fb Twitter

Monday, March 5

Holiday Di patong, Phuket #4 – Dinner untuk malam ke-2

Bersambung dari cerita hari ke-dua selepas visiting Phan Nga Bay dan James Bon Island, mulut terasa nak makan seafood masakan orang Thailand. Sebelum sampai Phuket, I ada baca-baca sikit melalui blog pasal kedai makanan yang halal kat sana. Rata-rata promote kedai Kusuma.

 

Memandang kan tak ada motor, naik berpeluh jugak la menapak dari hotel. Nasib baik masa otw balik dari James bond Island tu bus tu ada la depan kedai ni. So dah tau kedai ni senang la nak cari. Kalau tak mengagau gak rasanya.

 

Orang cakap kedai ni murah dan sedap..tapi bagi I mahal macam makan dekat Abolute Thai dan lauknya biasa-biasa je.. =(

 

Dinner7

I order air kelapa. Ni yang paling sedap!

 

Dinner5

 

Dinner6

Sambal belacan ok la..pedas

 

Dinner Tomyam seafood. Boleh tahan sebab pedas. Kalau tak pedas mesti tak sedap dah. Kuah nya tak berapa pekat. Harga RM10 untuk small size.

 

Dinner2 Kailan Ikan masin. Too oily. Harga RM8 untuk small

 

Dinner4Udang masak sambal. Oily!! Tengok tu..minyak je yang lebih. Sambal nye tak ada pun. Ni tak ingat berapa. Ikut gram. Rasanyanya 20++

 

 

Lobster pun ada dijual kat sini saiz sebesar lengan gwe. Harga 200baht/gram

Bagi yang nak pergi kat sini, ni alamatnya:

Kusuma Seafood

118 Rat U thit song Roy Pee Road, Pa Tong, Phuket

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain