fb Twitter

Friday, December 30

Semalaman Di Melaka

Melacca9

 

A very short trip to Malacca. Sangat-sangat sekejap sampai tak sempat nak hilang penat pun. Tujuan asal nya sebab untuk pergi ke kenduri kahwin kat sana. Sampai Melaka petang and sempat dulu makan dekat Nakhoda, Umbai. Price and food wise sangat worth it. 6 orang makan baru je RM120. Tu pun dah macam-macam order. Ada butter prawn, ikan siakap, sotong goreng tepung, tomyam, sayur kailan. Tak sempat nak amik gambar sebab semua dah kelaparan time tu.

 

Lepas dinner, terus gerak ke Jonker Walk. Went there on Saturday so agak teruk juga jalan nak kesana. Tapi nasib baik parking senang. I think perempuan suka la datang jonker walk sebab banyak barang-barang yang menarik kat sini. 

 

Melacca1

Posing habis la tu kan

 

Melacca

 

Melacca2 Sungai Melaka. First time juga lalu kat sini. Siap ada boat yang boleh bawak penumpang lagi untuk siar-siar di sungai Melaka.

 

Melacca3

 

Melacca4 Jonker Walk

 

Melacca5

 

Melacca6

 

Melacca7 

Falsie. Murah giler ok. 1 box tu dalam RM10 je. Ternganga je aku nengok. Ikut kan nak je beli. Tapi bila pulak nak pakai ni. Tetiba pergi shopping mall aku pakai kena perli plak dengan Mr. N tak pepasal kang =_=’.

 

Melacca11

 

Melacca8  Semua item kat sini 3 for RM10. Semua comel-comel je accessories

 

  Melacca12Even masks from Korea pun ada gak. But tak berani nak beli.

 

Melacca13

 

Melacca14

 

Melacca15

 

 

/oleh kerana sekejap je kat Melaka, so entry pun sepantas kilat. Heheh. 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain