fb Twitter

Friday, March 30

Charles & Keith Warehousale

 

Kejadian ini telah lama berlaku sebenarnya iaitu pada awal bulan tempoh hari. Charles & Keith telah mengadakan the first ever warehouse sale di Malaysia. Nampak sangat pemalas nak update belog. Lepas nak dekat 3 minggu baru nak kecoh kat sini plak kan…pff

 

CameraZOOM-20120309133351082

Price range:

* RM19 - RM29
* RM39 - RM49
* RM59 – RM79

   

CameraZOOM-20120309133359405 Berdasarkan gambarajah ini, banyak kasut yang di jual masa ini. Ada yang memenuhi citarasa dan ada yang biasa-biasa je.

 

CameraZOOM-20120309133412870Masa time ni semua bertukar menjadi ganas. Kalau boleh tolak orang depan semata-mata nak amik kasut pun orang sanggup. Like there’s no tomorrow. Tak say sorry pulak tu..wth! Semua nilai-nilai murni dah tak ada da masa ni.

 

CameraZOOM-20120309133429479 

 

CameraZOOM-20120309135151592 Kasut sudah berada di dalam tangan. Terus cecepat beratur untuk bayar.

   

CameraZOOM-20120309135502481 

 

CameraZOOM-20120309135358566

Kasut yang tak nak terus di campak tepi begitu saja

   

CameraZOOM-20120309135452011 

 

CameraZOOM-20120309135615077 

 

Ini bukan lah kali pertama I pergi warehouse sale. Dedulu I agak rajin juga la pergi Guess, MPH warehouse, Padini, Metrojaya warehouse sale tapi bagi I, ini la warehouse sale yang paling proper dan sistematik.

 

First of all, sebab dari luar lagi dah kena queue dan dekat luar juga handbad akan di ‘seal’ kan. Jadi jangan la nak feeling-feeling macam dekat shopping mall bawak handbag yang supersize tu. Bawak wallet dan handphone je sudah. Lagi afdal bawak duit dan credit card saja jika perlu. Sebab kat dalam tu bukan kita sorang je yang ada. Nama saja warehouse..dah boleh imagine sendiri la berapa ramai nya manusia. Kenapa I cakap proper sebab mereka akan lepas kan sikit-sikit customer untuk masuk ke dalam supaya tidak terlalu sesak. Tapi still boleh consider ramai juga sebab asik lah berlaga vontot dan bahu sebab ruang display di buat di parking basement yang sempit.

 

Kasut yang di jual boleh tahan banyak dari flat, stiletto, wedges, booties dan masih lagi baru dan terletak elok di dalam kotak walaupun dah old season. Kalau ada defect pun mungkin tidak keterlaluan sangat. Jadi sangat berbaloi kasut yang di beli walaupun harga hanya RM39.

 

CameraZOOM-20120309140453086

 

Pihak penganjur menyediakan banyak kaunter pembayaran untuk customer. Jadi saya hanya queue selama 10-15 minit saja.

 

CameraZOOM-20120309135137147 

Bila ada yang bagus, mesti ada contra pula. Staff yang bertugas agak kurang dan terpaksa tunggu lama kasut yang di minta tapi akhirnya size nan adooo =_=’ . Di sebabkan terlampau ramai cutomer dan tak sampai 2-3 orang yang jaga untuk satu bahagian I jadi agak kesian dekat staff kat situ. Nampak sangat letih dan penat. Most important thing..I saw this one staff muka memang muka model, badan tough kental-kental *grrrr*  terpaksa berlari ke sana ke mari mencari kasut dengan muka yang kepenatan..ohh..kesian nya.. eh..eh..ni bukan diskriminasi yer. Ini concern nama nya.. LOL

 

Untuk memudah kan memilih, kasut akan di display mengikut susunan harga. Which is good. Tapi disebabkan I pakai size typical Malaysian (size 38) memang cepat je size abis. Kebanyakkan kasut yang minat tinggal size yang besar-besar je.

   

CameraZOOM-20120309135216360

   

Tempat yang di adakan ni hanya di basement parking je ok..Tempat yang tertutup dan sempit pun boleh di tukar menjadi tempat event yang besar. Omg..omgggg..omgggg..berpeluh tiak den ni haaa sebab kepanasan. Tu tak campur lagi dengan aksi perebutan kasut dan tolak menolak..phewwww…

   

Selepas 2 jam, I managed to grab 3 pairs of shoes yang kesemuanya berharga RM127.

  

20120329220400 I just love this peep toe shoe. Belum berkesempatan untuk pakai lagi

   

20120329220313

   

20120329220333

   

* lagi 2 pairs tak dan nak ambil gambar sebab ada dalam kereta sudah.

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain