fb Twitter

Tuesday, December 13

Sexy Look Facial Mask

Facial mask antara skincare regime yang wajib dan I tak pernah tinggal. Dalam banyak-banyak facial masks yang pernah try, I paling suka dengan Sexy Look Facial mask. I wear this mask every 2 or 3 time a week selang seli dengan mask dari Proactive Solution (my savior). Biasa nya I pakai mask waktu malam selepas cuci muka. I suka letak kan dalam fridge dulu nak bagi sejuk. Lepas stress balik dari kerja , letak mask ni kat muka, waduh..waduh..enak bangat. Hilang sekejap stress yang ada.

 

IMAG0737

 

Facial mask ni dari Taiwan. At first I agak ragu-ragu juga nak beli. Taiwan? Elok ke ni? And i never heard about Sexy Look brand before this. I quite worried juga sebab my face agak sensetif dengan product yang sebarangan ni. Kalau tak kena dengan kulit, mula la akan naik gunung berapi yang maha besar. Tapi cekal kan hati juga untuk beli. Tak try tak tahu kan. Infact, I rasa salah satu sebab kenapa I beli because of packaging kot. This masks punya packaging lagi nampak menarik daripada yang lain. Selain itu, this is a 3D mask. Haa..kau..mask pun ada 3D.

 

Actually 3D ni i think sebab cover bahagian dagu sekali and ada hole yang boleh selitkan dekat bahagian telinga. So tak payah risau mask akan meloyot jatuh nanti. First product yang I jumpa cam gini u.

 

Ada 4 jenis masks which come with different function and benefits. Tapi yang selalu I pakai Intensive Firming Duo Lifting Mask yang packaging color merah dan extra brightening duo lifting mask (packaging color purple). Selain itu, ada juga Ultra Whitening Duo lifting mask (biru) dan satu lagi color hijau for hydration *sorry tak ingat nama* .

 

IMAG0585

Extra Brightening Duo lifting mask

 

Ingredient for Extra Brightening Duo lifting mask:

Colloidal platinum, Malachite Extract, Matrixyl (Palmitoyl Pentapeptide-3), Tranexamic acid, Sodium Hyalurnote, Aloe Vera, Acerola Extract, Niaci amide, Chamomilla Recutita (Matricaria) flower extract, Fagus Sylvatica Extract, Cucumber Extract, Glycerin, 1.3Butyleane Glycol, Sodiium PCA, Dipotassium Glycyrrhetinate, Xanthan Gum, Ethylenediaminetetraacetic Acid, Iodopropynyl Butylcarbamate, Methylisothiazolinone, Perfume water.

 

The Good:

The fragrance from this mask really nice. I meant, betul-betul sedap sampai boleh buat I tertidur kadang-kadang. Sedar-sedar mask dah tertanggal dari muka. Extra brightening tu I rasa really work untuk kulit I. Semakin hari pakai rasa kulit makin kurang kusam dari sebelum ni dan semakin jelita *over ni*. I wear this for about 30 minutes and still tak ada sebarang skin reaction or allergic. Tidah meleleh ketika pakai dan mask terletak elok atas muka sebab ada hole yang boleh di selitkan di telinga. So bebas nak buat apa pun walau pun muka masih lagi ber’mask’.

 

The Bad:

So far tak ada. Memang akan sentiasa beli dan beli lagi mask ni.

 

IMAG0594

Macam ni ye nak pakai.

 

IMAG0587 Intensive Firming Duo Lifting Mask

 

Ingredient of Intensive Firming Duo Lifting Mask:

Rose Water, Platinum, Elastin, Collagen, Hydrolyzed silk, Palmitoyl Tripeptide-3, Palmitoyl Hexapeptide, Fagus Sylvatica extract, Centella Asiatica Extract, Orchide Extract,Sodium Hyaluronate, Xantham gum, 1.3 Butylene Gylcol, Sodium PCA, Helichrysum Italicum Extract, Propylene Gylcol, Glycerinem Triethanolamine Disodium Edta, Phenoxyethanol, Perfume, water

 

The Good:

Provide firming effect from the first application. Rasa pipi macam ada naik sedikit dari sebelum ni yang cam loyot dimamah usia. Muka terasa anjal dan tegang je skang ni. Tak ada sebarang skin reaction/ allergic pada kulit, Fit perfectly pada muka dan essence tak meleleh.

 

The Bad:

None. Will definitely beli lagi

 

Ouh..yeah..sekarang ni Watson ada buat promotion. I baru tau tadi masa pergi makan kat Alamanda. RM2.95 per piece. Gila kau. Discount 50%. Terus rembat sampai 5 pieces. Harga asal RM5.90.

 

 

IMAG0728  

 

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain