fb Twitter

Sunday, July 29

Ready to wear by Jovian Mandagie

Ni cerita yang dah basi. Jovian Mandagie, famous designer telah melancarkan Aviraya Ready to Wear. Very affordable with price range RM180-RM400. Jatuh cinta dengan collection raya Jovian Mandagie ni. Rasa nak dapat kan semua collection yang ada. Sangat-sangat classy design JM ni.

   

First and second batch dah release on 17th and 22nd July lepas di First Lady dan di Zalora. Tapi melepas..tak sempat nak beli semua tinggal saiz yang besar-besar je. Sanggup pergi First Lady di Shah Alam dan Jalan TAR pada hari yang sama semata-mata nak dapatkan collection JM ni. Nasib baik time pergi tu masa weekdays. So traffic tak heavy sangat.

   

Stock yang ada di Shah Alam dan Jalan Tar semua tinggal size yang besar dan memandangkan I ni petite, so kena cari size xs dan hanya tinggal 1 design je.

   

I heard from the SA masa 1st and 2nd batch releasing tempoh hari, orang sanggup tunggu depan kedai seawal 8 pagi untuk dapat kan collection dari JM ni. Even dekat Zalora pun within 1 hour semua dah licin nokss. Dari Jovian punya FB, they only releasing until 3rd batch je. Lepas tu tak restock la..Harus la berebut-rebut orang nak beli nanti.

   

C360_2012-07-27-11-46-36 This cute Javiera available in my size dekat First Lady Shah Alam. Design yang simple but sangat lawa dan selesa bila pakai. Cutting was perfect. But im saving untuk design yang lain

  

Memandangkan tak ada baju yang I boleh beli dekat Shah Alam ni, terus pergi ke Jalan TAR. Kat sini design lagi banyak compare dari Shah Alam tapi size yang kecil memang dah habis la kan. Pulang dengan penuh kekecewaan.

  

C360_2012-07-27-14-44-30 Heart this dress. Tapi tak muat in saiz S

   

Ni antara collection yang sangat kelas and to-die-for dari Jovian Mandagie.

   

255358_10151039606693926_784426291_n 292400_10151039618303926_1277141712_n 319362_10151039619703926_848141692_n 427574_10151039608113926_698142294_n 487048_10151039594273926_1952611853_n 524364_10151039593348926_1234621118_n 528881_10151039609778926_1950464293_n 528901_10151039614248926_944528675_n 531563_10151039592098926_1641703909_n 536692_10151039609998926_950353147_n 549504_10151039608298926_714104587_n  553504_10151039620078926_1140990497_n 555034_10151039587388926_1795056905_n 561100_10151039615818926_1781996784_n 563965_10151039610883926_169193651_n 578671_10151039615398926_123733357_n

   

Lucky for me, semalam I sempat beli sehelai baju dari Zalora lepas my friend cepat-cepat watsapp bagitau ada collection baru. Actually yang release semalam sepatut nya untuk the 3rd batch (sepatutnya release on 29th July) tapi ‘terkeluar’ awal dari tarikh yang sepatutnya.

   

My baju raya for this year….

  

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

553424_10151039615633926_1547162212_n

This is so my color and can’t wait for it to arrive at my doorstep.

   

   

pssss….Now I keep on refreshing my browser tengah tunggu 3rd batch dari Zalora. Esok pagi-pagi pun nak pergi serbu First Lady dekat Jalan Tar mana tau leh sambar satu lagi. Who’s with me??

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain