fb Twitter

Monday, June 11

Singapore Flyers

Memandangkan Singapore Flyers memang dah termasuk dalam tentative kitorang and timing pun just nice, jadi kami terus gerak ke sana selepas puas pusing Orchard Road. Sampai sana dah nak gelap dan sesuai sangat untuk menikmati permandangan Singapore di kala malam. Night scenary much more better dari siang bagi pendapat I la sebab boleh tengok lampu-lampu yang berkedipan especially view dari Marina Bay Sands.

 

Singapore Flyers ni terletak dekat dengan Marina Bay about 10 minutes drive from Orchard Road. We went there by car dan covered parking pun senang nak dapat. Untuk masuk parking kena menggunakan autopass and make sure ada balance autopass tu bila nak keluar nanti.

 

Information untuk parking charges:

 

Date Time Parking Charges (excluding GST)
Mon-Fri 0700 - 1859 $1.00 for 1/2 hr
1900 – 0159 $2.50 per entry
0200 – 0659 $1.00 for 1/2 hr
Sat & Sun $1.20 for 1/2 hr
Public Holidays $1.20 for 1/2 hr

 

singaporeflyers #1

Entrance fee:

Adults (13 – 59 years old): $29.50

Child (3 – 12 years old): $20.65

Senior Citizen (Above 60 years old):

   

Opening Hours:

Daily Flights*: 8:30am – 10:30pm

Ticket Sales: 8:00am – 10:00pm

* Last Admission: 10:15pm

 

Tiket masuk agak mahal bila dah convert dalam RM70++ . Sekali ni je la naik..next time tak nak naik lagi dah.

   

Orchardroad37 #2. Masa sampai sini orang tak ramai dan nak beli tiket tak payah queue pun

   

singaporeflyers1 #3

   

singaporeflyers2 #4. Before dapat naik Singapore Flyers, akan lalu gallery area ni dulu.

 

singaporeflyers3 #5. The Discovery.

Dekat sini saya sangat suka sebab can learn more about Singapore Flyers with this interactive system.

   

singaporeflyers4 #6. The Dreamscape

   

DSC_0801#7

   

singaporeflyers6 #8

 

singaporeflyers8 #9

 

singaporeflyers9 #10

 

singaporeflyers10 #11

   

singaporeflyers11 #12

 

singaporeflyers14 #13. Excited nak naik Singapore Flyers

 

  

And the rest, sila la layan kan gambar Singapore Night View from 165 metres above.

 

singaporeflyers16 #14

 

singaporeflyers21 #15

   

singaporeflyers22 #16

   

singaporeflyers23 #17

   

singaporeflyers24 #18

   

singaporeflyers25 #19

   

singaporeflyers26 #20

   

singaporeflyers27 #21.

   

singaporeflyers28 #22.

   

singaporeflyers29 #23.

   

singaporeflyers30 #24.

   

singaporeflyers31 #25.

   

singaporeflyers32 #26.

   

singaporeflyers33 #27

   

singaporeflyers35

#28

   

Overall, a must sekiranya anda ingin merasai dan menikmati disamping menghayati sendiri permandangan Singapore yang menarik especially pada waktu malam.

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain