fb Twitter

Thursday, February 10

Mari kita menyihatkan diri di Broga Hill

Aktiviti untuk kita hari ni untuk menyihatkan dan membakar lemak-lemak tepu di badan ialah dengan mendaki bukit. Yang berada di KL tak payah pergi sampai ke Bukit Larut sana untuk panjat bukit. Jauh..jauh.. Nak lagi dekat? Jom kita pergi ke Broga Hill, Semenyih hanya 45 minit saje dari KL.

First time sampai sini, first time naik bukit, first time tengok lalang yang lagi tinggi dari aku. Pukul 4 pagi kitrg dah gerak dari rumah. Aku still lagi terpisat-pisat nak bukak mata sampai jalan pun pejam mata lagi tapi terpaksa kugagahi jua sebab si jakun ni nak nengok sunrise.


Brogahill08

Disebabkan banyak sangat perhentian, pukul 6.30pg baru sampai tempat sini. Jalan still lagi gelap and bayangkan kene parking dekat ladang kelapa sawit di dalam kepekatan pagi. Seriau ok! Dalam kepala dah terbayangkan mende bukan2...Nasib baik Zam ader bwk tourch light. Ok

Zam…sila leading kitrg yer.. kalau apa2 ko kene dlu..hikhik..
Tapi tetiba Zam hilang.. Rupanya dia dah sampai atas dlu meninggalkan kitrg terkontang kanting kat bawah nun T__T  Ok..Fine! Dah byk kali sampai sini..bole lah tinggalkan kitrg 10 batu di depan..hnss hnss hnss (padahal sendiri sibuk berposing) . Pantang nampak batu sikit nak amek gamba. Nampak pokok pun nak bergambar jugak. Sampai dengan ranting pun posing gak.. Mn la tak kene tinggal.
 Brogahill09Are we there yet?? Berapa jauh nak sampai nih? Tengok tuh..curam je bukit nih
Brogahill10Argghhh.. 1.7km lgi? kita ke Bukit Broga aje la..mek tak larat nak sampai Gunung Tok Wan tu

Brogagill02sampai sudah,..hnss…hnsss…hnsss… (air plsss) menggah sungguh. Tapi posing tetap kene maintain..
Sapa-sapa yang larat sila naik lagi. Gwe surrender..cukup sampai sini saja.. 


Brogahill06huhhhh..bangga gila sampai atas.


Brogahill01tp penat akan lenyap begitu saja bila melihat ni..siyes ni..rasa damai..

Brogahill04tgk tuh..lalang lagi tggi dari aku..terasa mcm di obesi lalang cam nih

Brogahill11  Zam cepat nyorok…kitrg cari.. hurmm..mn zam ni eh??
    Brogahill12 muka gwe cam nak terkencit je..hahhaha…actually aingin kuat sgt and menghadap matahari..sunglass agogo boleh plak tertinggal..

Brogahill03weeee…we are the puff girlss!!..


Brogahill05photographer yang berdedikasi..
Brogahill14       bila matahari dah mencanak-canak atas kepala semua laju je nak turun..wuhhh..panas okeh atas tuh sbb tak ada pokok untuk ku berteduh.


erinz







yeahh…Bukit Broga telah ku jelajahi..mana plak lepas nih? www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain