fb Twitter

Thursday, March 29

Wedding di Pulau Langkawi

Remember this post? Sorry amik masa yang lama untuk buat full entry pasal post tu. Mianhe.. I just do in 1 go je. Disebabkan I compress kan aktiviti untuk 3 punya dalam 1 entry, jadi banyak gambar dalam entry ni ye. Sila layan sambil makan cekedis.

 

It was a short trip to Langkawi untuk menghadiri majlis pernikahan my kakak. Sambil-sambil tu boleh juga makan angin di Pulau Langkawi ni. Walaupun baru juga I sampai sana, read here and here , tapi kalau boleh nak selalu je pergi lagi. Sebab banyak lagi tempat yang belum sempat di tawan dan jelajah.

 

Satu perjalanan yang amat penat sebab menggunakan jalan darat. Actually tak ada la penat sangat sebab duduk belakang banyak tidur je. Yang jadi driver my sister and brother in law. Tapi disebabkan perjalanan mengambil masa 8 jam, naik kematu vontot gwe.  Gerak pula tu tengah malam pukul 12 pula tu dan sampai Jeti Kuala Pilah pukul 9 pagi. Dah lama tak naik ferry ni. Last naik masa berapa puluh tahun lepas masa nak ke Langkawi juga.

   

Jetti

Masa ni time cuti sekolah. Waktu nampak macam tak ramai orang kan..tunggu la sat lagi..bersesak-sesak nokss nak naik ferry.

   

IMG-20120313-WA0002 ferry trip.

   

  IMG-20120313-WA0001 Ferry pukul 9.30 pagi. Sempat pergi breakfast dulu.

   

Jetty2 Dah canggih dah terminal ferry sekarang.

   

While waiting untuk naik ferry, si domok la kena jadi model makcik dia ni.

   

sara4

suruh posing serah kan kat si kecik ni. Tak payah suruh pun memang dah naturally pandai pose.

   

sara2 bosang ke?

   

sara3 melayan je makcik nya nak amik gambar kan

   

Pukul 9.15am dah kena panggil untuk naik ferry.

   

Jetty3 Ni semua tengah beratur nak naik ferry. Sanggup?

   

Jetty4 Ferry ni tak la besar sangat. Kecik je. Tapi boleh sumbat ramai orang dalam ni.

   

Jetty5 Kalau boleh, elak kan lah pergi ke sana masa cuti sekolah. Transport, hotel semua mahal masa cuti sekolah pastu ramai pula orang.

   

Dari Kuala Pilah ke Langkawi makan masa lebih kurang 30 minit. Tidur lagi aku dalam ferry. I memang kuat tidur. Campar je mana-mana confirm tertidur punya. Sungguh kurang menarik perangai itu.

   

Jetty6 Sara with mummy. Sudah sampai Langkawi.

   

Jetty9

   

Jetty7 Over nye posing dah domok ni siap senget-senget lagi..

   

Jetty10

Pakcik belakang tu usha Sara ke usha makcik yang amik gambar ni? tergoda ker?hahha

   

Jetty11

Trolley for rental. RM1 for one way..

   

Jetty8 Yang duduk dalam stroller tu paling excited sekali

   

Sampai terminal my sister datang jemput dan terus dibawa ke homestay. Dekat sangat homestay dengan terminal ni. Dalam 2-3 minit driving je from terminal.

   

Sampai sana semua dah di sediakan. Kereta dan tempat tinggal semua kak Syura yang settle kan. Kelas kau layanan.

   

homestay Ni homestay kitorang. Complete semua ada dalam rumah ni. TV siap Astro skali, aircond dalam setiap bilik, washing machine, water heater, kettle, dapur ..pendek kata..semua la ader. Memang tiptop rasa macam duduk dekat rumah sendiri je.

   

homestay1 Yang disebalik langsir tu..malu kata nya..pfttt

   

homestay2

Masa first day, buzy tolong kak Syura untuk settle kan hal kahwin dia sebab majlis adalah pada keesokan hari nya.

   

So the next day I awal-awal lagi dah bangun untuk jadi photographer. Disebabkan tak ada official photographer (voley?), I volunteer untuk ambil kan gambar. First time amik gambar orang kawen ni memang seronok tapi susah sikit sebenarnya. Nampak je macam senang kan ke sebab aku ni yang tak pandai-pandai lagi ambil gambar. For me susah ambil gambar wedding ni sebab orang sentiasa moving dan keadaan yang berbeza-beza jadi tangan pun kena pantas untuk mendial setting yang sesuai. Composition,lightning, background dan banyak lagi kena jaga. Banyak kali juga terkucil nak jaga benda-benda asas tu.

   

nikah14Pergi ke butik ni untuk berdandan dan di make up kan. Butik di dekat Pasar baru kalau tak silap nama nya.

nikah11 Deretan dress

   

nikah12

   

nikah13 Dalam banyak-banyak baju yang ada kat butik ni, I paling suka dress ni. Dress ni designya yang paling terkini dan IN. Yang lain macam hidup segan mati tak mahu je..opssss. Maksud saya..design baju yang lain macam dah lama sangat dan dah tak meletopss la

   

So ini hasil yang I dapat ambil masa tengah bersolek. Seronok la..rasa nak ambil lagi gambar orang tengah bersolek.

   

 page3

   

page4

   

page5

   

 nikah18 

   

nikah19 

   

nikah21 

   

nikah22

   

page2

   

nikah2

   

nikah24

   

Alhamdulillah..Majlis pernikahan berjalan dengan lancar di masjid ini.

   

nikah26

   

nikah31

   

nikah33

   

Ini dia pengantin lelaki. TerSangat baik hati. Lucky her

   

          nikah34 Nampak sangat debaran nya

   

nikah35 

   

nikah36 

   

nikah37

   

nikah39

   

Masa hendak di ijab kabul kan ni I agak sebak sikit tapi di tahan juga supaya tak meleleh. Tumpang happy tengok kak Syura sudah berada di fasa yang baru.

   

nikah3

   

nikah40

   

nikah10

   

Selesai sudah majlis yang ringkat tapi amat bermakna ini. Lepas majlis sempat pergi ke Airport untuk makan laksa dan memborong cokelat pada hari yang terakhirnya.

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain