fb Twitter

Tuesday, March 29

Peranakan Place

Pernah makan dekat Retoran Peranakan Place tak? Terletak di 1st Floor One Utama and I’m so in love dengan makanan dekat restoran ni. This would be my second time coming here. And makanan yang I try memang tak pernah mengecewakan. First time coming here, I just try Asam Laksa saja. Takut tak sedap, kita cuba dulu yang simple-simple. Memang yummeh! I makan sampai tak tinggal kan sebarang kesan. Kuah asam laksa pun I hirup sampai kering kontang. AWESOME! Paling penting it’s halal

PeranakanPlace

Dekat sini ada pelbagai menu dari mee sampai la lauk-pauk.

PeranakanPlace

Second time coming here for dinner. This time nak try nasi and lauk pula.

PeranakanPlace

At first ingat nak order this set for 2 pax. Tapi terlalu banyak lauk. Sampai 4 jenis. So we just ordered ala carte je.

PeranakanPlace

I ordered this one sebab nak try something different. Longan Mango ABC. Tapi I tak suka manggo yang dah di blend tu. Ingatkan letak mango yang di potong-potong kecil =_=’ .

PeranakanPlace

Grilled fish. This is double awesomeness! Serius! Sambal sedap. Cicah tu pun sedap! RM18 .Tapi ikan nya size kecil sangat. Bagi yang tak makan pedas, better order yang lain sebab sambal tu sangat pedas tau.

PeranakanPlaceGarlic Kailan. The price quite expensive for this small portion. RM11.

Food kat sini memang memenuhi selera tekak I. Tapi tak boleh la selalu makan sini sebab harga sangat mahal dengan portion yang sedikit. You should go and try. Setakat ni I hanya tau kedai ni terletak dekat One Utama, Bandar Utama. Tempat lain tak jumpa lagi.

 

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain