fb Twitter

Tuesday, November 29

Seafood for lunch

I had a nice lunch today treated by my bos. Isn’t they so nice datang ke from Bangsar to Putrajaya untuk belanja makan. Orang yang belanja pula kena pergi ke Putrajaya kan.

 

Btw, It’s so much headache dealing dekat Putrajaya ni. Macam-macam hal. Dengan polisi yang sangat strict untuk bawak masuk vendor lagi. Terpaksa pujuk rayu dekat hampir sejam. Dah rasa nak menangis sebab asik kena pass sana sini.

 

Si A: U kena dapatkan cop orang ni dulu baru kita sign

 

call pula orang si B

 

Si B: I mc hari ni. tak sihat. U call si C la

 

Si C: I tak ada kat office sekarang. I dekat luar. U nak sekarang ker? Kenapa baru sekarang nak mintak…bla…blaa..bla..u cuba mintak Si A sign la tak payah I sign..bla..bla..bla…

 

*kalau tau dari awal..tak de la aku mintak sekarang* Wtf . Sekarang pulak nak membebel. Kitorang dah berkampung depan guard dah ni. Guard pula kerek tak ingat punya

 

call balik Si A

 

Si A: I memang tak boleh sign selagi Si C tak sign. bla..bla..bla..bla..

 

me: pujuk

me: pujuk

me: pujuk

Bila berjaya pujuk and nak fax, fax paper tak ada pulak! wtf… =_=’

 

urrghhh..dealing with this nonsense policy boleh buat gwe sakit jiwa! grrrrrr…. Nak settlekan ni saja amik masa sejam. Kenapa lah policy lain-lain. Pergi Cyber senang je. Boleh terus masuk tak payah nak dapatkan approval bagi. Tapi bagus juga buat macam ni. Sebab nak jaga equipment dekat dalam tu. Barang-barang dalam tu kan sangat expensive. 10 tahun kerja pun belum tentu mampu nak bayar balik *Berfikiran positive*

 

Tapi mood terus jadi ceria bila dengar orang nak belanja. Hahha..makan terus jadi happy kan. We had a nice lake view lunch at Restoran Seafood at Putrajaya. Tak dapat sea view, lake view pun jadi la.

 

IMAG0600 

 

    IMAG0605 

 

IMAG0606 Lala. Not my liking.

 

IMAG0607 Butter prawn. Not bad. Portion pun banyak

 

IMAG0608 Ketam masak ‘tak ingat nama’. Tapi ada rasa oat sikit. Kalau masak sambal lagi sedap ni.

 

IMAG0609 Tomyam seafood. My favorite. Dok hirup kuah je

 

IMAG0610 Chicken claypot

 

 IMAG0612  And our dessert. Banana split.

 

 

 

 

Moh la sambung buat kerja balik lepas dah kekenyangan tu =_=’

 

IMAG0614

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain