fb Twitter

Thursday, June 10

MTV Movie Awards 2010

MTV movie awrds 2010 telah di siarkan pada June 6, 2010 hosted by Aziz Ansari from the NBC comedy Parks & Recreation. This season all about summer. Less, even lesser are better. Let's check out ape yang menarik telah dipakai oleh artis-artis antarabangsa pada hari tersebut.

 Anna Kendrick. I just love the dress and shoes. Even the make up was stunning. She won Best Breakout Star Winner in 'Up in the Air' (7/10 star for this movie).


Christina Aguilera's always looks mesmerizing. Red lips and blond hair suited her well.


I just love Katty Perry. She still look gorgeous even with the blue wig. Again, what's up with the wig? It's very unnecessary.


Kristen Steward. I think this is the best outfit among the rest. She won Best Female Performance winner.


Jessica Biel

Julianne Hough



Lucy Hale

Paris Hilton. I adore her so much! Look at her dress and shoes. gorges!

Scarlett Johansson in Green. I never like green. But when i look at this dress, i know that green can look good sometime.


Vanessa Hudson. Great hair-do.

Victoria Justice. I heart bright colors

Whitney Port. 

Miranda Cosgrove

OMGoshhh...wut r u thinking gurl?? This dress is so lame.

Lindsay Lohan. This Jumpsuit is not look good in her

Audrina Patridge. This is over the top. So much silvery. Doesn't she know that less is more.? The shoes is not good at all.

Here are the full list of the winner.

BEST MOVIE
· Alice In Wonderland - Director: Tim Burton, Producers: Suzanne Todd, Jennifer Todd, Joe Roth and Richard D. Zanuck (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Avatar - Director: James Cameron, Producers: James Cameron and Jon Landau (Twentieth Century Fox)
· Harry Potter and the Half-Blood Prince - Director: David Yates, Producers: David Heyman and David Barron (Warner Bros. Pictures)
· The Hangover - Director: Todd Phillips, Producers: Todd Phillips and Dan Goldberg (Warner Bros. Pictures)
· The Twilight Saga: New Moon - Director: Chris Weitz, Producers: Wyck Godfrey and Karen Rosenfelt (Summit Entertainment) * WINNER *

BEST FEMALE PERFORMANCE
· Amanda Seyfried – Dear John (Screen Gems/Sony Pictures)
· Emma Watson – Harry Potter and the Half-Blood Prince (Warner Bros. Pictures)
· Kristen Stewart – The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) * WINNER *
· Sandra Bullock – The Blind Side (Warner Bros. Pictures)
· Zoe Saldana – Avatar (Twentieth Century Fox)

BEST MALE PERFORMANCE
· Channing Tatum – Dear John (Screen Gems/Sony Pictures)
· Daniel Radcliffe – Harry Potter and the Half-Blood Prince (Warner Bros. Pictures)
· Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) *WINNER*
· Taylor Lautner – The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment)
· Zac Efron – 17 Again (Warner Bros. Pictures)

BEST BREAKOUT STAR
· Anna Kendrick – Up in the Air (Paramount Pictures) *WINNER *
· Chris Pine – Star Trek (Paramount Pictures)
· Gabourey Sidibe – Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (Lionsgate)
· Logan Lerman – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief (Twentieth Century Fox)
· Quinton Aaron – The Blind Side (Warner Bros. Pictures)
· Zach Galifianakis – The Hangover (Warner Bros. Pictures)

BEST COMEDIC PERFORMANCE
· Ben Stiller – Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (Twentieth Century Fox)
· Bradley Cooper – The Hangover (Warner Bros. Pictures)
· Ryan Reynolds – The Proposal (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Sandra Bullock – The Proposal (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Zach Galifianakis – The Hangover (Warner Bros. Pictures) * WINNER *

BEST VILLAIN

· Christoph Waltz – Inglourious Basterds (The Weinstein Company)
· Helena Bonham Carter – Alice In Wonderland (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Ken Jeong – The Hangover (Warner Bros. Pictures)
· Stephen Lang – Avatar (Twentieth Century Fox)
· Tom Felton – Harry Potter and the Half-Blood Prince (Warner Bros. Pictures) * WINNER *

BEST FIGHT
· BeyoncĂ© Knowles vs. Ali Larter – Obsessed (Screen Gems/Sony Pictures) * WINNER *
· Hugh Jackman and Liev Schreiber vs. Ryan Reynolds – X-Men Origins: Wolverine (Twentieth Century Fox)
· Logan Lerman vs. Jake Abel – Percy Jackson and the Olympians: The Lightning Thief (Twentieth Century Fox)
· Robert Downey Jr. vs. Mark Strong – Sherlock Holmes (Warner Bros. Pictures)
· Sam Worthington vs. Stephen Lang – Avatar (Twentieth Century Fox)

BEST KISS
· Kristen Stewart and Robert Pattinson – The Twilight Saga: New Moon (Summit Entertainment) *WINNER *
· Kristen Stewart and Dakota Fanning – The Runaways (Apparition)
· Sandra Bullock and Ryan Reynolds – The Proposal (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Taylor Swift and Taylor Lautner – Valentine’s Day (Warner Bros. Pictures)
· Zoe Saldana and Sam Worthington – Avatar (Twentieth Century Fox)

BEST WTF MOMENT
· Betty White – The Proposal, Cops a Feel (Walt Disney Studios Motion Pictures)
· Bill Murray – Zombieland , Bill Murray?! A Zombie?! (Columbia Pictures/Sony Pictures)
· Isabel Lucas – Transformers: Revenge of the Fallen, Unexpected Transformation (Paramount Pictures)
· Ken Jeong – The Hangover , Naked Trunk Surprise (Warner Bros. Pictures) * WINNER *
· Megan Fox – Jennifer’s Body, Vomits a Mysterious Black Ooze (Twentieth Century Fox)

GLOBAL SUPERSTAR (New Category)
· Robert Pattinson *WINNER*
· Kristen Stewart
· Taylor Lautner
· Johnny Depp
· Daniel Radcliffe

BEST SCARED-AS-SH**T PERFORMANCE
(New Category)
· Alison Lohman – Drag Me To Hell (Universal Pictures)
· Amanda Seyfried – Jennifer’s Body (Twentieth Century Fox) *WINNER*
· Jesse Eisenberg – Zombieland (Columbia Pictures/Sony Pictures)
· Katie Featherston – Paranormal Activity (Paramount Pictures)
· Sharlto Copley – District 9 (TriStar Pictures/Sony Pictures)

BIGGEST BADASS STAR (New Category)
· Rain * WINNER *
· Angelina Jolie
· Channing Tatum
· Sam Worthington
· Chris Pine www.tips-fb.com

Camera on the list

Da lebih kurang 2-3 bulan da aku buat survey tuk beli camera baru. Aku telah membuat comparison antara digital camera dan juga DSLR. Ni adalah beberapa jenis camera yang sudah dikenal pasti tp tatau nak beli yang mana satu.

1) Panasonic Lumix DMC LX3


Camera ni tergolong dalam compact dan high-end camera. Quality gamba dan function adalah setanding camera DSLR. Kalo org tatau, tgk gamba mesti ingt tangkap pakai camera DSLR. Aku pernah try camera ni kat kedai masa ader Fotokem promotion kat Midvalley tempoh hari. Aku sgt kagum dgn kebolehan camera nih.  Kalo ader duit ingt nak angkat terus je. Ape yang membuat aku suke camera ni ialah fungsi macro yang awesome. Wide-angle lense. Size aperture yang rendah dan iso tinggi iaitu antara 80-6400 (salah satu ciri yang penting perlu amik kira utk menghasilkan gamba yang berkualiti). Camera ni didatangkan dgn 10.1Mp dan 3.0 inch LCD size. Shutter speed antara 60-1/2000. Would say this is the best camera besides GF-1 and Olympus PEN E-PL1.


Ni adalah contoh gamba yang aku jmpe yang menggunakan camera Lumix LX3.


Semasa promotion tempoh hari, sekiranya menambah lagi RM50, akan diberikan leather case. Tp hanya ader warna merah sahaja. Kalo warna pink mesti lagi menarik..hurrmm



Promotion price: RM1499
Normal Price: RM1799

2) Nikon D5000


Camera ni tergolong dalam category DSLR. Sejak dulu lagi aku mmg minat camera jenis macam nih. Tp tak berani nak beli and spend duit yang byk coz tak pernah guna dan tak ade knowledge pn pasal camera nih. But seems camera ni da makin murah n arga pun lebey kurang compact camera, aku pn jadi berkira2 sama ada nak beli yang jenis compact ataupn DSLR.






Camera ni pn aku ader try usha n tgk masa promotion tu. Why I put this camera on my list becos of a few features yang agak menarik jugak. Basically, camera ni untuk intermediate user yang telah dikeluarkan pada tahun 2009. So sesuai la utk aku yg baru berjinak-jinak nak pakai camera jenis nih.Camera ni adalah 12.9Mp (AF-S Nikkor 18-55mm kit lens) dan 2.7" LCD Monitor yang boleh dipusing2 kan. Ia juga memudahkan utk mengambil video kerana adanya Live View function. Low noise ISO sensitivity antara 200 sehingga 3200. Terdapat lagi beberapa features disini.



Promotion Price: RM 2499 
Normal Price: RM 2899



3) Nikon D90






Camera ni juga adalah jenis DSLR yang juga pengganti utk D80 sebelum ni. Kalau dari fizikal nya, kelihatan sama seperti camera D5000. Well, i must say that Nikon punya design mmg look-a-like. Dari segi spesifikasi nya pula, tak byk beza antara D5000 dari segi kualiti gamba.

Camera ni telah dikeluarkan pada tahun 2008 dan sesuai urtk intermediate n advance users. Ianya merupakan 12.9MP camera (with AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR) dan 3.0" LCD monitor. Fungsi Live View yang memudahkan utk mengambil video. Low noise ISO sensitivity antara 200 sehingga 3200. Fungsi yang lain boleh didapati disini.

Promotion Price: RM3299 
Normal Price: RM3888 


“Aku still belum decide lagi nak beli yang mn satu. Kalau bole LX3 and Nikon pn aku nak..tamak!”

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain