fb Twitter

Monday, July 30

3rd Batch RTW Jovian Mandagie di First Lady Jalan Tar

560916_10151041898848926_153545180_n 

Pernah nampak tak scene macam ni sebelum ni? Kedai belum bukak tapi dah ramai yang berkampung dekat depan kedai. This scene can only be found masa Jovian Mandagie Ready To Wear new batch release. I was there too masa 3rd release dekat First Lady Jalan Tar. I tell u…kedai bukak pukul 9.30am tapi estimate more that 100 people dah ada depan kedai..fuhhh... Mesti ada yang seawal 8 pagi dah sampai.

 

406579_10151041898428926_1647146244_n

   

Sepatutnya on 29th Zalora pun akan update new release, but disebabkan stock dah habis, they only can release today (30th July 2012 at 10pm). So girlsss…jom tunggu depan laptop nanti!

 

428810_4390930379869_278665872_n Spot me!…only the back side..pffttt

 

 

C360_2012-07-29-08-56-05 All waiting with eager and excited untuk dapatkan collection JM

 

C360_2012-07-29-09-37-41

  

This is what happened inside the boutique. Tolak menolak and I was stuck in the middle. Tak boleh nak berjalan. Semua jadi hyperactive disebabkan oleh Jovian Mandagie. Apa yang ada I just grab je and save so much time because I dah tau my size so tak payah nak buang masa pilih.

 

C360_2012-07-29-09-37-47 

Rak in the middle tu macam dah nak jatuh dah disebabkan kerakusan fashionista. Paling tak best nya I tak sempat nak ambil design yang lain walaupun I datang awal. Semua saiz yang kecil licin dalam masa setengah jam je. Yang tinggal semua saiz yang gedebus-gedebus T_T.

 

C360_2012-07-29-10-01-33 This one also cute. Tapi sangat besar for me.

 

Yang paling sedih, masa bersesak-sesak tu..ada a few baju yang bersepah atas lantai, baju tempat lain, kain kat tempat lain and ada yang ambil 6-7 helai at one go, bawak masuk fitting room but end up beli sepasang je. Kesian la kat orang yang betul-betul nak beli ni. We have to wait agak lama untuk dapatkan baju yang durang tak nak tu. I think they should  limit berapa orang boleh masuk at one time untuk mengelakkan kejadian tolak menolak and agar baju yang sangat gorgeous tu tak rosak.

   

After a few hours, I berjaya dapat sehelai baju saja. Baju idaman dah sold out T_T

 

217817_10151051764319591_276951435_n

After all..im satisfied and happy with my purchase. Worth every penny!

   

C360_2012-07-29-11-36-03

   

C360_2012-07-29-21-23-57 I’m all love with the design, the cutting, the material. Terletak elok je atas badan.

   

C360_2012-07-29-21-24-16

   

528881_10151039609778926_1950464293_n My baju raya for this year

 

Next Entry about Jovian Mandagie RTW:

Oh my Juliette

Jovian’s Lover

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain