fb Twitter

Friday, May 25

Ad hoc trip!

Planning last minute untuk bercuti ke kedua-dua tempat ni. Tarikh pergi dekat-dekat pula tu. Will going to Cameron Highland malam ni dan Singapore next Tuesday…ffhuhhhh.. Larat ke membawa diri nanti ni. Ni betul-betul bawa diri namanya ni.

pahang-cameron-highland

Universal Studios singapore 04

Except untuk ke Pangkor memang dan lama planning dengan member-member office. Pergi Pangkor pula the following next week –_-‘

main-pic 

www.tips-fb.com

Restaurant Haji Ramli @ Pantai Cenang, Langkawi

Last few weeks, I kena pergi Langkawi lagi atas urusan kerja. Tahun ni saja dah 2 kali I sampai Langkawi. Tapi best pergi Langkawi sebab sambil berkerja boleh shopping-shopping cekelat dekat Haji Ismail Group. hehhe..

  

So here..Food story again!!..*drooling* I nak suggest kedai yang best for seafood dekat Langkawi ni. I rasa kalau sesiapa kalau pergi ke Pantai Cenang memang akan makan dekat kedai ni. Service sangat cepat, sedap and murah?. Murah ker? Harga ok la kot untuk seafood.

 

food12

  

Ini diaaa.. Restoran Haji Ramli. Rasa nya ni la kedai seafood melayu yang boleh tahan besar kat pantai Cenang. Tapi masa makan tempoh hari ada incident yang kurang enak di lihat. Ada seorang foreigner yang tengah mabuk sambil terhuyung-hayang bawak radio. Radio plak tu di pasang kuat-kuat sambil menari dengan patung yang ada dekat kedai baju. Tak sesuai ok! I rasa dia bercuti dekat salah tempat ni. Better pergi Phuket kalau nak cari entertainment macam tuh.

  

Ouh..satu lagi incident yang sangat sedih..2 perempuan local terlampau kelihatan cuba untuk “memancing” 2 orang foreigner yang segak dan tough dan kacak ketika mereka tengah enak menjamu selera. Nampak kekecewaan di muka masing-masing bila sesudah makan foreigner tu pergi meninggalkan mereka terkontang-kanting. Padan muka ko! Dah la muka tak lawa..perangai pun tak lawa. Ape nak jadi tah. Konon dah abis sexy and daring la tu. puiii

    

Tadaa..ni la yang lauk yang kami tempoh hari

 

food2 knowing me..kat mana-mana pun mesti order Tomyam kan..

  

food4

Tomyam seafood. Tomyam merah plak tu. Not bad. 

 

food3  Telur goreng

food

Sotong celup tepung

  

food9

Not bad juga..crunchy2 gitu.

  

food6

  

food7

Ketam ni paling sedap! Sumpah tak tipu. Ni ketam masak pedas tapi ada campuran black paper sekali.

  

food8  food10

  

food13

Kangkung goreng belacan. Bila dah ada banyak lauk pauk yang lain, sayur la paling lambat untuk di habiskan.

  

food5

Ikan kerapu masak 3 rasa. Ikan goreng sangat garing dan fresh.

  

food11  Banyak tak kami berempat makan..Ni semua nya nafsu ni..nafsu.

      

Ambiance: 6/10
Price: 6/10
Food: 7/10

Verdict: Fresh ingredients. Tiap kali datang Pantai Cenang mesti akan makan dekat sini!

 

www.tips-fb.com

Thursday, May 24

Sabye Sabye @ Old Klang Road

Rasanya macam dah lama kan I tak cerita pasal food. Kali ni I berpeluang untuk lunch di Sabye Sabye Thai restorant yang terletak di Jalan Klang Lama bersama-sama teammates yang lama. Our unit sekali lagi terpaksa di pisahkan so masing-masing berada di unit yang baru. Dari 10 orang, tinggal 6 orang lepas restructure lagi tinggal la 2 orang je dalam unit yang lama.

   

I amat suka Thai food disebabkan their spiciness! Tak complete makan rasanya kalau tak pedas. Ini kali pertama makan dekat restaurant ni. Kalau orang tak bawak, confirm I tatau. Tempat pula tu memang I tak pernah sampai pun sebelum ni. Pernah dengar pasaraya Sentral? Kat sini la restaurant tu berada. 

   

      Sabyesabye11 While waiting, sempat posing with mug hadiah dari ex-bos.

   

Sabyesabye12 Sangat sweet kan bos saya bagi mug macam ni.oh yeaahhh

   

This a perfect place untuk authentic Thai food. Banyak options dan masakan yang tak pernah makan sebelum ni.

   

Sabyesabye13 Sambal belacan. Motif kan ni pun nak ambil gamba.

   

Sabyesabye14

   

Sabyesabye15 This is so nice. I tatau nama ni. Sebab orang  yang order. I ngap..ngap jer.. Dessert ni ada macam-macam dalam bahan dalam nya. Santan, nangka (percaya tak?) and plenty of jelly.

   

Sabyesabye37

   

Sabyesabye16

   

Untuk lauk pula, I think they ordered agak banyak. Total 8 lauk yang berbeza untuk 6 orang makan –_-‘ . Ni betul-betul mentekedarah ni. Bos pula suruh suruh tambah lauk lagi.

   

Sabyesabye17 Green Chicken Curry.

  

Below my expectation. I thought it would be very spicy because mostly I makan green curry dekat manan-mana kedai Thai mesti tersangat pedas. Tapi this is more like masak lemak yang terlebih santan. Not my liking.

   

Sabyesabye18

   

Sabyesabye19Chicken Tomyam. Sup sangat pekat dan pedas. I think this is perfect!

   

Sabyesabye20

   

Sabyesabye21 Pandan Leaves Chicken

   

Sabyesabye24

   

Sabyesabye22Rasa ayam sedikit wangi setelah dibalut dengan daun pandan. Ayam yang dihidangkan juga sangat lembut dan tidak pedas dan terasa rempah yang dah di marinate kan.

   

Sabyesabye23 Sotong nestum kalau tak silap. Delicious to the max! Salutan sotong tu sangat crunchy.

   

Sabyesabye27

   

Sabyesabye25 Sotong with mango. I tak rasa ni sebab perut dah terlalu full.

   

Sabyesabye26

   

Sabyesabye28Garlic Kai Lan

   

Sabyesabye34

   

Sabyesabye29 Thainam Beancurd

   

Sabyesabye30

 

Sabyesabye32

Halfway complete

   

Sabyesabye35

Ikan ni melengkapkan hidangan tengah hari kami. Sangat fresh dan isi ikan ni sangat lembut. One word…Delicious!

   

Sabyesabye36

   

Ambiance: 7/10
Price: 6/10
Food: 7/10

Verdict: Fresh ingredients and the food is consistently good. Will back again kali ni nak bawak family pula makan kat sini!

   

Opening Hours : 11:30am – 10.30pm ( Everyday)

Location :

Restoran Thai Sabye Sabye

G62 Lucky Plaza Bandar Park,

Jalan Awan Mendung Batu 5,

Off Jalan Klang Lama,

58200 Kuala Lumpur

Tel : 0379812887

www.tips-fb.com

Friday, May 18

감사합니다 kamsahamnida

 

 

stat

   

Dear readers/ friends,

 

Thanks for reading my blog. Ingatkan tak ada sapa sudi nak baca blog syok sendiri ni. Dah la jarang nak update. Everything I know I will put my effort to share here especially travelling tips *I like to write this the most!*.

 

Thanks for your support and please continue reading.

 

Next entry I nak sambung my Phuket tips yang dah lama pending ni :(.

   

My friend once told me:

It’s not how you get punched and fall, but how you get punched and get back up again fast is what makes you strong!

 

There’s no challenges that god gives and you can’t take it. That’s why you are being tested at a moderate state.

   

Thanks my dear friends. Thanks for helping me. Love you all..muahx!

 

www.tips-fb.com

Monday, May 14

Im Shorty and I know it

Cut my hair short..this time really short..tak ada belas kasihan dah.

Dah malas nak ber image baik dan ala-ala sweet..ahaks…sweet ke??..puiii

 

CameraZOOM-20120511160202650 Masih setia dengan my hairdresser ni. Dah 8 tahun jadi pendandan rambut I dan tak pernah mengecewakan.

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

IMAG0871

Ramai tanya..tak sayang ke?

 

Nope..tak rasa apa-apa pun masa potong ni..Apa yang I fikir..I just need a new style  kalau boleh lagi pendek lagi bagus! I nak macam Emma Watson but yang tukang gunting rambut tu pula buat muka sedih and risau. Potong je nokss…mak tak kisah ok. Patah tumbuh hilang berganti..wtf..*tetiba*

www.tips-fb.com

Tuesday, May 8

Reason of silence

I never talk about my love life here. Bukan I tak appreciate..but it is too personal untuk showing off. Biar lah dengan niat yang ikhlas dan pernikahan tu berlaku dahulu then baru la boleh berkongsi kebahagiaan itu bersama. Tapi untuk sekian kali, kasih sayang yang terbina atas dasar cinta itu sudah tiada lagi. Kebahagiaan yang di idam kan bukan lagi milik ku dan angan-angan yang di simpan terpaksa dilupakan seperti bunga-bunga layu yang berterbangan.

  

womandez014_L

  

Walaupun perit dan terluka, hidup masih perlu di teruskan untuk membahagiakan mereka yang masih menyayangi diriku.  Mungkin pengalaman kali ini dapat menjadikan aku lebih matang dan kuat untukku meneruskan liku-liku kehidupan yang masih panjang ini. Tak pernah berasa menyesal mengenali diri nya sebaliknya aku amat bersyukur di temukan dengan mu kerana banyak mengubah tingkah laku ku selama ini. Aku amat menghargai pengorbanan mu dan berdoa agar kau lebih bahagia tanpa kehadiran ku di sampingmu.

  

My Love 4 u Shinu (38)

  

Maafkan segala salah dan silap dan minta dijauhkan dari perasaan benci dan dendam. Mungkin sehari, sebulan , setahun atau bertahun-tahun untuk ku pulih kembali tapi aku tak akan pernah melupakan nya. Terima kasih kerana memberi ku peluang untuk singgah di hati mu.

fhfuhfu

  

I'm not crying anymore , that's what my mouth says.

I'm still crying about you.

www.tips-fb.com

Thursday, May 3

I MISS US

tumblr_lwwfdoFOIc1r84p29o1_1280_large tumblr_lwwfe28dXN1r84p29o1_1280_large tumblr_lwy9tfpP8i1r84p29o1_1280_large

 

 

 

 

crying_and_alone-13002

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain