fb Twitter

Thursday, October 27

Dewan Nikah Masjid Wilayah

I always have a thought kalau nak bernikah I prefer buat dekat masjid instead of rumah. Sama juga untuk reception. I prefer buat dekat hall. The reason is because my house kecil je. Tak muat untuk cater big event macam ni. And I tak rajin nak kemas-kemas rumah and habis majlis pun kena kemas balik…fuuhh..tiring. 3 hari 3 malam kemas pun belum tentu lagi siap.

 

The only venue that cross my mind at the moment untuk bernikah is at Masjid Wilayah. I think the place is big enough for family members and closest friends. For Nikah I just want to have a simple one. Buat mana yang wajib je. Dekat Masjid Wilayah ni ada 1 dewan nikah dan 3 dewan yang lain which are:

 

  • - Dewan Muslimat - can cater up to 200 ppl at a time (rate: RM55/hr)
  • - Dewan Muslimin - can cater up to 550 ppl at a time; and (rate: RM135/hr)
  • - Dewan Serbaguna - can cater up to 1500 ppl at a time (rate: RM350/hr)
 

PIC pun very very nice and friendly. Unfortunately, sekarang masih lagi dalam renovation. Estimate siap dalam next year bulan disember. Doa agar ada rezeki untuk buat dekat sini.

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain