fb Twitter

Thursday, March 1

Kisah Rambut

Siapa yang tak suka diri di belai-belai manja kan. Eh..bukan.bukan yerr..ni bukan di belai-belai yang ‘tu’. I sedang memperkatakan tentang belaian dengan penuh manja di pusat rawatan spa atau saloon. Kalau boleh, I nak masuk ni sebagai hobi selain photography. Tapi memandangkan memerlukan cost yang tinggi, jadinya terpaksa la simpan hobi ni. Setahun adalah 2-3 kali je pergi ke hair saloon. Sekali buat treatment rambut pun dah beratus. Satu lagi sebab I susah nak jumpa kedai yang boleh potong rambut mengikut citarasa I. Satu-satu nya kedai favorite I dekat Sg Wang. Dia punya cutting dan styling memang super lawa beb and akan buat apa yang I nak. Tapi kim salam la bebanyak nak ke sana selalu sebab tak sanggup nak tempuh traffic yang tiada penghujung nya. Tamahan lagi kalau nak ke Bukit Bintang. Tempat ni la seboleh-bolehnya I nak elak dari pergi.

A few weeks back, I redeem my Mydeal voucher dekat one of the saloon dekat KJ. First reason I beli voucher ni pun sebab sangat-sangat dekat dengan rumah dan traffic free. With RM38, I get Hair & Scalp treatment + Cut/trim + Wash + Blow. First time masuk kedai, I terus cakap dalam hati..confirm gunting rambut lawa ni.. Sebab apa tau..the interior design sangat meletopss.. siap ada comfy dan private waiting area lagi berserta LCD TV dan couch yang ideal. Untuk yang bertudung pula, memang ada di sediakan bilik khas untuk potong rambut.

I berpuas hati je dengan cara stylings, service in the very cozy place dan owner pun tak kedekut. She willing to share some tips untuk mendandan rambut which tak akan dapat kat kedai lain. Kalau kita tanya kedai yang kebanyakkan tu mesti tak kan cerita secara detail punya. Tapi kan..tapi kan… ni yang part sedih sikit ni.. I  SANGAT SANGAT SANGAT kecewa dengan hasil potongan rambut. Senget sebelah wehhh rambut aku dan tak terletak elok.



    

Disebabkan masa potong rambut tu dalam keadaan basah, so I tak perasan langsung. Bila keluar kedai pun rambut dah di curls kan. Jadi memang tak budget pun jadi macam ni. Perasan pun bila cuci rambut kat rumah. Menjerit gwe time tu..tapi dalam hati je la.. Nama kedai tu tak payah la I reveal yer.
    

Curls dia buat memang lawa dan tahan..tapi..tapi.. *lari menyorok bawah meja*
    

End up..tiap-tiap kali lepas cuci rambut je I terpaksa curls rambut menggunakan curling thong sendiri untuk cover rambut yang senget sebelah tuh –_-‘ . Bukan tak nak oter balik..tapi lepas ni I akan jadi lebih setia dengan pergi ke kedai favorite I je. Tapi tatau la bila boleh ke sana.
    





Hasil tangan sendiri. Walaupun curls tu tak berapa lawa..tapi memadai la untuk cover rambut senget sementara waktu ni kan.


Moral of the story:
coba lah untuk seeeettiiiiaaaaaa *ikut lagu kris dayanti* wth www.tips-fb.com

2 comments:

  1. Sg wang kdai saloom pe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I rasa kedai dekat sg wang tu dah tak ada dah..but another fav saloon dekat Plaza lowyat. Level UG. Nama kedai de headline saloon.

      Delete

Ratings and Recommendations by outbrain