fb Twitter

Friday, December 23

Fit & Match Boutique

Mr N is so kontra dengan I *kata orang, sikap kotra ni la pelengkap each other..cewwaahh* I don’t mind untuk sarung kan baju apa pun especially kalau ada sale dekat Padini sampai 50% lagi la I terlebih eksited. Tapi dia ni tersangaaattt la cerewet untuk beli baju especially shirt. Masuk semua kedai tak minat sebab tak fit kata nya. Dia ni kalau boleh semua nak fit. Shirt nak cari yang fit, t-shirt pun kalau ada size XS confirm dia beli punya. Semua jenis seluar tak kisah la jeans or slack pun cari slim fit which is sangat susah nak cari sebenarnya. Selalu nya memang tak akan jumpa dan sudah nya aku pulak yang shopping sakan sebab tension teman dia cari baju sebab semua nya dia berkenan. Kemain lagi kan. Nak kata ada 6 pax, aku tengok ada 2 boobs je yang menonjol tu. Tatau la nak tayang ape sebenarnya.

 

Fit&Match

 

Ever heard of Fit & Match? Fit & Match ni actually kedai jahit pakaian lelaki which is professionalize untuk jahit suit and shirt. Kedai ni terletak dekat The Curve, damansara, berhadapan denga FOS. Been here last week sebab ikut Mr N untuk alter shirt yang buat dekat sini. Dia suka kedai ni sebab cutting kemas, lawa, kain berkualiti and of course sebab boleh buat slim fit.

 Fit&Match3

Spacious and look kinda luxury kan

 

I was so impressed dengan hiasan dalaman kedai ni nampak sangat classy and elegant. At a first glance I don’t dare to enter sebab dah terbayang harga yang sangat expensive. But when I know the actual price, Im a bit shocked. Price is reasonable and came along with a good material. RM180 for 1pc shirt (jahit + kain). Tailor will do the fitting for you and he can also suggest kain yang sesuai untuk buat baju.

 

 Fit&Match5 He’s asking for alteration and guess what, it is FOC untuk baju yang jahit kat sini.

 

Ok. The owner tak kedekut which a good marketing untuk jaga customer. Kalau kat tempat lain mesti kena caj kan walaupun nak alter sedikit je.

 

Fit&Match4 Kain yang boleh di pilih untuk jahit.

 

Fit&Match2 They are having promotion right now. RM480 for 3 pcs of shirt. Mr N tengah berkira-kira untuk buat lagi 3 shirt kat sini >.<

 

 

Bagi groom to be yang masih lagi tercari-cari tailor suit untuk wedding or event, boleh la try kat sini. Harga tak silap RM700

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain