fb Twitter

Monday, August 30

Iftar di Absolute Thai

First time makan kat lua sepanjang bulan puasa ni. Selalunya saya lebih suka makan di rumah tyme berbuka. Tak kisah sama ada beli dekat param dan terus bawak balik umah atau masak sendiri. But this time around Affan ajak berbuka d lua. Asal nya bertiga, tp Bell tak dapat join plak. Plan berbuka di Absolute Thai, Ikano. Nasib baik la da buat reservation siap2. Fullhouse mana2 tempat kalo da fasting month nih.

By 6.45pm kitrg da dok melanguk kat dalam kedai tuh and terus je order. we ordered Ayam pandan, Tomyam n green curry. Percaya la ape yg kitrg order ni sume nye enak2 belaka. For those yg minat spicy food la...cz tomyam n green curry nye tersgt la pedas..lagi pedas lagi aku suke..aku ni memang hantu pedas. Walaupn kadang2 da asik tonggang air je..aku tetap suapkan jugak makanan tuh... fuhh...feeling nye memang lain macam skit.. terangatttt...






ayam pandan yg masih terasa lagi segala perapan nye

kurma juga disediakan



Green curry. Pedas tp sedap...


Tomyam kene ader jugak..pelengkap utk saya yg memang suke tomyam.


Sedap and environment nye pn sgt selesa. Next time ofkos akan datang lagi :) www.tips-fb.com

Wednesday, August 25

Neutrogena

Saya nak bagi review and sangat menyukai product ini. Sepanjang hidup, saya memang tidak menggunakan sebarang make-up remover. Sebab pada pendapat saya, cukup la sabun, toner dan moisturizer yang digunakan tiap-tiap hari dan mampu untuk mengilangkan segala kotoran. Risau jugak kalau pakai make-up remover ni nanti naik jerawat plak sebab saya memang mempunyai kulit yang sensitif. Kang tak pasal naik jerawat mengalahkan gunung berapi.


Tapi, semenjak menggunakan product pencuci muka yang baru (saya menggunakan product N****** sebelum ini, baru tahu tak elok utk muka..terus tuka cari product lain), saya terpaksa menggunakan make-up remover kerana sabun yang digunakan tidak memerlukan untuk pakai toner.

Ni lah make-up remover yang saya gunakan.






Ni adalah jenis cleansing milk. Sangat..sangat..sangat suke pakai ni. Memang segala kotoran akan keluar dan lepas pakai ni akan rasa muka mcm lembut sedikit. Tp pastikan cuci muka lepas tuh. Mula-mula pump kan sedikit cleasing lotion dekat tapak tgn. Kemudian sapukan di muka. Gosok-gosok secara membulat dan lapkan menggunakan kapas. There you go..senang bukan menggunakan nya. Jerawat pun susah nak naik =)

Ouh..lagi satu. Saya menggunakan sabun Evolle. Sebab ape? Kerana ingredient nya menggunakan bahan-bahan semula jadi tak ader campuran chemical langsung. Walaupun saiz nya yang kecil dan agak pricey, tp saya memang tidak menyesal langsung pilih sabun ni.


www.tips-fb.com

Ramadan

Rasanye belum terlambat untuk mengucapkan 'Selamat berpuasa'. Masuk hari ni da hari ke-15 berpuasa dan tinggal 2 minggu lagi utk beraya. Sepanjang puasa nih tak ada mende yang menarik pun jadi. Time berbuka pulak selalu berbuka dkt rumah bersama family dan biasa nya juadah berbuka akan di beli di bazaar Kelana Jaya. Of course la saya yang pergi beli. Tp memang agak penat nk drive time puasa ni sbb jalan tak pernah nyer lengang..

Bermacam cabaran nk sampai umah then kua balik pergi bazaar. Awal2 lagi da terpaksa tempuh jem. Sengsaranya dari basement lagi sebab ramai yang berpusu-pusu keluar serentak. Akibatnya, sampai ke D4 basement tak bergerak-gerak (nasib baik la saya datang awal dan dapat la parking dekat D2/D3). Ouh..kesimpulannya, saya kene cabut dari office awal 15 min utk mengelakkan keadaan tersebut. Kalo keluar lambat sikit memang akan sangkut la jawap nye.

ini lah main road yang terpaksa dilalui tiap-tiap hari.

Kalau time bulan puasa lagi la teruk jalan ni. Dekat depan nun ader bazaar. Berhadapan dengan LRT kerinchi. Di sebabkan bazaar tuh..sangkut lagi dalam jem.

ops...bukan yang ni 

ha...ni la jalan yg saya lalui T__T

Terpaksa lalu jalan ni sebab memang jalan ni yang ader untuk sampai ke rumah. Sebenarnya dalam 10 min je da boleh baring-baring atas katil dah. Tapi, boleh menjangkau sampai 45min kalau peak hours..ouhhhhh.....Letih. Tambah2 lgi kereta saya adalah manual.. T__T

Kat sini patut nya amek masa 3 min je nak sampai rumah. Tp kalo time2 gini, bayangkan je la.. 

Sebelum saya akhiri, isikan saya menepek gambar ini.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Akhir kata...SELAMAT MENYAMBUT HARI RAMADAN. ^_^
www.tips-fb.com

Wednesday, August 18

Hasil tangkapan





www.tips-fb.com

Monday, August 16

Fly with Airasia

Last week Airasia ader buat promotion. ouhh..suke.. On the first day promotion itself, byk tiket2 yang murah da sold out. Kalo ader promotion mcm ni..kene cepat2 book..kalo tak melepas la..Akhir nya..aku berjaya dapatkan tiket ni... :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.



Tarikh flight pada bulan July 2011..lambt lagi..tp excited nya tidak dapat digambarkan.

Dan ni pula tiket perjalanan utk tahun ini.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Can't wait to pergi berjalan. Finally i got a treat for myself  ^_^
www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain