fb Twitter

Monday, August 15

Berbuka puasa di Sime Darby Convention Center

Last Friday I was invited untuk ke majlis berbuka puasa di Sime Darby Convention Center, Mont Kiara. Gerak from office pukul 5 petang. Walaupun jarak dari opis ke sime darby amatlah dekat, 7km saja. Tapi 2 jam kau nak sampai sana! Naik kematu bontot duduk lama-lama. Hari Jumaat ni punya jem paling hazab berbanding hari yang lain. Semua berebut-rebut nak balik awal. Ada yang nak balik kampung lagi. Hujan pula petang tu T__T

 

 

Setelah berhempas pulas drive (thanks to Hafiz sebab dari driver hari tuh :) ..hehehe), sampai sana around 7pm dan terus cari meja.

 

Sime darby

Semua berlemuih dari office

 

Sime darby

Sime Darby hall

 

Sime darby

Muat-muat untuk 10 orang. My colleagues. They are my friends, they are nice, they are happy!

 

Sime darby Souvenir dah tersedia atas meja

 

Sime darby Nice kan! I like the payung concept!

 

Let’s peek of what we were having that day. Makan sampai bloated dan mengantuk..hehe

 

Beware..kalau tak tahan sila la skip. Takut ada yang terliur plak nanti.

 

Sime darby Chef preparing for nasi ayam. I tak usik pun nasi ayam ni sebab dah dikaburi dengan makanan yang lain

 

 

Sime darby Yong tau foo stall. Pun tak merasa

 

DSC_0196 What’s ur menu?

 

Sime darby Ni untuk rojak kot?

 

 Sime darby Murtabak. Dah biasa sangat sampai tak pandang pun ni..nggehhh

 

 

Sime darby Macam-macam makanan ada kat sini

 

 Sime darby   Sate ayam and daging

 

 Sime darby Dalam tu ada pelbagai lauk. Tapi I banyak amik udang je

 

Sime darby ketupat, lemang and rendang

 

Sime darby Assorted fish untuk dibakar

 

Sime darby Yummeh!

 

Sime darby Ni cicah-cicah untuk ikan bakar

 

Sime darby Kambeng

 

 

 

Sime darby Lidah pun ada

 

Sime darby Laksa

 

Sime darby

 

Sime darby Mee kari

 

Sime darby Dessert. Ada ais krim goreng.

 

Sime darby Plenty of water

 

Sime darby

Sime darby Rojak buah

 

Sime darby Kebab

 

Sime darby Makanan arab. Susah la nak menyebut nama nya

 

Sime darby

Sime darby Nasi arab

 

Sime darby Pau and also dim sum at the bottom

 

DSC_0224 kurma dan keropoksss

 

Sime darby

 Sime darby tauhu bakar

 

Sime darby Daging rusa. First time makan rusa. Lembut je daging nya

 

Sime darby Gulai kawah

 

 Sime darby Gulai kari kepala ikan salmon.

 

Sime darby Lala and umai

 

Sime darby Kalau ada kerang or siput sedut mesti gwe sorang je ambil

 

Sime darby Manis-manisan sebagai pencuci mulut

 

Sime darby I sangat tertarik dengan kek yang warna pink tu.

 

Sime darby

kerabu mangga, kerabu udang, kerabu sotong,,kerabu perut. Semua jenis kerabu ada kat sini.

 

Rata-rata semua makanan nak amik sebab semuanya sedap. Tapi kapasiti perut kecil je. Pukul 9 dah surrender dah. Rasa rugi pula tak merasa semua. Buffet ramadhan kat sini terlampau banyak nau makanan nya.

 

Untuk Ramadhan buffet reservation, boleh layari website di bawah:

Sime Darby Convention Center

Contact number: 03-2089 3688

Price: RM87

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain