fb Twitter

Monday, May 30

Facial at Herbaline

Setelah setahun tak pergi buat facial, I berazam untuk pergi juga facial last week. Setahun dah ok..macam-macam dah aku ternak kat muka nih.

Actually dah lama dah notice promotion from Herbaline. Tiap kali lalu area Kota Damansara je mesti terperasan banner dekat tiang lampu. Tapi tak berkesempatan nak pergi. And this time I betul-betul berkobar untuk buat facial. Condition kulit dah makin teruk. Dengan kusam nya, jerawat bagai. Walaupun everyday cuci muka dekat rumah, tapi memang tak menadai. At least once a month kene rajin pergi buat facial. Kalau lagi rajin 2 minggu sekali..pokai makcik camni. Lain la kalau muka tu memang tak ada sebarang masalah. Tak pergi facial pun tak apa.

Herbaline Kota Damansara is having promotion for RM38 saja untuk first trial. Sangat murah ok! But u have to make an appointment dulu tau sebab agak ramai juga customer dia time I datang tu. I gamble je hari tu. Pergi on Saturday pula. Memang tak agak-agak. Tapi nasib I baik, sebab beautician tu suruh I datang balik pukul  5. So apa lagi, terpaksa la habiskan masa 2 jam pergi jalan-jalan and beli Grocery Giant KD.

Tepat pukul 5 dah terconggok dah depat pintu Herbaline ni *semangat ni*. I was greeted by the beautician yang sangat friendly and dihidangkan air (not sure air apa..tapi wangi la air dia ni. Sedap betul!).

280520112071Sorry la kualiti gambar agak kureng sikit. I amik guna HP je. I was asked to sit and bagi briefing sikit.
  
280520112074Lepas tu kene isi borang pula and provide your presonal details.
  
Lepas dah settle isi borang, saya habiskan masa disini pula…ha..cuba teka kat mana saya melepak ni…

280520112076Cool giler letak mende ni

280520112078

  Tatau juga I melepak kat mana?…jenng..jeng..jeng..

  
280520112075hahha.. very comfy and relaxing masuk toilet dekat sini..lampu pun malap-malap je…

Apa yang I suka sangat kat sini sebab dia buat ala-ala bali sikit. Dipasang nya pula lagu yang membuai-buai, keadaan yang malap lagi..fuhh..best sangat.

  
Firstly, kene rendam and beruskan kaki sendiri dalam bekas nih. Lebih kurang 5 minit. Air pun suam-suam je dan dah ditambah dengan salt.
280520112079

280520112080Nampak tak design nya? I nak tunjuk kan keadaan tempat ni sebenarnya. Tapi sangat teruk la pulak quality HP ni.


Lepas dah rendam kaki..kita pergi buat fish spa pula. Lebih kurang 5-10 minit.
280520112082Terpaksa pakai flash sampai sparkling mata ikan tuh sebab tak ada cahaya sangat dalam tuh.
  

Lepas je dah fish spa, I dibawa ke bilik facial oleh amoi yang sangat cantek dan disuruh untuk pakai sarong.
280520112086

Process mengambil masa lebih kurang 2 jam. Sampai nak tertidur-tidur dah. Tapi beautician tu rajin pula nak ajak berborak. Banyak betul kene interview ngan amoi tuh. Ok. Takpe. Gwe layan kan je.


  

Overall, I’m really satisfy with the service. Paling penting, beautician kat sini tak paksa pun beli barang durang tak macam NY Skin solution yang I dengar sampai pucat muka kene paksa dengan amoi kat sana =_=’.
  
The package of RM38 consists of the following:
Sea Salt Foot Bath
Fish Reflexology
Deep cleansing
Moisturizing
Extraction
Shoulders and hands massage
Aroma therapy
www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain