fb Twitter

Monday, September 19

Pengenalan ringkas HTC Sensation

This few weeks sangat busy dengan data creation and DnA traning. Disebabkan pening memikirkan pasal data creation tu, I tak sempat nak update blog, twitter pun kadang-kadang buka. Flickr lagi la tak berusik langsung –_–”. Cuma FB je hari-hari buka jadi silent reader. Lagi pun sekarang ni baru beli a new smartphone yang masih lagi terkial-kial nak pakai. Balik rumah dengan tak mandi and makan lagi terus on lappy and google about android functions. Waktu tidur sekarang on time pukul 12 mesti dah menguap macam tak pernah tidur sebulan. Weekend pula dah memang full dengan open houses.
  

This entry I nak cerita sedikit about my new handphone. This new HTC Sensation I beli last Monday dekat Digital Mall. Actually niat sebenarnya nak beli hard disk saja, ni memang dah terpesong jauh sebab gatal kaki pergi singgah dekat kedai handphone. Sampai habis satu Digital Mall tu tawaf sebelum buat decision. Disebab kan dah kemaruk sangat, I decide untuk terus beli sebab tak sanggup balik rumah tapi hati meroyan nak kan Sensation.
  

IMAG0019 I’m loving it!
  
Sebelum ni kiri kanan kawan-kawan semua pakai iphone la, blackberry, ipad, galaxy tab tapi I tak bernapfu pun beli pun. Tapi sejak “terpegang” Desire HD my friend tempoh hari, terus jatuh melekat dengan HTC ni. Oleh kerana I tak pernah pakai smartphone pun sebelum ni, function android ni still new for me. But once dah pakai Android phone or smartphone, u never wanna go back to regular phone. Macam poyo kan statement ni. First time pegang handphone ni I terus ‘Sensation I’m in love’. Body memang solid wooo…matapp dan nampak eksklusif sebab warna hitam.
  
IMAG0020
  
Warranty handphone ni selama setahun. Tapi bila register online dekat website dapat lagi another 1 year.
  
HTC Sensation spesifikasi:
OS: Android™ OS v2.3 (Gingerbread). HTC Sense v3.0 UI
CPU: 1.2GHz Qualcomm MSM 8260 Snapdragon, Adreno 220 GPU
Size:126.1 x 65.4 x 11.3 mm (4.3’)
Weight  : 148 g
Memory: 1GB storage, 768MB RAM (Internal)
Card slot: microSD, up to 32GB, 8GB included
Camera: 8MP, 3264x2448 pixels, autofocus, dual-LED fash. 1.3MP front camer (Secondary)
Battery: Standard battery, Li-Ion 1520 mAh. Up to 350 h (2G) / Up to 400 h (3G) (Stand-by), Up to 8 h 20 min (2G) / Up to 6 h 40 min (3G) (Talk time)
  
2011-09-17_16-53-33
My home screen
  
Endless personalization salah satu kelebihan yang  ada untuk Android user. User mempunyai kebebasan untuk customize handphone mengikut citarasa sendiri tanpa sebarang limit. Semua application boleh download di "Android Market”. Applications yang I guna untuk customize seperti Beautiful widget dan  Launcher Pro.

  
I nak sambung explore HTC Sensation! Next entry I nak cerita pasal camera pula ye..






















www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain