fb Twitter

Wednesday, March 16

Memang tak cukup sehari

March 16th, 2011
Last few weeks I did mentioned that kene pergi somewhere kan. Perjalanan yang amat penat sebab kena bermalam satu hari saja di sana. Semua nya terpaksa di buat dengan pantas. Shopping kerepek-kerepek pun ambil masa sejam saja. Makan malam pun dah siap-siap tapau then makan dekat dalam bilik hotel. Esok nya, pukul 8 pagi dah bertolak dari sana ke KL.

Berjaya juga jejak kaki kat negeri ni. First time pulak tu. So, eksited lebih.
.
.
.
.
.
.
.
KedahTengok gambar ni mesti dah tau kat mana kan. Ofkos la Pekan Rabu di Kedah.

Bila dah sampai Pekan Rabu ni, apa lagi. Shopping la segala jenis keropok dan jajan yang ada. Beli untuk simpan di rumah dan untuk bawak office.
Kedah Serius ok! First time sampai sini and nafsu tamak bermaharajalela ketika ini. Kalau boleh, semua nak beli bawak balik.
Kedah
Dan ini juga hari bersejarah saya sebab first time tgk ikan masin macam ni =_=’. Selalu tengok ikan masin yang kena di goreng tu je.  Mula-mula ingat kan bau aroma apa tah..rupa-rupa nya datang daripada ikan yang  diperam ni. Siap bau dekat-dekat lagi. Sampai akak kedai tu pandang pelik je..tsskkk

Kedah .

Tujuan asal datang sini sebab nak ambil si Adik yang dah abis belajar foundation dekat Kuala Nerang. Sesampai Kuala Nerang je, terus pecut pergi Alor Setar sebab tak ada apa pun dekat sana. Dekat Alor Setar, we stayed at Zen Hotel.  Punya la payah nak cari tempat ni. Pula tu GPS tak berfungsi dengan jayanya. Boleh pula tak boleh detect alamat hotel nih di saat terdesak ni. Sampai 2-3 kali pusing jalan yang sama.
Kedah
Tapi memang puas hati duduk hotel ni. We stayed at Family Room. Harga pun reasonable.
Kedah Spacious and clean
Kedah
Kedah
Kedah Shower room
Malam tu masa semua tak dapat tido especially my mum sebab eksited my sis message dia dah selamat deliver baby girl. Esok nya, belum sempat breakfast lagi, terus pecut balik KL. Tapi adik yang drive. Rasa macam duduk dalam kereta racing sebab ambil masa 5 jam saja untuk sampai KL. Betapa laju nya dia bawak. Semua dalam kereta dah kecut perut tapi masing-masing senyap je.
Tak tau bila la akan sampai Kedah lagi lepas ni T_T. I paling suka pergi kedah sebab makanan nya sedap-sedap. yummmyy..
** Lets pray for Japan. Harap semua nya akan cepat kembali sedia kala. Sedih sangat tengok gambar aftermath di Jepun. Tapi sangat kagum dan respect dengan attitude rakyat Jepun yang masih berdisiplin dalam keadaan yang menimpa.  Can read here to get the live update. www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain