product SNE pun akan mendapat harga member. 
Updated:
www.tips-fb.com

Friday, August 3

SNE Beutskin Essence [Review#1]

beutskin
I baru 2 hari consume this Beutskin Essence. Walaupun baru 2 hari makan supplement ni, dapat rasakan perubahan yang minor. Kulit muka menjadi kurang berminyak. I memang ada masalah kulit muka yang sangat berminyak even duduk dalam tempat aircond pun boleh berminyak. Tadi I try pakai facial oil blotter, memang nampak pengurangannya. Walaupun tidak terlalu ketara, pores nampak makin mengecil dari sebelum ni. So far ni yang I perasan, if ada perubahan lagi, I akan update dalam masa seminggu.


Latest entry:



www.tips-fb.com

Thursday, August 2

Universal Studio Singapore [Part 2]

Ok. Kembali kita kepada part 2. Dalam entry lepas I ada cerita yang I sanggup pakai wedges untuk kelihatan lebih kebabommm kan. Kebabom la sangat. Well..actually that was really really bad idea. Dalam hati menyumpah-nyumpah kenapa la gatal sangat nak pakai wedges pergi USS. So uncomfortable sebab dalam tempoh 2 jam tu untuk sampai ke USS kena banyak berjalan dan turun naik bas lagi. Nasib baik I bring along my flat shoe tapi sudah nya terpaksa pikul bag yang berat lepas ditambah kasut wedges tu belum campur lagi dengan make up bag, camera with 18-105mm lens bawak extra lens lagi pula tu. Mau lebih 2.5kg bag I time tu dan pergi mana-mana pun kena bawak bag sekali T_T. Super berat nokkkssss…

        

DSC_2466 On the way to Waterfront Station dengan menaiki Sentosa Express. See the happy face there!

        

Fyi, untuk tiket USS, I dah booked and beli dari Citrus Hotel yang berharga SGD74 sebab tengok tarikh yang kita akan pergi tu musim peak dan untuk mengelakkan kekecewaan kerana kehabisan tiket. Tapi we were so lucky sebab masa tu tak la ramai seperti yang di jangka kan mungkin sebab time kita pergi tu hari bekerja walaupun peak season.

        

uss7 Globe ni tempat yang wajib bergambar. Yeay! dah sampai USS.

        

uss9

        

uss12Masuk-masuk akan berada di Hollywood Street. Lawa sangat kat sini sebab bangunan semua cantik-cantik. Yang best nya kat mana-mana pun boleh ambil gambar. Tak ada orang nak kisah pun except masa naik ride je la

        

 uss14  Ini Cafe!dohh

        

uss15 Memang tak ramai pun orang time ni walau pun dah pukul 1. So kami bebas melakukan apa saja. Tak payah nak berebut-rebut pun.

        

uss18 Walk of fame

        

uss19

Betty Boop shop. Kenal tak Cartoon character ni? Cartoon dah agak lama ada tapi masih lagi famous. Macam-macam ada dalam ni untuk collector Betty Boop

        

uss20 Inside Silver Screen Collectibles Shop.

        

uss6 I menang Oscar for Best Lover..pfftthhh

        

uss23Kaki terus melangkah untuk ke Madagascar theme pula sebab takut tak sempat nak pusing semua kan.

        

Actually dekat Hollywood street ni macam-macam ader. Mel’s Drive-in, Universal Studio Store, The Dark Room, Monster Rock Theater tapi kami tak singgah sebab kejar masa.

        

uss62

        

uss26Woody woodpecker. One of my favorite cartoon masa kecik dulu. Dok ulang banyak kali tape pun tak boring tengok. Dulu pakai tape ok..takde CD2 ni. Tak cukup lagi, pergi kedai sewa tape pula.

        

uss2 Meriah sangat dekat Madagascar ni. Rasa seperti berada di dalam filem yang betul-betul.

        

uss63

Wajib ambil gambar kat ni sebagai kenang-kenangan.

        

uss64Actually kat sini staff USS akan ambil kan gambar dan akan terus print terus. But you can decide nak beli ke tak nak. Posing sakan tapi kitorang tak beli pun.

        

uss65 Kat belakang tu ride untuk Madagascar: A Crate Adventure. Ni first river ride yang kitorang naik. Nama pun first ride, so boleh agak la excited nya macam mana kan. Kita akan di bawa menjelajah ke dunia Madagascar menggunakan river boat. Comel-comel. Suka!

        

uss68 Queue tak lama pun. Dalam 2 minutes je. Strictly prohibited untuk ambil gambar dalam ni. So..no picture inside.

        

uss72

Welcome to Far Far Away!

        

Ni la dia istana Fiona dan dalam tu ada Shrek 4D Adventure. Apa yang menarik pasal 4D ni, you can see, hear and feel the air, the water, spiders macam the real one. Sampai kasut I tercabut sebab terkejut rasa macam ada spider betul-betul bawah kaki..eeewwwww . Nasib baik tak tercampak atas kepala orang yang duduk kat depan.

        

uss37

And they live happily ever after…The End

        

Eh..belum habis lagi..

        

Then we queuing untuk naik Enchanted Airways rollercoaster. Nak rasa lebih adventure lagi duduk la paling depan sekali rasanya jeritan horror kitorang lagi kuat dari orang lain padahal tak ada la takut sangat.

        

uss33  Kena queue agak lama dalam 15 minit.

        

uss36 Even the staff pun comel sebab baju ikut tema. Baru la betul-betul rasa macam dekat Far Far Away.

        

uss73 Dah penat menjerit, singgah di Fairy Godmother’s Juice Bar untuk beli air and souvenir. Botol air yang panjang harga SGD15 kalau tak silap. Tak ingat the exact  price. I belikan Sara tumbler harga SGD10.

        

uss74 Sejuk tekak nak mengabis kan air yang banyak tu

        

uss43

Leaving Far Far Away Kingdom

        

uss45 Next is Jurassic Park theme.

        

uss53 

        

uss77

        

Tak tahu kenapa, masa tengok filem ni kecik-kecik dulu, rasa ni la cerita yang paling scary. Tapi bila besar ni rasa tak heran pun. erkk

        

uss48 Canopy flyer.

        

uss47 

Kat sini kena queue yang paling lame. about 35 minutes. Tu time tak ramai orang. Kalau masa betul-betul peak tatau la kena beratur berapa lama pulak. But, if you are single rider, you can cut the queue sebab ada single rider lane.

        

uss49

Again, kena duduk depan sekali..Ride ni sangat best sebab kaki hanging dan view pokok-pokok tapi sekejap sangat.

        

Next, naik Jurassic Park Rapid Adventure river raft ride yang macam ada dekat Sunway Lagoon tapi lebih menakutkan. I tak ambil gambar untuk ride ni sebab dah simpan camera dalam bag untuk mengelakkan basah. Baju hujan ada disediakan yang berharga SGD3. I tak beli pun tapi ada orang baik hati bagi I baju hujan dia. Kalau tak..mesti habis lenjun. Camera tu paling penting sekali.

        

uss50  style la ada drying pods ni tapi kena bayar.

        

uss51

        

End of part 2. Actually banyak lagi I nak cerita. Tapi Windows Live Write ni asik lagging je dari tadi. So I akan sambung di part 3 pula. Ramai character yang sempat I jumpa dan bergambar dan banyak lagi tempat-tempat yang best dalam ni. Stay tune ya!

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain