fb Twitter

Thursday, November 11

Galaxy Tab



Semalam lepas kerja pergi jalan-jalan dekat OU. Sekali Nampak booth for Samsung Galaxy Tab di new Wing berhampiran Charles and Keith. Ni hafal lokasi pun sbb dekat dengan Charles and Keith kedai yang wajib singgah kalau ke OU..pffthhh.. Actually aku da lame da tau pasal new device from Samsung lagi cz baca The Sun tempoh hari ader advert pasal fon nih. Boleh siap imagine lagi camner la gabak nyer fon nih kt tangan. So semalam dapat pegang and belai2 fon nih. I like the huge screen that it has (7') smaller version of iPad. Price is very reasonable. If register with Maxis, just have to pay around RM1849 with data plan. Surprisingly, it uses Android as a OS with 1.0 GHz processor and 16GB memory. Function pn sedikit sebanyak sama dengan iPad.


  But after doing some research using google, rata-rata ramai tak puas ati dengan device baru nih.

  • Lag during browsing – this is utterly TRUE!!..masa test device ni smlm pn mmg Mr. Naz complain sangat slow.
    Slow je browsing. Pakai wifi pn slow gak nih


    TRUE..TRUE..TRUE..even nak scoll down pn slow and annoying.. but how come? It using 1 GHz processor kan? Sekarang ni semua org pn nak pantas. Boleh buat orang ilang saba kalao nak browsing tapi loading macam kura-kura. Definitely won't buy it if lagging is an issue.

       
  • Picture quality – the camera is only 3MP. Tapi iPhone 4 with 5Mp. Kenapa ketinggalan sangat nih.? I even try to capture gamba and yes..kualiti gamba sangat2 cheap. T_T
So my opinion, better buy iphone or ipad terus. Walaupun akan kerugian $$$ dengan banyaknya, tapi janji puas hati di kemudian hari.Tapi tak salah kalau mementingkan gaya, device ni salah satu yang menjadi pujaan. Dengan design nya yang nipis dan besar pasti buat orang lain sampai tertoleh2 3-4 kali. Selain itu, screen nya pun sangat terang dan super clear. Best jugak dijadikan GPS. Confirm tak sesat punya la.
www.tips-fb.com

Wednesday, November 10

CANCELED

Jadual penerbangan ke Bandung yang sepatutnya di berlepas pada hari ini terpaksa ditunda gara-gara bencana alam yang telah berlaku di Jogja. Itu pun hanya diberitahu 2 hari sebelum penerbangan What I can say, sedih sbb tak dapat da pergi bercuti yang paling penting tak dapat sopping!! T_T . Preparation sume da complete. Tinggal nak angkat kaki je.

Luggage – CHECKED

Toiletries – CHECKED

Passport – CHECKED

Call bank for acknowledgement of traveling (CC security) – CHECKED

Hotel – CHECKED

Travelling itenary – CHECKED

Terpaksa cancel suma dan paling tak best cuti pn kene cancel jugak sbb nak jimat cuti punya pasal. Nnt ader plak yang tak pergi berjalan sbb cuti tak cukup. Tapi ader baik nya pernerbangan tersebut telah cancel sbb kita sendiri pun tatau keadaan di sama bagaimana sekarang kan. Setelah melakukan sedikit bacaan melalui google, keadaan di sana hujan dan ini dapat membantu mengurangkan debu akibat letukan Gunung Merapi. Cepat-cepat la baik ye Bandung.

Satu lagi pengalaman masa cuba menghubungi pihak AirAsia untuk melakukan penukaran jadual penerbangan. Memang agak sukar untuk menghubungi bahagian Customer Service nya. Di dalam emain notification yang diberikan oleh pihak AirAsia, dinyatakan untuk menhubungi talian 603-2171-9222 . Bila call, no tiada dalam perkhidmatan. Wtf!? Lepas tu kene search pulak dekat AA website. Cuba pulak hubungi +603 2171 9333 tapi hanya ada suara robot je yang jawap. TEKAN 1 untuk Bahasa Melayu…yadayadayaday. Demmit! Call pulak no yang cekik darah ni 600 85 9999 .
Lepas 10 minit baru ader orang yang jawap telefon. Lepas tu banyak letak on hold dan lamaaaaaaaa…!!!! Gosshhh..bercakap nye sekejap. Tp letak on hold nya bukan main lama. Da la dikenakan caj RM 1.95 per minute!!..
I don't think yang agent customer service know what they doing. Sekejap2 mintak on hold sebab nak check ni..nak check itu.. Option yang ada for customer if flight cancel pn tatau!!

Can I put you on hold while I check for you?

After 5 minutes baru bagi solution. Pttthhh

They really really need to improve After sale service. Yelah, I know you are the low cost flight . That's what you get for what you are paying. Tp bahagian customer service pn takkan la kene low cost jugak. Even di twitter pn tak pernah bagi feedback for my queries. So where should we as a customer should channel our complaint? But I must give credit to AirAsia Indonesia for the fast feedback through twitter. Setelah bersusah payah, akhirnya Berjaya menukarkan jadual penerbangan ke bulan January 2011.

Hopefully my flight this time won't be canceled anymore. BANDUNG..! tunggu kami!

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain