fb Twitter

Monday, April 11

LHDN

11th April, 2011

Cepat betul rasanya tahun 2011 ni kan. Sekarang dah bulan April dah. Pejam celik dah hampir setengah tahun berlalu. Bila dah nak masuk bulan April ni, mesti ramai yang tengah sibuk mengisi borang LHDN kan. Have you done yours? I dah submit mine and this is my first time hantar borang LHDN nih. Hik hik hik.. Sebelum ni pandang ringan je pasal bab-bab cukai nih and malas nak hantar borang BE tu balik ke LHDN (dulu kene pakai pos)..opss…sila jangan contoh ni. 

Last week baru tengok dekat Astro Arena ada sesi diskusi tentang isu perlepasan cukai. Sekarang ni dah senang sangat nak buat. Just login dekat e-Filing then isikan semua data yang diperlukan. Akhir sekali sebelum submit to LHDN, akan di keluarkan awal-awal jumlah tax sama ada terlebih atau tekurang bayar. This year I akan dapat balik tax yang terlebih bayar last year ..yeahhh!!

 

LHDN3

 

Siapa-siapa yang belum buat tu cepat-cepat la hantar sebab tarikh last hantar e-Filing (untuk borang BE) pada 30th April 2011. Jangan tunggu last minute baru nak buat tau!. Nanti semua nak hantar last minute system boleh jadi lagging macam yang terjadi dekat website Myeg tempoh hari. 

 

 

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain