fb Twitter

Tuesday, March 6

Dinner @ Umbai, Melaka

Actually ni cerita dah lama tapi I nak cerita juga. Ni kira mini family gathering. Tak ramai pun dalam 7 orang je termasuk si kecik sara tu. Memasing nak makan seafood so I cadangkan pergi ke Umbai sebab banyak pilihan dan murah. Di sebabkan masing-masing malas nak drive, terpaksa squeeze untuk muatkan 1 kereta. Perjalanan dari PJ ke Umbai ni makan masa dua jam. Tapi disebabkan abang ipar drive kereta dengan penuh tatasusila dan berhemah, asik 60 ~80 km/j, 2 jam setengah baru sampai *fuuhhh* Mengigil je dalam kereta tahan kelaparan.

 

Dekat umbai ni I tau kedai Nakhoda je sebab member pernah bawak dan boleh tahan sedap juga. Tak pernah try gerai yang lain lagi. Ada member cakap banyak lagi kedai yang murah dari Nakhoda ni. Next time nak try kedai lain la.. Please recommend kedai yang sedap dan murah kat umbai ni..anyone?

 

 

Umbai2  Ni baru sotong goreng tepung. Pernah sekali terkena dekat satu kedai ni kat Melaka juga jual sotong goreng tepung tapi yang datang nye cekodok goreng tepung =_=’  Konon nampak la macam banyak sangat tapi tepung je yang lebih dari sotong.

 

Umbai3 Sangat crispy

Umbai

Tomyam campur. Tapi cair sikit.

  

Umbai4 Ikan siakap masak 3 rasa. Sedap sangat sebab ikan tu di goreng garing-garing.

  

Umbai5 Ni pulak favorite I. Ketam masak pedas. Ikan tu besar-besar wa cakap lu..I amik 3 ekor je tapi tu pun tak larat nak habiskan.

  

Umbai6

Sista and sista

  

Dan yang paling happy sekali malam tu mesti la si Mak Jemah  ni..

  

Umbai7 Makin aktif plak dia memalam ni. Semua nak di gapainya sampai air tembikai membasahi baju. Nasib baik lah meja kitorang isolated dari orang lain.

  

Umbai8

  

Total spend for 6 pax: RM120++

 

 

Gerak pulang dengan perut yang penuh tapi bila sampai rumah lapa balik sebab perjalanan yang amaattt jauh..

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain