fb Twitter

Thursday, May 24

Sabye Sabye @ Old Klang Road

Rasanya macam dah lama kan I tak cerita pasal food. Kali ni I berpeluang untuk lunch di Sabye Sabye Thai restorant yang terletak di Jalan Klang Lama bersama-sama teammates yang lama. Our unit sekali lagi terpaksa di pisahkan so masing-masing berada di unit yang baru. Dari 10 orang, tinggal 6 orang lepas restructure lagi tinggal la 2 orang je dalam unit yang lama.

   

I amat suka Thai food disebabkan their spiciness! Tak complete makan rasanya kalau tak pedas. Ini kali pertama makan dekat restaurant ni. Kalau orang tak bawak, confirm I tatau. Tempat pula tu memang I tak pernah sampai pun sebelum ni. Pernah dengar pasaraya Sentral? Kat sini la restaurant tu berada. 

   

      Sabyesabye11 While waiting, sempat posing with mug hadiah dari ex-bos.

   

Sabyesabye12 Sangat sweet kan bos saya bagi mug macam ni.oh yeaahhh

   

This a perfect place untuk authentic Thai food. Banyak options dan masakan yang tak pernah makan sebelum ni.

   

Sabyesabye13 Sambal belacan. Motif kan ni pun nak ambil gamba.

   

Sabyesabye14

   

Sabyesabye15 This is so nice. I tatau nama ni. Sebab orang  yang order. I ngap..ngap jer.. Dessert ni ada macam-macam dalam bahan dalam nya. Santan, nangka (percaya tak?) and plenty of jelly.

   

Sabyesabye37

   

Sabyesabye16

   

Untuk lauk pula, I think they ordered agak banyak. Total 8 lauk yang berbeza untuk 6 orang makan –_-‘ . Ni betul-betul mentekedarah ni. Bos pula suruh suruh tambah lauk lagi.

   

Sabyesabye17 Green Chicken Curry.

  

Below my expectation. I thought it would be very spicy because mostly I makan green curry dekat manan-mana kedai Thai mesti tersangat pedas. Tapi this is more like masak lemak yang terlebih santan. Not my liking.

   

Sabyesabye18

   

Sabyesabye19Chicken Tomyam. Sup sangat pekat dan pedas. I think this is perfect!

   

Sabyesabye20

   

Sabyesabye21 Pandan Leaves Chicken

   

Sabyesabye24

   

Sabyesabye22Rasa ayam sedikit wangi setelah dibalut dengan daun pandan. Ayam yang dihidangkan juga sangat lembut dan tidak pedas dan terasa rempah yang dah di marinate kan.

   

Sabyesabye23 Sotong nestum kalau tak silap. Delicious to the max! Salutan sotong tu sangat crunchy.

   

Sabyesabye27

   

Sabyesabye25 Sotong with mango. I tak rasa ni sebab perut dah terlalu full.

   

Sabyesabye26

   

Sabyesabye28Garlic Kai Lan

   

Sabyesabye34

   

Sabyesabye29 Thainam Beancurd

   

Sabyesabye30

 

Sabyesabye32

Halfway complete

   

Sabyesabye35

Ikan ni melengkapkan hidangan tengah hari kami. Sangat fresh dan isi ikan ni sangat lembut. One word…Delicious!

   

Sabyesabye36

   

Ambiance: 7/10
Price: 6/10
Food: 7/10

Verdict: Fresh ingredients and the food is consistently good. Will back again kali ni nak bawak family pula makan kat sini!

   

Opening Hours : 11:30am – 10.30pm ( Everyday)

Location :

Restoran Thai Sabye Sabye

G62 Lucky Plaza Bandar Park,

Jalan Awan Mendung Batu 5,

Off Jalan Klang Lama,

58200 Kuala Lumpur

Tel : 0379812887

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain