fb Twitter

Tuesday, June 28

When I was at the Hospital

Last week I was admitted to hospital pukul 8pagi. I kene undergo a minor surgery. Now I tengah menghabiskan sisa-sisa MC yang ada. Khamis dah start kerja balik. Can I have another 1 week of MC? Rasa tak puas je berehat kat rumah. Terasa sangat bahagia bila dapat bangun tdo pukul 10 pagi, golek-golek lagi sampai pukul 12 tgh hari, makan tgh hari dan sambung tdo balik.

 

I was admitted untuk semalaman saja. Tapi rasa nak balik rumah je lepas surgery tu. Akak katil sebelah pukul 2 ptg dah discharge dah. That time pula I dah siap-siap untuk ke surgery room.

 

220620112192

Sakit tau kene cucuk dengan jarum ni. Tangan kanan pulak tu. Nak angkat selimut pun den tak larat

 

Selama 2 jam I dah surgery room tu and bila balik bilik (around 4.30pm) tinggal I sorang je. Terus I cari makanan sebab terlampau lapar. I kene berpuasa sebelum surgery tu. Seharian tak makan lagi. Nasib baik pukul 6 ptg dinner dah sedia kat katil.

 

220620112191

As u can see..it’s already 9.40pm. I tak boleh tdo and terpaksa la layan cerita kat TV tu. Pusing kiri, pusing kanan..mata still segar bugar lagi. Tak menandakan mengantuk langsung. Agak seram juga tdo sorang-sorang dalam bilik ni, kat hospital pulak tu! Nasib baik tak ada bau ubat dekat sini. Nurse masuk bilik pun selang 3-4 jam sebab nak check blood pressure je. Ingat nak ajak je nurse tu teman skali aku tido dalam bilik ni.

 

Around 1 or 2 am I dah terlelap kejap tapi I rasa macam kene tindih pula. 2 Kali pulak tuh… Ahhh..sudah…nak gerak kan badan tak boleh, nak angkat kaki lagi la tak boleh. Kuatkan semangat I baca ayat yang terlintas di fikiran. Lepas baca beberapa ayat, baru la boleh gerak kan badan balik and terus I tak boleh tido balik. Nasib baik kene sikit2 je..buat nya dia menonjolkan diri..mau kejung gwe atas katil tu.

 

Sudah nya I tak boleh tdo langsung, kalau terlelap pun sekejap je. Mesti I tersedar balik. Punya la nak tenangkan diri I pasang ayat-ayat Al-Quran dari my laptop. Tu pun tak boleh tidor lagi. Nasib baik esok nya doctor dah bagi I discharge. Tak ke haru kalau kena sambung lagi semalam kat hospital ni.

 

230620112235My lunch menu before going back..yehuuuuu 

 

www.tips-fb.com

5 comments:

  1. private hospital ek? kalau masuk hospital kerajaan lagi la tak best, tak dapat tengok tv....

    ReplyDelete
  2. @mommy jue
    Tapi takut la kak tidur sorang2 :(

    ReplyDelete
  3. why no one teman ? ayam sadz lolz :(

    ReplyDelete
  4. @hackers
    sakit hati..heheh
    sakit yg tak kronik pn..

    ReplyDelete

Ratings and Recommendations by outbrain