fb Twitter

Friday, May 25

Restaurant Haji Ramli @ Pantai Cenang, Langkawi

Last few weeks, I kena pergi Langkawi lagi atas urusan kerja. Tahun ni saja dah 2 kali I sampai Langkawi. Tapi best pergi Langkawi sebab sambil berkerja boleh shopping-shopping cekelat dekat Haji Ismail Group. hehhe..

  

So here..Food story again!!..*drooling* I nak suggest kedai yang best for seafood dekat Langkawi ni. I rasa kalau sesiapa kalau pergi ke Pantai Cenang memang akan makan dekat kedai ni. Service sangat cepat, sedap and murah?. Murah ker? Harga ok la kot untuk seafood.

 

food12

  

Ini diaaa.. Restoran Haji Ramli. Rasa nya ni la kedai seafood melayu yang boleh tahan besar kat pantai Cenang. Tapi masa makan tempoh hari ada incident yang kurang enak di lihat. Ada seorang foreigner yang tengah mabuk sambil terhuyung-hayang bawak radio. Radio plak tu di pasang kuat-kuat sambil menari dengan patung yang ada dekat kedai baju. Tak sesuai ok! I rasa dia bercuti dekat salah tempat ni. Better pergi Phuket kalau nak cari entertainment macam tuh.

  

Ouh..satu lagi incident yang sangat sedih..2 perempuan local terlampau kelihatan cuba untuk “memancing” 2 orang foreigner yang segak dan tough dan kacak ketika mereka tengah enak menjamu selera. Nampak kekecewaan di muka masing-masing bila sesudah makan foreigner tu pergi meninggalkan mereka terkontang-kanting. Padan muka ko! Dah la muka tak lawa..perangai pun tak lawa. Ape nak jadi tah. Konon dah abis sexy and daring la tu. puiii

    

Tadaa..ni la yang lauk yang kami tempoh hari

 

food2 knowing me..kat mana-mana pun mesti order Tomyam kan..

  

food4

Tomyam seafood. Tomyam merah plak tu. Not bad. 

 

food3  Telur goreng

food

Sotong celup tepung

  

food9

Not bad juga..crunchy2 gitu.

  

food6

  

food7

Ketam ni paling sedap! Sumpah tak tipu. Ni ketam masak pedas tapi ada campuran black paper sekali.

  

food8  food10

  

food13

Kangkung goreng belacan. Bila dah ada banyak lauk pauk yang lain, sayur la paling lambat untuk di habiskan.

  

food5

Ikan kerapu masak 3 rasa. Ikan goreng sangat garing dan fresh.

  

food11  Banyak tak kami berempat makan..Ni semua nya nafsu ni..nafsu.

      

Ambiance: 6/10
Price: 6/10
Food: 7/10

Verdict: Fresh ingredients. Tiap kali datang Pantai Cenang mesti akan makan dekat sini!

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain