fb Twitter

Tuesday, July 31

Calling all Jovian Ready To Wear Lover!

How was last night? Dapat grab tak baju raya from Jovian dekat Zalora? Super fast selling semalam dekat Zalora sampai ada yang dapat error masa nak add to cart, problem during checkout and ramai yang frustrated..fuhhh. Sold 100pcs in a minute. Jovian Mandagie madness this year.

  

JM

  

JM4

  

JM3

  

And Jovian sendiri confirm akan ada 4th release which date still remain secret. Hope this would be the best collection among the rest. Let’s wait patiently for the new release.

  

JM2

  

Jadore is 1 of them..oh myyyy…*fengsan*

  

385410_10151039410708926_1139711404_n

    

pssss….Whoever yang nak let go Jova (Navy blue) or Jules in XS please..please..please inform me. I really minat this 2 design tapi tak sempat nak beli dah abis T_T

  

304747_10151039610223926_976128899_nJules. I want this color

  

524364_10151039593348926_1234621118_n

Jova in Navy Blue

www.tips-fb.com

Zalora….please improve your service

Please Zalora…

I’ve been trying to call you since 10am this morning but still no avail. Dari tadi asik engage je and email pun tak balas-balas lagi. In fact, I’ve been waiting in the line for 10 minutes sorang pun tak pick up my phone. Bila buka radio mesti dengar iklan Zalora, bila bukak website/blog mesti terpandang iklan Zalora. Tapi service tersangat-sangat poor. If you unable to handle a large number of queries and calls, so stop all the advertisements. Improve the customer service first before you lose all your customers. Very unreliable online website so far *sigh*.

e39

www.tips-fb.com

Monday, July 30

Universal Studio Singapore [Part 1]

Bersambung lagi cerita percutian di Singapore yang dah lama pending ni. Read here and here for previous entry.

The most efficient transportation dekat Singapore semestinya MRT. So we decided untuk naik MRT saja instead of bas. Ingat kan lebih jimat. Tapi bila dah tambah tolak lebih kurang sama je kalau naik bas.

 

Perjalanan menggunakan MRT ke Universal Studio Singapore dari Citrus Hotel terasa amat lama sebab kena turun naik bas dan kejap-kejap kang kena tuka train. Belum sampai USS lagi dah terasa kepenatan. Tapi bila orang tanya ada la juga pengalaman naik MRT tu.

 

Actually hotel yang tempat kitorang bermalam ni (Citrus Hotel) ada menyediakan perkhidmatan penghantaran pergi dan balik ke USS terus yang berharga RM30. Ingatkan mahal sebab tu kitorang decide untuk naik bas dan MRT je. Tapi sudahnya, baik la bayar RM30 tu je daripada gigil-gigil kaki kena tuka-tuka train ni –_-.

 

Gerak dari hotel agak lambat dalam pukul 10 pagi sebab masing-masing kepenatan sebab berjalan sehari suntuk di Singapore sehari sebelum. Jalan kaki menuju ke JB Sentral yang terletak beberapa ratus meter je dari hotel. Sampai JB sentral agak panjang juga orang beratur untuk lepas kastam sini sebab time tu memang waktu office hours dan ramai yang nak masuk ke Singapura. Dah membazir masa kat kat sini saja.  

 

Lepas je kastam tu I perasan semua orang jalan sangat laju sampai I sendiri pun tak terkejar..pergghh..orang-orang sini memang gini ke? Bila dah nampak orang jalan laju, secara otomatik nya kaki pun akan bergerak laju dengan sendiri nya. Tapi sumpah..boleh semput ikut kelajuan durang ni tambah pula I feeling-feeling diva pakai wedges kan.

 

uss6 I tried to keep up with the speed.

 

Lepas je kastam, kami terus mencari bas yang hantar sampai ke Kranji station di Singapre. Bila sampai  Woodland, kena turun bas untuk dapatkan pula cop kastam Singapore.

 

Settle kat kastam, kena berhimpit pula dalam bas yang akan terus bawa terus ke Kranji station. Part ni I memang blur terus. Macam mana nak beli tiket, station mana nak berenti. So I serahkan pada Suria je.

 

uss10

Kranji Station

     

uss9

MRT yang sistematik. Different colour different train

     

DSC_0015 Ni mesin untuk beli tiket. Tak tahu langsung macam mana nak guna. Nasib baik ada penyelamat keadaan. Dari Kranji kami beli tiket ke Jurong East. Dari Jurong East, tuka train untuk ke Outram Park. Akhir sekali,dari Outram Park tukar train pula untuk ke Harbourfront. Perjalanan mengambil masa kira-kira sejam.

     

DSC_0005 Spacious train. Nak bawak stroller pun boleh dalam ni

     

Bila sampai ke Harbourfront station, kena jalan kaki menuju ke VIVO city. Dalam VIVO City, kena naik ke level 3 untuk menaiki Sentosa Express yang berharga SGD3 untuk ke Waterfront di mana terletak nya Universal Studio. Fuhhh…gigil-gigil kaki dah time ni tapi teruja untuk sampai ke USS.

     

DSC_0021

     

DSC_0022

Tiket train boleh di beli di sini. SGD3 untuk pergi dan balik.

     

And finally, we arrived here selepas 2 hours of journey dari JB. Sampai sana lebih kurang pukul 12. Banyak nya bazir kan masa.

     

DSC_0028 Waterfront Station

   

     

uss98

     

DSC_2486

    

     

uss7 Us in front of the globe

uss

I’m super excited, tapi banyak juga tempat yang terlepas tak sempat nak masuk sebab kesuntukan masa. Opening hours only from 10am till 7pm je.

     

Banyak yang menarik dalam tu. Kami yang dah kertu ni pun terkinja-kinja macam budak kecil.

www.tips-fb.com

3rd Batch RTW Jovian Mandagie di First Lady Jalan Tar

560916_10151041898848926_153545180_n 

Pernah nampak tak scene macam ni sebelum ni? Kedai belum bukak tapi dah ramai yang berkampung dekat depan kedai. This scene can only be found masa Jovian Mandagie Ready To Wear new batch release. I was there too masa 3rd release dekat First Lady Jalan Tar. I tell u…kedai bukak pukul 9.30am tapi estimate more that 100 people dah ada depan kedai..fuhhh... Mesti ada yang seawal 8 pagi dah sampai.

 

406579_10151041898428926_1647146244_n

   

Sepatutnya on 29th Zalora pun akan update new release, but disebabkan stock dah habis, they only can release today (30th July 2012 at 10pm). So girlsss…jom tunggu depan laptop nanti!

 

428810_4390930379869_278665872_n Spot me!…only the back side..pffttt

 

 

C360_2012-07-29-08-56-05 All waiting with eager and excited untuk dapatkan collection JM

 

C360_2012-07-29-09-37-41

  

This is what happened inside the boutique. Tolak menolak and I was stuck in the middle. Tak boleh nak berjalan. Semua jadi hyperactive disebabkan oleh Jovian Mandagie. Apa yang ada I just grab je and save so much time because I dah tau my size so tak payah nak buang masa pilih.

 

C360_2012-07-29-09-37-47 

Rak in the middle tu macam dah nak jatuh dah disebabkan kerakusan fashionista. Paling tak best nya I tak sempat nak ambil design yang lain walaupun I datang awal. Semua saiz yang kecil licin dalam masa setengah jam je. Yang tinggal semua saiz yang gedebus-gedebus T_T.

 

C360_2012-07-29-10-01-33 This one also cute. Tapi sangat besar for me.

 

Yang paling sedih, masa bersesak-sesak tu..ada a few baju yang bersepah atas lantai, baju tempat lain, kain kat tempat lain and ada yang ambil 6-7 helai at one go, bawak masuk fitting room but end up beli sepasang je. Kesian la kat orang yang betul-betul nak beli ni. We have to wait agak lama untuk dapatkan baju yang durang tak nak tu. I think they should  limit berapa orang boleh masuk at one time untuk mengelakkan kejadian tolak menolak and agar baju yang sangat gorgeous tu tak rosak.

   

After a few hours, I berjaya dapat sehelai baju saja. Baju idaman dah sold out T_T

 

217817_10151051764319591_276951435_n

After all..im satisfied and happy with my purchase. Worth every penny!

   

C360_2012-07-29-11-36-03

   

C360_2012-07-29-21-23-57 I’m all love with the design, the cutting, the material. Terletak elok je atas badan.

   

C360_2012-07-29-21-24-16

   

528881_10151039609778926_1950464293_n My baju raya for this year

 

Next Entry about Jovian Mandagie RTW:

Oh my Juliette

Jovian’s Lover

www.tips-fb.com

Sunday, July 29

Ready to wear by Jovian Mandagie

Ni cerita yang dah basi. Jovian Mandagie, famous designer telah melancarkan Aviraya Ready to Wear. Very affordable with price range RM180-RM400. Jatuh cinta dengan collection raya Jovian Mandagie ni. Rasa nak dapat kan semua collection yang ada. Sangat-sangat classy design JM ni.

   

First and second batch dah release on 17th and 22nd July lepas di First Lady dan di Zalora. Tapi melepas..tak sempat nak beli semua tinggal saiz yang besar-besar je. Sanggup pergi First Lady di Shah Alam dan Jalan TAR pada hari yang sama semata-mata nak dapatkan collection JM ni. Nasib baik time pergi tu masa weekdays. So traffic tak heavy sangat.

   

Stock yang ada di Shah Alam dan Jalan Tar semua tinggal size yang besar dan memandangkan I ni petite, so kena cari size xs dan hanya tinggal 1 design je.

   

I heard from the SA masa 1st and 2nd batch releasing tempoh hari, orang sanggup tunggu depan kedai seawal 8 pagi untuk dapat kan collection dari JM ni. Even dekat Zalora pun within 1 hour semua dah licin nokss. Dari Jovian punya FB, they only releasing until 3rd batch je. Lepas tu tak restock la..Harus la berebut-rebut orang nak beli nanti.

   

C360_2012-07-27-11-46-36 This cute Javiera available in my size dekat First Lady Shah Alam. Design yang simple but sangat lawa dan selesa bila pakai. Cutting was perfect. But im saving untuk design yang lain

  

Memandangkan tak ada baju yang I boleh beli dekat Shah Alam ni, terus pergi ke Jalan TAR. Kat sini design lagi banyak compare dari Shah Alam tapi size yang kecil memang dah habis la kan. Pulang dengan penuh kekecewaan.

  

C360_2012-07-27-14-44-30 Heart this dress. Tapi tak muat in saiz S

   

Ni antara collection yang sangat kelas and to-die-for dari Jovian Mandagie.

   

255358_10151039606693926_784426291_n 292400_10151039618303926_1277141712_n 319362_10151039619703926_848141692_n 427574_10151039608113926_698142294_n 487048_10151039594273926_1952611853_n 524364_10151039593348926_1234621118_n 528881_10151039609778926_1950464293_n 528901_10151039614248926_944528675_n 531563_10151039592098926_1641703909_n 536692_10151039609998926_950353147_n 549504_10151039608298926_714104587_n  553504_10151039620078926_1140990497_n 555034_10151039587388926_1795056905_n 561100_10151039615818926_1781996784_n 563965_10151039610883926_169193651_n 578671_10151039615398926_123733357_n

   

Lucky for me, semalam I sempat beli sehelai baju dari Zalora lepas my friend cepat-cepat watsapp bagitau ada collection baru. Actually yang release semalam sepatut nya untuk the 3rd batch (sepatutnya release on 29th July) tapi ‘terkeluar’ awal dari tarikh yang sepatutnya.

   

My baju raya for this year….

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

553424_10151039615633926_1547162212_n

This is so my color and can’t wait for it to arrive at my doorstep.

   

   

pssss….Now I keep on refreshing my browser tengah tunggu 3rd batch dari Zalora. Esok pagi-pagi pun nak pergi serbu First Lady dekat Jalan Tar mana tau leh sambar satu lagi. Who’s with me??

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain