fb Twitter

Wednesday, August 14

From IG to blogspot

Just a random update from my IG pictures. I rasa, I lagi banyak habiskan masa main Instagram daripada blogspot, FB and twitter. Baru-baru ni IG I baru boleh upload video (I know right..lambat sangat update nak keluar sebab Android version I yang lama) makin addict la jawap nya. 



Stock untuk La Bourse Paris Shampoo. Kalau nak order message I cepat sebab stock sangat limited.

 Another testimoni from my customer yang dah gunakan La Bourse. Kalau nak tahu best ke tak, mari cuba dulu :)

What a bad day. My car di sondol oleh Saga BLM yang dengki dengan kecantikkannya. wtf. Dah la kejadian berlaku pada bulan puasa, dibawah panas terik lagi. Memang menguji kesabaran betul. Yang tambah sakit hati lagi, jalan tu memang tak busy langsung! yang ada pun hanya 2 kereta je masa tu iaitu my car and kereta apek tu. Silap nya apek tu memang tak pandang kiri kanan langsung bila nak U-turn. Terus main masuk je. Sian Danny (nama timbangan kereta saya) jadi mangsa kerakusannya.



Masa kejadian sondolan tu, I kena outstation di Taiping selama 4H3M. Sudahnya I drive 80km/j je dari KL ke Taping. Dah la drive sorang-sorang. Plan nak gerak pukul 2 petang dari KL. Tapi pukul 3 lebih baru dapat gerak sebab nak settle kan report polis. Ajak settle luar tamau apek tu. 1 by 1 la kalau berani der..ahaks. Nak buat report jugak. Amik kau..kan dah kene saman and memang confirm la insurance kereta kau kena claim.

Decided to stayed at Flamington Hotel. Hotel awal-awal lagi dah book guna Agoda. Best gila la Agoda ni. Sedar tak sedar reward I dah jadi banyak. Tak sabar nak claim reward tu. Dapat diskaun untuk hotel nanti. Hotel Flamington ni terletak betul-betul depan Taman Tasik Taiping dan memang sengaja pilih bilik yang mengadap taman tasik. View memang awesome dan bilik pun besar dan selesa! Duduk sorang-sorang dalam bilik yang besar ni agak scary juga. Dah la I ni jenis berani tak berani jugak la.

Dah sampai Taiping salah satu makanan yang harus cuba ialah Yong Tau Fu. Rasa lain dari yang dekat KL.

Alang-alang dah sampai Taiping, satu malam tu I teringin bebenor nak dinner dekat Gurney drive. Kelas kau Jah nak dinner sampai ke Penang nun. Dari Taiping ke Penang lebih kurang 1jam lebih je. Sampai sana jadi kecewa sebab banyak kedai tutup dekat Gurney Drive mungkin sebab bulan puasa. Kedai makan yang buka pun jual pasemboq dan laksa. Mat bangla kaki tecno tu tak ada la pula dekat kedai pasemboq dia hari tu. Kalau tak mesti syok tengok dia tergedik-gedik sambil tangan prepare pasemboq.

Bermalas malasan di hotel sambil excited menonton Kate Middleton bersama baby prince mereka. Tapi kenapa Kate ni tak nampak macam muka baru lepas beranak pun. Nampak segar dan bertenaga je. Bertuah la badan.



Jalan Tar yang sentiasa busy tambah-tambah dah nak dekat Raya. Laga-laga vontot tu adalah perkara biasa. Tu belum lagi campur macam-mcam bau ada. Tahun ni I sampai 3 kali pergi Jalan Tar. Ape cari tah I pun tak tahu. Balik rumah tetap tangan kosong juga. Eh.. I sendiri pun confuse la -_-'


 To whom it may concern ;)




Kerepek-kerepek yang di order dan ready untuk penghantaran.


My makeup haul. Semua ni dari Sephora. Urban Decay makeup setting dan NYX soft matte lip cream. A quick review, I dah cuba makeup setting tu and really impressed how it hold my makeup. Trough out the day, my face still lagi oily tapi much lesser kalau tak pakai langsung. I bukan jenis yang suka ber lipstick sakan dan tak rajin untuk touch up setiap kali makan atau minum. Tapi kan, lepas I pakai NYX ni, tetiba I jadi rajin pula nak pakai tiap-tiap hari. Sampai nak ke office pun mesti akan secalit dua dulu. Sebab nya kerana lip cream ni jenis matte dan bila dicalit kan di bibir, lip cream ni akan stay untuk jangka masa yang agak lama. So tak payah nak touch up banyak kali dalam sehari tu. Satu lagi yang paling I suka sebab warna nya yang very pigmented yet very soft je color nya. Cantik sangat la! Dan satu lagi sebab brand ni murah dan sangat berkualiti. Lip cream ni hanya RM26 je. 


D90 untuk dijual. Selling at RM2100. Condition tiptop. Come with AF-S DX Nikkor 10-105mm f/3.4-5.6G ED VR kit + hood, Battery charger, memory card, tripod, Nikon strap. Anyone interested? 






Sony Vaio S series 7 untuk dijual. Selling at RM1900. 

#Repost. Crazy about this polarized aviator. Wish I had it all.


Sate paling mahal pernah I makan. Boleh pulak harga lain-lain. Sate daging lagi mahal pula tu. Kalau size besar takpe, ni sekali ngaapp dah abis #cekikdarah


Cheeky Laila Mysara tunjuk gigi dia yang dah penuh tu

Second day raya with him di Semenyih. 

Sekarang ni rasanya majority memang pakai smartphone and downside nya mesti bateri cepat habis kan. Kadang-kadang tak sampai setengah hari confirm dah K.O. Lepas tu mula gelabah cari charger dan tambah meluat sekali kena pula time urgent. I pernah kena 3-4 kali batery habis di saat-saat genting. 

Tapi sekarang tidah lagi..cewahh.. We have Power bank untuk mengatasi masalah ini. Power bank ni senang sebab boleh di bawa kemana-mana dan senang charge pada bila-bila masa saja. Dalam flight, dalam komuter atau di mana jua.. ahaks.. I ada banyak stock power bank brand Yoobao 13000mah yang dijual. 100% original. I tak jual copy atau imitation ye. Come with 1 year warranty. Harga promotion RM129. Harga market RM159 Sesuai untuk mobile phone, iPhone, iPad, Cameras, HTC, Samsung, Blackberry, Nokia, PSP/NDSL and MP3/MP4. Boleh charge iPhone4 sehingga 5.5 kali. Interested boleh message/whatsapp 0123299885


www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain