fb Twitter

Tuesday, May 31

Groupon Malaysia

There’s another website that similar dengan Milkadeal and MyDeal which is Groupon Malaysia. Every time they have a promotion, they will advertise at this website dengan harga yang amat murah and if you really interested with that offer, you can buy that voucher immediately.



There’s a few promotion currently that very tempting.

groupon RM55 for Car claying, Sterilizing, wash, polish, wax, vacuum. cheap huh?



groupon2 RM58 only for hair treatment



groupon3 Skytrex and food pun ada under the promotion




If you interested to buy the voucher, you can register at Groupon Malaysia. There’s more interesting promotion coming up. So you have to register and you will get their notification for every latest updates. www.tips-fb.com

Monday, May 30

Kurma merah dan Longan

Sejak my sis dalam pantang ni, sedikit sebanyak I belajar pasal makanan dan minuman untuk kaum-kaum Ibu yang baru lepas bersalin. Kene banyak kan halia, tak boleh makan yang sejuk-sejuk, banyakkan pepper dalam masakkan sampai satu tahap makanan orang pantang ni pun I boleh bedal sekali. Sedap juga..tak de la terseksa nak makan.




Lagi satu yang baru I belajar ialah Kurma merah dengan longan yang my sis baru beli dari kedai ubat cina. Kelebihan kurma merah ni ialah bersifat panas dan neutral. Manakala longan pula menyejukkan. Kurma merah ni ada banyak jenis, tapi suggested by tuan kedai cina tu suruh beli yang besar sebab lebih bagus.
Kurma merah ni akan direbus dengan longan. Tak payah tambah gula pun takpa sebab memang akan manis dari kurma tu sendiri. Sekarang ni air kurma dan longan dah menjadi minumam seharian I..hahha..orang lain yang bersalin I pulak yang sibuk. Sedap..I paling suka kurma merah tu..manis je.





Bila google, baru tau kebaikan air buah kurma dan longan ni untuk melancarkan peredaran darah, memulihkan tenaga dan membantu untuk mengecutkan rahim selepas bersalin. Yang I tau sirih pun boleh mengecutkan rahim kan? www.tips-fb.com

Get your voucher now!

Hari ni tak tau I kena angin apa, dengan tamak nya telah beli sampai 2 spa voucher under milkadeal and mydeal website.


I rasa the price is quite cheap! Kalau tak, tak da la I sanggup beli sampai 2 voucher. Sebelum I bercerita pasal voucher ni, pernah dengar tak abour milkadeal and mydeal websites?


Well, both websites actually share the same concept. They provide promotion to customer at the cheapest price and customer boleh beli terus that voucher using your Credit Card or online payment. Tapi you have to grab the promotion cepat-cepat. Guna concept first come first serve basis. Once your payment successful, you will received the voucher, print the voucher and tunjuk kan voucher tersebut masa redeem nanti. Waa..senang kan..?


For first time Login untuk Milkadeal using facebook, you will automatically get RM5 and boleh terus guna untuk bayar any of your voucher.


milkadeal


I got the for only RM48! The package consists of Facial + massage+ Body Toning + Foot Soak + refreshment. Sape yang tak nak kan. For me, this is sangat murah. As I was reading along the details, this voucher can be claimed dekat Tini’s Spa Shah Alam service adalah selama 2 jam 30 minit. Facial (1 hour), Massage (45 minutes), Body toning (30 minutes), Foot soak (5 minutes). Im looking forward for body toning. Apa la rasa nya nanti kan. Tapi yang paling menariknya, it is using Dermalogica product!



Once you have make a paymanet, you will get the voucher just like below. Print and show this to them.


voucher2



Cepat-Cepat, beli this deal! Tinggal 4 hari je lagi! Click here and you can search the offer dekat sebelah kiri.



Another deal yang I beli dari MyDeal website. First, you have to register to enjoy this privilege.


meamore


I bought another RM49 voucher also for spa..hehehhe…This can be redeemed at MeAmore Spa and Beauty di Bandar Baru Bangi. Agak jauh sikit dari KL . The package include sauna, facial, message, scrub. Great deal huh?
 voucher Ni voucher yang kene print tu. They will send this voucher via Email. about 186 people already bought this voucher.

Can’t wait for this coming weekend. Nak pergi pampering myself di spa. Cepat-cepat..don’t miss this promotion >_< www.tips-fb.com

Facial at Herbaline

Setelah setahun tak pergi buat facial, I berazam untuk pergi juga facial last week. Setahun dah ok..macam-macam dah aku ternak kat muka nih.

Actually dah lama dah notice promotion from Herbaline. Tiap kali lalu area Kota Damansara je mesti terperasan banner dekat tiang lampu. Tapi tak berkesempatan nak pergi. And this time I betul-betul berkobar untuk buat facial. Condition kulit dah makin teruk. Dengan kusam nya, jerawat bagai. Walaupun everyday cuci muka dekat rumah, tapi memang tak menadai. At least once a month kene rajin pergi buat facial. Kalau lagi rajin 2 minggu sekali..pokai makcik camni. Lain la kalau muka tu memang tak ada sebarang masalah. Tak pergi facial pun tak apa.

Herbaline Kota Damansara is having promotion for RM38 saja untuk first trial. Sangat murah ok! But u have to make an appointment dulu tau sebab agak ramai juga customer dia time I datang tu. I gamble je hari tu. Pergi on Saturday pula. Memang tak agak-agak. Tapi nasib I baik, sebab beautician tu suruh I datang balik pukul  5. So apa lagi, terpaksa la habiskan masa 2 jam pergi jalan-jalan and beli Grocery Giant KD.

Tepat pukul 5 dah terconggok dah depat pintu Herbaline ni *semangat ni*. I was greeted by the beautician yang sangat friendly and dihidangkan air (not sure air apa..tapi wangi la air dia ni. Sedap betul!).

280520112071Sorry la kualiti gambar agak kureng sikit. I amik guna HP je. I was asked to sit and bagi briefing sikit.
  
280520112074Lepas tu kene isi borang pula and provide your presonal details.
  
Lepas dah settle isi borang, saya habiskan masa disini pula…ha..cuba teka kat mana saya melepak ni…

280520112076Cool giler letak mende ni

280520112078

  Tatau juga I melepak kat mana?…jenng..jeng..jeng..

  
280520112075hahha.. very comfy and relaxing masuk toilet dekat sini..lampu pun malap-malap je…

Apa yang I suka sangat kat sini sebab dia buat ala-ala bali sikit. Dipasang nya pula lagu yang membuai-buai, keadaan yang malap lagi..fuhh..best sangat.

  
Firstly, kene rendam and beruskan kaki sendiri dalam bekas nih. Lebih kurang 5 minit. Air pun suam-suam je dan dah ditambah dengan salt.
280520112079

280520112080Nampak tak design nya? I nak tunjuk kan keadaan tempat ni sebenarnya. Tapi sangat teruk la pulak quality HP ni.


Lepas dah rendam kaki..kita pergi buat fish spa pula. Lebih kurang 5-10 minit.
280520112082Terpaksa pakai flash sampai sparkling mata ikan tuh sebab tak ada cahaya sangat dalam tuh.
  

Lepas je dah fish spa, I dibawa ke bilik facial oleh amoi yang sangat cantek dan disuruh untuk pakai sarong.
280520112086

Process mengambil masa lebih kurang 2 jam. Sampai nak tertidur-tidur dah. Tapi beautician tu rajin pula nak ajak berborak. Banyak betul kene interview ngan amoi tuh. Ok. Takpe. Gwe layan kan je.


  

Overall, I’m really satisfy with the service. Paling penting, beautician kat sini tak paksa pun beli barang durang tak macam NY Skin solution yang I dengar sampai pucat muka kene paksa dengan amoi kat sana =_=’.
  
The package of RM38 consists of the following:
Sea Salt Foot Bath
Fish Reflexology
Deep cleansing
Moisturizing
Extraction
Shoulders and hands massage
Aroma therapy
www.tips-fb.com

Thursday, May 26

Contact Lens Promotion

26th May, 2011

We are having promotion for contact lens at my blogshop at very limited time. Until 27 May 2011 saja. Harga as low as RM30 for selected contact lens.

Puffy 3tone now only RM30
Sugar Candy now only RM30

green

e5e10c67

Cepat-cepat…grab yours today. Jangan lepaskan peluang keemasan. Eceh..berjaya tak jadi promoter ni?  hehe..

Iyrin’s Contact Lens Shop

www.tips-fb.com

Tuesday, May 24

Status HALAL Meatball Ikea

Sekarang ni kecoh pulak pasal status halal makanan dekat Ikea especially Meatball yang dihidangkan oleh Ikea. Cafe Ikea pulak ditutup baru-baru ni untuk process menyamak. Tapi melalui sumber-sumber mengatakan Meatball Ikea halal dan ada mendapat status HALAL dari JAKIM. Kes penutupan cafe tersebut adalah kerana ada product yang lain dari Ikea yang diragui status halal nya.

Sama-sama la kita nantikan kesudahan nya.

Untuk tahu lebih lanjut, boleh baca disini

 

*Ikea sebelum ni pun pernah menjadi isu yang hangat juga bila Hotdog yang dihidangkan diragui statusnya.

www.tips-fb.com

Nak beli contact Lens tak?

Morning y’all! Dah sudah breakfast ke belum? Hari ni I would like to announce about my contact lens blogshop. Kalau rajin dan berminat untuk beli contact lens sila la singgah ke blog saya ni. I only sell authentic lenses from Korea. Jadi tak perlu risau. I’ve been wearing this lenses dah setahun lebih dah and sekarang pun still pakai lagi. Apa yang penting kena jaga cara penggunaan dan penjagaan contact lens tau. Lens ni berdiameter besar dan boleh buat mata bertambah lagi bulat.


DSC_5477I just in love with these cute bottles


DSC_6650

Ouh..sebelum terlupa..contact lens ni boleh tahan dari 6-setahun. Tapi untuk hygiene purpose, digalakkan menggunakan sehingga 6 bulan. 
Sekarang tengah ada promotion, jadi mari la singgah di sini.
Lagi satu, tak payah tunggu, pay today will post out tomorror and boleh dapat the next after.


Harga daripada RM35-RM50






Go here:
Iyrin’s Contact Lens Shop





www.tips-fb.com

Sunday, May 15

Oh blogger Oh Windows Live Writer

15th May, 2011

Setelah sekian lama tak update guna platform blogger, rasa macam kekok sikit pula. Selalu update guna Windows Live Writer. Sebenarnya dah nak masuk 3 hari dah try update blog guna WLW tapi still juga tak boleh nak publish.

Im having this problem since blogger ada masalah tempoh hari sekaligus effect WLW juga ker? Pagi ni cuba lagi tapi masalah tetap sama. Post dalam draft dah banyak tapi semua pun tak boleh keluar.

Apa sudah jadi dengan blogger ni? Last week punya post kene delete and I ada create another blog pun kena delete juga.

Tengah berkira-kira untuk pakai domain yang lain ni.
www.tips-fb.com

Saturday, May 14

Portuguese Grilled Seafood

14th May, 2011

Hi, Selamat petang! Best nya bila memikirkan akan bercuti sampai hari Selasa nanti. Tapi tak ada plan lagi untuk cuti ni. Maybe menghabiskan masa dekat rumah je nanti. Eh..hari ni I nak bawak cari tempat masakan Portuguese yang best dekat KL ni. Tau tak dekat Midvalley Oasis foodcourt ada  menjual masakan Portuguese Gilled Fish yang sangat sedap dan very famous.

DSC_7337

 

Foodcourt ni dekat Level 2 yang dekat dengan kedai Machine. Nasib baik sampai sini tak ramai orang lagi. Baru dalam pukul 11 pagi lagi ni

DSC_7343 woot..woot..this is dessert (kes tak ingt nama la ni)

 

DSC_7345 taraa..this is the one I mentioned. Kalau datang time lunch or dinner, akan nampak kedai ni yang paling ramai orang. Semua orang yang datang kat foodcourt tuh mesti akan beli ikan bakar kat sini. Please be patient with the longggg queue! Tapi the service is surperb. sebab pekerja dekat kedai ni boleh ingat setiap order dari customer. Tapi..ada tapinya.. sekarang portion nya dah semakin sedikit berbanding dulu. tskk..tskkk.. Maybe sebab harga nya masih maintain harga lama that’s why la portion nya dikurangkan.

Kalau Midvalley jangan lupa singgah ni tau!

 

 

 

 

www.tips-fb.com

I-City

May 13th, 2011

Kenapa I rasa I-City sekarang dah tak best macam dulu?

Mungkin sebab masuk sana kene bayar sampai RM10 and jalan-jalan tak sampai setengah jam pun T__T . And lagi satu orang terpekik terlolong nak jual tiket masuk mini zoo tuh dah rasa macam dekat chowkit je. Bukan ke orang pergi sana sebab nak menikmati kilauan pokok dangan keadaan yang aman damai. Bukan nak dengar suara orang yang hiruk pikuk tuh. I paid my RM10, so can you please shutup! Counter ade kan..so ko duduk je la kat situ diam-diam. Kalau orang memang interested nak masuk dalam tu, automatically orang akan beli punya. Tak payah la nak jerit sampai nak terkeluar anak tekak tu.

 

DSC_7375

 

Walaupun kami pergi pada Ahad malam, tapi orang masih lagi ramai macam hari sabtu. Nak masuk parking pun sesak. Tarikan terbaru I-city sekarang ialah Snowalk. Tapi kami tak masuk dalam pun. Duduk kat luar pun dah terasa kesejukkan nya. Lagi satu, harga untuk masuk snowalk RM25. Mahal ke tak?

 

DSC_7449Dah macam gangster je pak latip nih berdiri cenggitu..hahhaha.

 

Actually my dad tuh bukan nya sihat sangat. Baru baik sikit skarang. Tapi bila ajak berjalan laju je nak ngikut. Bosan hari-hari duk rumah la tu.

DSC_7399Ant view. Semut la sangat kan

 

DSC_7381

Sista and baby. Stroller tu I bru jer beli. Kira pergi Icity ni sebab nak menge’test’ stroller baru ni. I like this stroller sebab ianya beroda tiga and the price quite affordable. Sekarang kan tengah in dengan stroller tiga roda nih. Tapi yang kureng nya sebab makan banyak sangat space dekat boot.

    DSC_7363 cepat-cepat pose!

 

DSC_7405

Baby pula sepanjang dekat I-City nih memanjang je lentok. Time ni je sempat snap dia tengah berjaga. Tu pun mata tengah layuan. Dia kat mana-mana pun boleh tido. Tempat yang bising pun boleh lelap lagi.

 

DSC_7401

    

DSC_7402

DSC_7420 Inside snowalk. See, baby dah tertido dah time ni

 

DSC_7437

DSC_7439

 

Sempat berhuha-huha setengah jam saja. Jadi la kan walaupun sekejapan cuma >_<

 

 

 

 

www.tips-fb.com

Monday, May 9

Thank You!

Thanks for reading my blog and my story about my trip to Bandung last time. Terharu sangat ada juga orang baca cerita I kat sini. Banyak dapat respond dan bertanya dengan I tentang Bandung. Mana yang I tau tu, I boleh bantu. Sebab kat sana memang terlampau banyak tempat yang menarik yang harus pergi. I pun tak sempat nak pergi semua dalam masa yang sangat limited tu. Tunggu I pergi next trip baru boleh cover semua tempat agak nya.  

 

forum Thanks to forumer :)

 

forum2

 

For those yang akan pergi bercuti ke Bandung nanti and need some guidance,  u can read my stories and I also share some tips yang tak seberapa ni for youolls here:

Day 1

Day 2

Day 3

Day 4

Day 5

Tips 1

Tips 2

Tips 3

 

* Harap boleh la membantu sedikit sebanyak kepada yang first time pergi sana nanti. Percaya lah, mesti tak kan puas menghabis kan duit kat sana punya. Jangan rambang mata sudah la…heheh

 

 

 

 

www.tips-fb.com

Friday, May 6

DWJ Hotel

6th May, 2011

I kalau berjalan suka duduk dekat Boutique Hotel. Biasanya, butik hotel ni mementingkan design dan keselesaan dengan saiz hotel yang kecil dan harga nya amat murah berbanding hotel yang lain. Tak ada swimming pool pun tak pe..bukan nya reti nak berenang pun.

 

Last month masa pergi Perak, we stayed at DWJ Hotel. DWJ stand for ‘Datuk Wira Jamaluddin’, the owner of this hotel. Kebetulan hotel ni dekat dengan Kolej adik and kami pun malas nak pusing-pusing cari Hotel lain lagi. Walaupun saiz hotel ni kecil, tapi sangat selesa tau duduk dekat sini. This hotel baru launched last year. Harga pula antara RM 88 sehingga RM168. Murah kan..kan.. Walaupun murah, tapi kualiti hotel ni macam serupa itu hotel 3 bintang punya! Puas hati la I duduk sini.

Kalau dekat KL, mana nak dapat harga dan kualiti macam ni kan.

DSC_6713Bahagian luar hotel

 

DSC_6695Bahagian entrance. Masuk-masuk je I sangant impressed dengan interior design dekat bahagian depan ni.

 

DSC_6701Yang unik nya hotel nih, nampak tak frame kat dinding tuh, dapat jugak kita ingat balik lagendary icons yang terdahulu.

 

DSC_6696Reception area

 

DSC_6699Waiting area

 

DSC_6671 This is our room. Share bed with my 2 other sister. Nasib baik la semua kecik-kecik. Tak terasa sempit pun. Haa..nampak tak camera tuh..I did mentioned it from my previous entry. Tu actually camera my sis lor not mine.

LCD TV on the wall tapi yang kurang enak nya sebab tak ada Astro T__T. Please..please..tambah Astro boleh? Nasib baik ada laptop, layan lagi cerita Korea sampai larut malam.

 

DSC_6656

opss…ader dugong plak atas katil nih. Actually nak tunjuk saiz bilik nih. Tapi tak mampu pulak nak tunjuk semua sebab bilik nih kecil je. Bila dapat masuk bilik je terus on Wifi. Internet sini free dengan kapsiti kelajuan yang mengagumkan. Layan youtube pun tak buffer langsung. Caya la!

 

 DSC_6687Dalam bilik tu,  I like this section the most. Ada background and history about one of the legendary icon. Selama ni tak pernah kenal pun sapa Hafez Al-Assad ni. Korang tau ker?

 

DSC_6660 Ini aktiviti wajib!.heheh

    

DSC_6714Nak makan pun senang je sebab kat sebelah hotel ni ada Restoran nasi ayam.

 

  DSC_6705 Jom..nak tengok tak apa yang guests tulis dalam visitor book ni..

 

DSC_6708 Indeed. I agreed! Dan pekerja dekat sini pun sangat ramah.

 

DSC_6709

 

Bila-bila masa I datang Perak, hotel lain tak cari dah. Nak cari hotel ni dulu >_<

Kalau nak tengok keadaan bilik yang sebenar, boleh pergi dekat offical website dekat sini

This is the address:

DWJ Hotel

No C-G-1,C-1-1,C-2-1,

Jalan Dato' Seri Ahmad Said,

Greentown Suria,

30450 Ipoh,

Perak

 

 

 

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain