fb Twitter

Wednesday, September 5

Universal Studio Singapore [Part 3]

Bila agak nya akan jadi rajin untuk menghupdate belog ni. Padahal banyak lagi story I nak masukkan dalam belog sedu I ni. Ok..meh..meh..I sambung balik cerita USS yang tertangguh tempoh hari. Boleh baca part 1 and part 2 dulu bagi yang tak baca lagi tu.

Ni antara character-character cute mute yang sempat jumpa dan bergambar. Nasib baik bukan time peak sangat. So beratur untuk bergambar sekejapan saja.

#1. Muka sexcited dapat jumpa hero yang 100X hensem lagi Brendan Fraser. Berlari-lari I tau nak bergamba dengan si Hensem lagi gagah ni.

#2. letak lagi gamba..aummm..tengok mata dia..mata..cair la cam ni

#3. Ni tatau la natang ape tah.suka sakat orang...grrr

#4. Optimus prime eh?

#5. olololo..Bert cute nye

#6. Oscar the Grouch..nyorok la lama-lama dalam tong sampah tuh. Tapi Elmo dan Cookies monster tak ada T_T

#7. Betty bloop..cuteness..posing pun cute je

#8. Frankenstein ni kuar time nak senja..sesuai la tu..ape bau macham ni *tutup hidung*?

#9. gedik tau woody woodpecker ni..suka goyang-goyang vontot

#10. sexey..grrrr

#11. Optimus prime..q panjang gile..malas nak beratur..lagi pun time ni tengah terkejar-kejar masa

#12. Suka sangat performance durang ni. Sangat energetic dan menghayati. Sikit pun tak rasa boring. Agak lama juga durang performe.. Ada lah dalam 5-6 lagu gak. Lagu ala2 The beatles. This is so 60s!

Ni pula ride yang paling best bagi I. Revenge of Mummy..fuhh..unexpected. Dah la dalam tu gelap gulita tetiba kena tarik kebelakang..woaaahhhh…scaryyyy. Kena kuatkan semangat kalau nak naik ni. *mintak nyawa ..mintak nyawa*

#13

Ride ni terletak di Ancient Eqypt. Selain tu ada juga Treasure Hunters. Tapi yang ni kitorang tak naik sebab tutup mass tu.


 #14. Treasure Hunter tutup time tu sebab hujan renyai-ranyai kejap

#15. In front of Carter’s Curiosities. Ada jual macam-macam souvenir dalam ni

 #16

#17

 #18


 #19

#20

Ride yang akan buat muntah hijau mesti lah dekat Sci-Fi City sebab ada Accelerator, Battlestar Galactica dengan Transformers The Ride. Semua nya ride berpusing-pusing, tergantung sana sini.


#21Battlestar Galactica

 #22.Tongang terbalik naik ni..make sure perut tak penuh..kang ader pulak yang terbueekk balik kang

 #23. Sebelum. Muka confident je sebelum naik.

#24. Selepas naik naik Battlestar galactica..nak balikkkkkk…Kena paksa dengan Jun naik natang ni..Ada dua jenis rollercoster Human dan Cyclon. Dua-dua kena paksa naik juga T_T . Turun-turun je muka dah tak nampak darah. Pucat lesi. Tapi Jun ni muka maintain ok..cam takde perasaan je pompuan ni kan.

#25. Starbot Cafe.

#26. Camaro..ouhh..idaman

#27. yeahh..Transformers The Ride. Ni ride yang paling tak sabar nak naik sebab ramai sangat cakap best dan juga it’s 3D yo!

 #28. Ada macam effect 3D tak? *wink*

#29. Masa ni tengah beratur kat luar lagi. Dalam tu mana boleh ambil gamba dah. Masa time ni pun tak ramai orang sangat. Waiting time dalam 10 minit je.

Scene yang paling cantik sekali dekat New York zone. Kat sini building-building di hias dan diubah saling tumpah seperti building yang berada di New York. Tersangat lawa.

 #29. Yellow Cab.

#30. Yellow cab lagi 
  #31. In front of Palace Theater kekonon nya. Baru selesai performance break dance kat depan tu. Gempak wehh

The rest, let the pictures do the talking..


  #32.

  #33.

  #34.

  #35.

 #36. Behind the alley

 #37. Gambar ni boleh jadi cover novel tak? Serius wehh..lawa-lawa decoration dekat sini.

 #38.

  #39.

  #40

  #41

  #42

  #43

  #44

  #45

  #46

                                     #47. Buruh kasar yang hot..eh?


  #48

 #49
Overvall, USS full of fun and excitement. I rate 8 out of 10. Kurang 2 sebab makanan dan souvenir kat sana terlampau mahal la. Sehelai t-shirt sahaja telah memokai kan kami sebanyak RM50++. Sekeping Fridge magnet pun harga belasan ringgit. So paham-paham la kalau tak ada souvenir dari USS ni.
www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain