fb Twitter

Tuesday, January 31

Nama saya Laila Mysara

This is a story about my lovely niece yang makin hari makin aktif dan cergas.

 

 

C360_2011-11-1319-51-56

 

Hai kawan-kawan…nama saya Laila Mysara. Muka saya macam amoi kan sama macam makngah saya. Saya lahir pada 5 Mac 2011. Sekarang saya berumur 10 bulan. Lagi 2 bulan lagi saya aka menyambut hari lahir saya yang pertama. Jangan lupa sedia kan mainan untuk Sara tau makngah. 

 

baby6

Ni saya ketika berumur sehari. Mata pun belum bukak lagi tapi rambut saya lebat kan.

 

baby10

 

Ni lepas balik dari hospital. Masa ni saya kuat sangat tidur. Hobi saya makan tidur..makan tidur je. Tapi sekarang saya suka banyak main. Hari-hari mesti nak main.

 

IMAG0828

 

Paling saya tak suka kalau mummy, daddy atau makngah saya masuk kan saya dalam babycot. Mesti saya akan menangis kuat-kuat sebab saya tak boleh tunggang terbalik dalam tu. Kalau mummy dan daddy pergi kerja, saya tinggal dengan nenek saya. Nenek saya selalu jaga saya dan kadang-kadang tak sempat nak masak untuk atuk sebab melayankan saya.

 

DSC_0336   

 

Pernah tengok saya masa kecik tak dulu. Dulu saya kuat minum susu dan kuat tidur, sebab tu la badan dan pipi saya sangat tembam. Bila bangun tido je mesti cari susu dulu. Semua orang suka cubit pipi saya. Sakit tauuu. Tapi dulu saya tak kuat menagis. Sekarang ni saya menang suka menangis kalau tak dapat apa yang saya  nak.

 

290720112935

saya ketika tembam dan sihat

 

 laila03 Ni selepas saya di’botak’kan.

 

 

laila04

 

010920113199

 

Paling seronak masa mummy nak bawak saya pergi berjalan. Mesti mummy pakai kan saya lawa-lawa dan satu badan saya bau wangi. Tapi kalau jumpa dengan orang, saya jadi takut sampai menangis…

 

Satu lagi pasal saya..saya tak suka makan makanan baby yang nenek saya sediakan tapi saya suka makan makanan orang dewasa. Kalau saya nampak mummy saya makan nasi, saya pun nak juga. Kalau daddy makan ayam goreng, yang pun terliur sekali.

 

20120128184753

Gigi saya dah tumbuh 4 batang dah sekarang. 2 atas dan 2 bawah. Comel kan gigi saya ni.

 

Walaupun saya ni notty, tapi saya sangat sangat mummy, daddy, nenek, atuk, makngah, makcik dan makcu saya. Durang tak pernah marah saya walau pun saya suka sepahkan rumah dan jatuhkan makanan. Saya sayang semua…muaahhxxxx

 

C360_2011-11-30-18-08-31

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain