fb Twitter

Monday, April 18

Anda dan Gadget Kesayangan Anda

18th Apri, 2011

header-ada-lebah

 

Dah lama tak join segment dekat belog. I sangat tertarik dengan segment yang incik Hackers buat so secara automatik nya saya nak untuk join segment ni.  Tajuk segment “Anda dan Gadjet kesayanga.”

Antara gadget yang palinnnnng saya sayangi ofkos la my Nikon D90 which I bought it last year.

D90

 

I memang tak boleh berenggang sedikit pun dengan camera ni. Pergi mana-mana pun mesti I akan usung kesana kemari. Bagai aur dengan tebing. Eceh.  Sampai nak pergi tengok wayang pun I tetap akan bawak. Tapi yang selalu jadi mangsa tukang bawak camara mestilah incik Naz. Tiap kali nak keluar kereta mesti kene bising dulu dengan incik Naz. *kes malas nak bawak la tu sebab berat*  Bising-bising pun tapi dia tetap bawak kan juga >_<

My E71 would be in the list of the favorite gadget juga. Walaupun ada yang cakap E71 is not ‘smart’ enough, tapi it is enough for me. Nak guna Wifi boleh, GPS boleh, dictionary ada, convertor pun ada memudahkan kalau pergi overseas. Tak ada la terkial-kial nak kira duit.  For GPS service, I just install Garmin and cakap je nak pergi mana, I boleh bawak punya and mesti tak akan sesat pun.

NokiaE71

 

Eh..lagi satu, my company’s laptop boleh di consider gadget kesayangan saya tak?heheh.. Al kisah nya, I never bought my own laptop sebab masa belajar dulu my mum tak pernah bagi kelulusan untuk beli laptop. Menagis air mata darah sekali pun tak guna sebab tu memang keputusan muktamat dia.  Sudah nya terpaksa pakai dekstop yang gedabak tuh sampai habis blajar. Bila dah start kerja pun that dekstop still function and company provide laptop at the same time. So, untuk beli laptop baru adalah sangat membazir kan. *kita lenjan dulu ape yang ada..har har har*

 Dell

 

I bukan la kaki gadget macam orang lain yang tiap kali ada gadget baru keluar terus beli. Ni saja la yang ada =_=’ 

 

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain