fb Twitter

Friday, August 12

Last Day at Kuching


Jom sambung cerita Kuching balik. Nothing much yang boleh buat on the last day kat Kuching. Pagi tu terus kemas and first destination nak singgah is Kampung Grisik beli untuk sedozen kek lapis. Time ni belum keluar lagi issue Butter Churn tu so I pun tak check jenis butter yang digunakan.

After membeli belah kek lapis, singgah sekejap di Fort Magherita tapi tengok dari jauh je.


DSC_9711
#1. Panas terik masa ni. Sebab tu la muka cam mintak kena lempang je..hahah

DSC_9710
#2

DSC_9715
#3

DSC_9719
#4. Ni pula pejabat ADUN.

DSC_9713
#5

DSC_9725
#6. Berhenti sekejap dekat tepi jalan sebab nak amik gambar

DSC_9726      #7

DSC_9721#8









After that terus pergi ke Kuching Airport and owner kereta dah sedia menanti di Aiport. Kena tunggu sampai 4 jam sebab flight delay lagi =_=’ . Touched down kat LCCT pukul 10 malam dengan masing-masing dah kepenatan.


For me, Kuching memang tempat yang menarik untuk dilawati sebab terdapat pelbagai kaum dan etnik yang berbeza dengan budaya mereka yang unik. Selain itu, boleh juga merasa makanan mereka berbeza dari sini. I paling suka Mi kolok dan laksa sarawak. Sedap! www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain