fb Twitter

Tuesday, June 28

Tini’s Spa

Lama giler peram cerita ni. Ingat lagi tak yang I pernah bagitau I beli voucher dari milkadeal tempoh hari. Kalau tak ingat meh baca kat sini. Beberapa minggu lepas I dah redeem dah pun voucher untuk facial di Tini’s spa.

 

I pilih brunch dekat Shah Alam sebab dekat dengan my house and tak payah tempoh traffic jem. Another brunch dekat Taman dagang, Ampang.

 

090620112127

Dekat spa ni, mereka menggunakan Dermalogica skin care untuk facial. Dermalogica sangat-sangat la berkesan untuk yang mempunyai masalah kulit sama ada berminyak, kering atau jerawat sesuai la sangat dengan harganya.

  

Mula-mula I di beri consultation dulu untuk tau masalah kulit. Selepas lebih kurang 15 minutes, I decided to take ChromaWhite TRx Treatment untuk facial. Ouh..ni tak termasuk dalam facial yang I beli tu. So I have to add on another RM190. Harga asal RM288. Fungsi Chromawhite TRx Treatment untuk memudarkan parut jerawat, menjadikan kulit lebih lembut, menambahkan ‘glowing’ untuk kulit yang kusam dan lain2.

  

090620112125

All Dermalogica skin care on the shelf. Geram je tengok.

  

  090620112126

Ni la set untuk ChromaWhite TRx. Quite expensive berbanding set yang lain.

  

After that, I was brought to start my session with foot soak for 5 minutes.

  

090620112130

The room for foot soak

  

090620112128

Nampak macam air berkocak kan. Well, actually memang pun. They put the vibration on with air yang suam-suam. I dunno the function. For relaxing maybe?

Then next session Aromatherapy message. But first you have change into something more comfortable. I diberi kain batik dipakai and brought into bilik yang hanya diterangi lilin. Ouh..lets sleep..

  

Such a nice experience. Lapi pun memang dah lama tak massage. Untuk Aromatherapy massage ni, a lady massage the whole body but concentrate dibahagian balakang badan sahaja selama 45 minit.

  

Next session would be body toning and facial. Untuk body toning, I have to choose 1 part of the body only. So tanpa perlu fikir panjang, I choose my tummy. yikes…really had to do something with my tummy tho..

  

Bahagian perut akan diletakkan wayar yang banyak dengan menggunakan machine dan akan vibrate mengikut level yang ditentukan. Sambil perut bergetar, the lady start my facial session. To my surprise, I didn’t like the facial at all. I rasa semua facial steps pun nak dihabiskan dengan cepat dan terburu-buru. Urut muka pun ala kadar je. Tak rasa  relax lansung. Stree lagi ada lah. Sangat rugi rasa nya bayar RM190 untuk service macam ni.

  

Nasib baik la body toning tu ada meninjukkan perubahan sikit. When I sampai rumah, terus cari penimbang dan yesss…I lost 1KG :)

  

You can take a look at the treatment in the Broucher below. (Click to enlarge ;)

DSC_7859  

DSC_7856

DSC_7857

DSC_7858

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain