fb Twitter

Thursday, December 9

Windows Live Writer

Hari ni dalam sejarah kerana pertama kali menggunakan Windows Live Writer..hatiku sangat teruja. I know im a bit ketinggalan. Suma org memang da lama pakai application nih tp aku bru terkedek kedek nak pakai. Sebelum ni aku pakai Words Blog. But i find it inconvenience. Kalau nak upload gamba, kene edit awal2 then baru boleh tepek kat blog. Tu pn kene upload gamba using blogger or picture uploader yang lain. Sangat leceh. Kalao ader beratus gamba da upload kene la upload satu2 T_T boleh nages camni.
To my surprise, kalau using WLW nih tak payah edit dulu sebab dekat WLW ader option untuk edit. Gambar pn boleh terus upload dan x payah nak susah2 pakai uploader yang lain. Sebagai contoh gambar ini:
DSC_1754 Normal
DSC_1754    Sephia mode
                                                                
DSC_1754Black and White
Satu contoh gambar yang hanya di edit menggunakan WLW *sila abaikan pipi yg bolat itu*. Byk lagi application yang boleh digunakan. Dan kemudian click pada “Publish”..tingggg! suma akan upload terus ke blog. Mudah bukan. Tambahan pula application ni free dan mudah digunakan. www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain