fb Twitter

Friday, October 22

Thank you all

Terima kasih kepda rakan-rakan yang ingat n wish my bday pada Selasa lepas through facebook and messaging. Appreciate sgt. Aku rasa facebook sgt awesome sebab can be a reminder..hehe..btw..luv u all...













www.tips-fb.com

Tuesday, October 19

Counting Days

Tapak tangan kiri da gatal2 da ni..tak saba nak shopping di Bandung. I have already prepare the money to spend dekat sana. Smlm baru je pre-book extra 15kg luggage just in case barang terlebih muatan. After doing some research, and asking around friends, yep..Bandung definitely a shopping heaven. Kain, telekung, kids cloths, kek Kartika, jeans, jacket, wallet...and the list still go onnnn.. So i should prepare some extra cash just in case la kan.

I still haven't make my own list of barang2 nak beli kat sane. Kalau ader list, setiap hari mesti ada je barang yang akan di tambah. dengan barang-barang yang dipesan rakan-rakan lagi

My planning is to shopping, pedi n medi, hair dressing, massage (must do..massage dkt Indonesia sgt melalai kan dan didn't i say it cheap?) .. I don't think akan ada sight seeing program cz nak jimatkan budget. It will cost us RM100++ to rent a car for one whole day. Our transport would be taxi or angkutan (nak merasa lebih adventure). Bole jimat duit di situ dan shopping sakan...

Counting days..another 2 weeks ++ before the actual date..Tp cuti masih belum lagi diluluskan lagi ni.. www.tips-fb.com

Terkejut hampir menitiskan air mata. Tapi berjaya di tahan. Kene budget cun

Sabtu lepas, aku telah menghabiskan hujung minggu di Bukit Bintang untuk mencari Money changer cz Mr. Naz is going to Ko pangan this week. Adalah 6-7 money changer kitrg pusing, jumpa yang paling murah dekat entrance BB Plaza bersebelahn Starbuck.

Ok. Selesai sudah misi penukaran duit. Selepas tuh Mr. Naz bgtau nak bawak pergi makan sedap2..alrite. I follow. Ajak je la pergi makan mane2..aku memang tarak hal nye.

kite nak pergi makan dekat mana nih?

dekat jalan semarak

Dekat sane ader kedai makan yang menarik ker?

No la..i tot i wanna bring you here... "FULLHOUSE"!

"Fullhouse" dekat Jalan Yap Kwan Seng was definitely full house at 8.00pm. Terpaksa pusing sampai 3 kali untuk cari parking. I keep asking him whether nak call for reservation ker? and time2 tu dia buat2 bz plak check fon bagai..3-4 kali aku tanye soklan yang sama but tak dilayan kerana  "bz" .

Bila melangkah kaki kedalam kedai tu..he still bz lagi dgn fon dia..the waitress came and he mentioned his name.

ouh..da book rupanya..bgtau dari tadi kan senang..

Then the waiteress bawak kami ke table..and there are may FRIENDS!!!..Wawa, Suria, Zuzu and Gf and Ayam and Gf... and it was for my pre bday celebration.


Kek pun da sedia ada atas meja with balloon deco.. im touched..im surprised..im happy..all this was planned by Mr. Naz.. Selama 26 tahun hidup, ni la kali pertama di raikan sebegini. Excited tak terhingga..

The planning was perfect cz aku tak sangka pn akan buat event tuk malam tuh. Even the deco pn marvelous plus with the environment yang very cozy.    

 thnx for this surprise frens


purple and pink my fav color of all time

Oreo cheese cake..sodappp

These are what we choose for the night
  spagetti

 
Tak ingat nama ni..but it is a chicken dengan rasa herba

Makanan fav Mr. Naz. Lamp chop

Watermelon juice

My main dish..chicken tenderloin..boleh tahan la..cuba sauce tu macam guna spaghetti nye sauce je 

tak ingat juga..chicken chop kot?

Mesti la ader sesi photography selepas makan. The interior design was super class. I would say that people would come here sbb deco yang menarik. Nothing interesting about the food..it was so-so jer.

Here we are..cam whoring..


 we have the same month..Oct babies (21st, 18th, 19th)



balloon tuh sume tak nak tinggalkan


 Nice decoration



 ouh..they also ader rooftop yang telah diubahsuai. boleh makan dekat sini sambil berlatarbelakangkan KLCC


Let me show the bday gift from Mr. Naz
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Killer stiletto man!!

excited..terus pakai time2 tu jugak... thheheee...

Again..thanx to all for this lovely evening..and for those yang wish...
Luv u all..and u too Mr. Naz :)
www.tips-fb.com

Tuesday, October 12

XXL Murtabak

Murtabak ini telah dibawakan khas dari Kelantan. Sampai2 KL je terus diberikan kepada yang memesannya. Terigin nak merasa kerana rata-rata memberitahu bahawa Murtabak di sana sedap ditambah pula saiz yang Xtrraaaaaa large tp harga yang bole dikatakan murah.

Sesudah sampai umah je terus masak murtabak tersebut. Terus rasa kelaparan time2 tuh jugak. Ia juga disetakan dengan cicah bawang. Yang warna merah kalau di beli di sini. Tp..cicah bawang nya berwarna jernih. Takde sebarang tambahan warna langsung.

Setelah panaskan selama beberapa minit..sedia untuk di makan..

Penuh satu pinggan kan.. 



 Cicah bawang yang jernih

lihat sahaja ketebalan murtabak ni

Tp aku akhirnya hanya berjaya makan 1/4 dari murtabak ni kerana telah cukup kenyang
www.tips-fb.com

Monday, October 11

Monterez dan Boling

Jumaat lepas, pergi open house umah bos di Monterez. Start pukul 8 malam tp pukul 7 Jah, Onie dan aku sampai. Gerak dari opis kul 5.30pm. Agak2 dalam kul 8 la sampai sebab keadaan jalan yang pastinya jam di hari Jumaat nih. Tp awal sejam plak dr timing kitrg.

Sampai2 tolong tuan rumah tuk prepare kan hidangan. Sekadar tolong untuk turunkan makanan daripada tingkat 1 ke halaman rumah. Teramat best makan di halaman rumah d temani dengan bintang bintang di langit.






Laman yang luas dan dekorasi yanng memikat hati..boleh masuk magazine laman ni bos

lightning pn menarik y'alls

Time ni baru sampai..bos pn baru lepas lap2 meja dan kerusi

  lagi

dan lagi..di sebabkan aku da terpikat dgn fountain ni..mao tepek byk2



bibik baru



 ayam goreng...

curry daging










 masa utk makan!!..







riuhnya bila kak farah sampai


mak dara dan anak dara




selesai sesi makan, kami menuju ke arena boling pula..hanya terletak di dalam kawasan yang sama. Suma ader kat umah bos nih. Karoke, restoran. Kalo duduk sini time bosan boleh terus sarung kasut pergi main boling.





















Kami suma pulang ke rumah masing-masing tepat pukul 12 mlm. Keletihan dan mengantuk yang teramat sgt..But i had so much fun that day.

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain