fb Twitter

Thursday, September 22

Walaupun Tewas KFCM tetap dihatiku

Eh..sapa tengok bola Jepun Vs Malaysia semalam? Walaupun telah tewas di tangan pasukan Jepun dengan keputusan penuh Jepun – 2 , Malaysia – 0 , tetapi Khairul Fahmi Che Mat tetap bersemat di sanubari ku. Cewahhh… Masih setia menyokong apek walau pun sekarang ni KF sedang asik dilamun cinta dengan Dahlia Teck. Sampai hati kau kan menduakan aku! My Apek memang handal menjaga gawang gol sendiri dan Semalamterbukti banyak bola yang telah berjaya diselamatkan oleh Apek.

  

By the way uollsss, pernah baca tak blog ahkak puaka aka sorry jejari I x runcing uolls? Yang tak pernah baca pergi google cepat! Mesti perasan kan nama blog pun dah macam memerli blog yang satu lagi. Eheemm… Memang macam puaka sikit ayat-ayat kat dalam tu nokksss. Kalau yang tak berhati cekal, tak payah la masuk baca. Apa yang di sampai kan oleh ahkak puaka tu tak tahu la sama ada betul atau pun propa. Jadi sekadar baca je la..nak percaya tak percaya terpulang kepada diri sendiri.

    

Jom cuci mata dengan gambar apek ni.

  

Khairul Fahmi12 aummmm…

Khairul Fahmi2  bakpo mu kacak sangat ni

      

Sebelum I meroyan lagi yang bukan-bukan, kita sudahi lah entry ni dengan “Selamat Hari Raya Dan Maaf Zahir Batin”. Eh..eh..raya sebulan kan..

 

 

www.tips-fb.com

Monday, September 19

Pengenalan ringkas HTC Sensation

This few weeks sangat busy dengan data creation and DnA traning. Disebabkan pening memikirkan pasal data creation tu, I tak sempat nak update blog, twitter pun kadang-kadang buka. Flickr lagi la tak berusik langsung –_–”. Cuma FB je hari-hari buka jadi silent reader. Lagi pun sekarang ni baru beli a new smartphone yang masih lagi terkial-kial nak pakai. Balik rumah dengan tak mandi and makan lagi terus on lappy and google about android functions. Waktu tidur sekarang on time pukul 12 mesti dah menguap macam tak pernah tidur sebulan. Weekend pula dah memang full dengan open houses.
  

This entry I nak cerita sedikit about my new handphone. This new HTC Sensation I beli last Monday dekat Digital Mall. Actually niat sebenarnya nak beli hard disk saja, ni memang dah terpesong jauh sebab gatal kaki pergi singgah dekat kedai handphone. Sampai habis satu Digital Mall tu tawaf sebelum buat decision. Disebab kan dah kemaruk sangat, I decide untuk terus beli sebab tak sanggup balik rumah tapi hati meroyan nak kan Sensation.
  

IMAG0019 I’m loving it!
  
Sebelum ni kiri kanan kawan-kawan semua pakai iphone la, blackberry, ipad, galaxy tab tapi I tak bernapfu pun beli pun. Tapi sejak “terpegang” Desire HD my friend tempoh hari, terus jatuh melekat dengan HTC ni. Oleh kerana I tak pernah pakai smartphone pun sebelum ni, function android ni still new for me. But once dah pakai Android phone or smartphone, u never wanna go back to regular phone. Macam poyo kan statement ni. First time pegang handphone ni I terus ‘Sensation I’m in love’. Body memang solid wooo…matapp dan nampak eksklusif sebab warna hitam.
  
IMAG0020
  
Warranty handphone ni selama setahun. Tapi bila register online dekat website dapat lagi another 1 year.
  
HTC Sensation spesifikasi:
OS: Android™ OS v2.3 (Gingerbread). HTC Sense v3.0 UI
CPU: 1.2GHz Qualcomm MSM 8260 Snapdragon, Adreno 220 GPU
Size:126.1 x 65.4 x 11.3 mm (4.3’)
Weight  : 148 g
Memory: 1GB storage, 768MB RAM (Internal)
Card slot: microSD, up to 32GB, 8GB included
Camera: 8MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED fash. 1.3MP front camer (Secondary)
Battery: Standard battery, Li-Ion 1520 mAh. Up to 350 h (2G) / Up to 400 h (3G) (Stand-by), Up to 8 h 20 min (2G) / Up to 6 h 40 min (3G) (Talk time)
  
2011-09-17_16-53-33
My home screen
  
Endless personalization salah satu kelebihan yang  ada untuk Android user. User mempunyai kebebasan untuk customize handphone mengikut citarasa sendiri tanpa sebarang limit. Semua application boleh download di "Android Market”. Applications yang I guna untuk customize seperti Beautiful widget dan  Launcher Pro.

  
I nak sambung explore HTC Sensation! Next entry I nak cerita pasal camera pula ye..






















www.tips-fb.com

Thursday, September 15

Finally!



Im happy with my new gadget. Will update soon ! www.tips-fb.com

Saturday, September 10

Please come to mama!

Terpaksa mengais dengan lebih keras lagi sekarang agar hajat untuk memiliki benda yang berbentuk segi empat tepat akan tercapai. I never had a smartphone before (is nokia E71 consider as a smartphone? I tak pernah anggap E71 is a smartphone!) so this would be my first smartphone ever!.




htc-sensation-1 HTC Sensation



Upon doing some reading, ada good and bad reviews about this HP. Some having issues with the touch screen and battery life which can only stay up to 7 hours only. Which is not good for “telephone bijak pandai”. Sometimes it is very annoying when battery cepat sangat habis ni. Just imagine bila dalam emergency or wanted to call someone yang tengah menuggu kamu time tu juga la battery habis. demmm! 




image3

Tapi terpaksa butakan mata , pekak kan telinga with only 3% defects ni. Because this phone is just attact my attention!! It has hugggeee S-LCD capacitive touchscreen, 16M colors screen. Size is 540 x 960 pixels, 4.3 inches. For CPU, it using 1.2 GHz dual-core processor, Adreno 220 GPU, Qualcomm MSM 8260 Snapdragon and Android OS, v2.3 (Gingerbread) for the OS. I love the 8 MP camera with autofocus and dual-LED flash.





There’s a lot of positives reviews over negatives about this awesome handphone dude!



Even GSM Arena rated 9 out 10 for this handphone! Kalau dapat as a present lagi syok coz my birthday is just around the corner!..thhheeee..theeee

www.tips-fb.com

Wednesday, September 7

Second time melawat Bukit Broga

Kejadian berlaku pada bulan Julai, sebulan sebelum berpuasa. My long distance sista (different mom) pulang bercuti untuk beberapa hari. Kebetulan I memang bercuti hari tu (cuti berkabung sebab tak dapat pergi Krabi) dan dia pun teringin nak pergi sana. Ok! Let’s go. Planning hanya dibuat pada malam tu bila masing-masing dah get ready dengan baju kelawar untuk tido. Ni second time I sampai Broga Hill.

Esok nya seawal 5 pagi bangun sebab tak nak terlepas sunrise.

Memandang kan time pergi tu weekdays, berapa kerat la sangat orang yang naik atas tu. Rasa boleh bernapas dengan selesa. Kalau pergi time weekend confirm berlaga bontot punya.


Brogahill02 Ni dekat bukit paling tinggi..Im so prouddddd!..berjaya sampai sini. Kalau dulu I mampu tengok dengan perasaan iri hati. Tapi kini tidak lagi!


Brogahill03 Bfast at Broga. Gigil-gigil tangan mengangkut McD ni sebab terlampau penat mendaki

Brogahill04 Motiffff??


Brogahill05

Brogahill Sedih kena turun balik..






DSC_8204

Brogahill06

Broga01 
Broga 

DSC_8104





Picture of the day..cuba menjadi seperti Americas Next Top Model. Tapi ini yang terhasil..



DSC_8306 ouh..cacat!

www.tips-fb.com

Monday, September 5

Raya Entry

Salam Aidilfitri, maaf zahir dan batin. Entry pendek suasana Hari Raya.

 

DSC_0433

My Baju raya

 

DSC_0453    Raya di Terengganu

 

DSC_0437Raya di PJ

 

 

 

www.tips-fb.com

Zalim nya PETKNODE!

I am a cat lover. Menangis tengok kucing-kucing ni di biar kan tidak dijaga, tak di beri makan dan minum selama seminggu di Petknode. Habis tinggal tulang dan berbau hancing. For those yang masih lagi tak tahu story, come and support Kucing Terbiar & Anhing Jalanan.

 

Kucing-kucing ni semua nya bertuan dan mereka di hantar di Cat boarding dengan harapan untuk jagaan yang rapi sebab masing-masing cuti raya dan pulang ke kampung. Pemilik kucing ni telah mengeluarkan belanja yang besar untuk di hantar ke Petknode ni. Tapi lain pula jadi nya.

 

Kucing-kucing ini telah diselamat kan oleh KTAJ semalam and berada dengan selamat nya di tangan fosterer. Tapi sehingga ke saat ini, dianggarkan lebih kurang 16 ekor kucing yang telah mati dan selebihnya dalam keadaan yang lemah dan trauma. Dan ada 100 ekor lagi dikata kan diletak disebuah banglow. Tapi kucing tersebut tidak dijumpai ketika membuat serbuan malam semalam.

 

Ya Tuhan, sedih nya melihat keadaan kucing-kucing yang tidak berdosa ini. Ada yang mati dalam keadaan mata terbeliak di dalam cage yang sangat sempit bersama anaknya.

 

301051_279425622072153_205398439474872_1307696_6578139_n Tengok la betapa kecil nya cage ini

 

299147_279425942072121_205398439474872_1307704_2150185_n Kat situ la tempat kencing berak dengan keadaan cage yang sangat sempit ni

 

299665_279426025405446_205398439474872_1307705_8287321_n Kurus je kucing ni

 

scum Mereka ni dipercayai owner Petknode. Jom kurung dia tak bagi makan minum setahun. Apa rasa!

 

Untuk mengetahui update terkini, mari support Kucing Terbiar & Anjing Jalanan . Di harapkan nasib pemilik binatang dan kucing itu sendiri akan terbela. Amin…

Semoga pemilik Petknode ini menerima balasan yang setimpal nya di atas apa yang mereka lakukan. Patut la gemok-gemok je 2 orang ni. Makan duit haram rupanya!

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain