fb Twitter

Thursday, November 11

Galaxy Tab



Semalam lepas kerja pergi jalan-jalan dekat OU. Sekali Nampak booth for Samsung Galaxy Tab di new Wing berhampiran Charles and Keith. Ni hafal lokasi pun sbb dekat dengan Charles and Keith kedai yang wajib singgah kalau ke OU..pffthhh.. Actually aku da lame da tau pasal new device from Samsung lagi cz baca The Sun tempoh hari ader advert pasal fon nih. Boleh siap imagine lagi camner la gabak nyer fon nih kt tangan. So semalam dapat pegang and belai2 fon nih. I like the huge screen that it has (7') smaller version of iPad. Price is very reasonable. If register with Maxis, just have to pay around RM1849 with data plan. Surprisingly, it uses Android as a OS with 1.0 GHz processor and 16GB memory. Function pn sedikit sebanyak sama dengan iPad.


  But after doing some research using google, rata-rata ramai tak puas ati dengan device baru nih.

  • Lag during browsing – this is utterly TRUE!!..masa test device ni smlm pn mmg Mr. Naz complain sangat slow.
    Slow je browsing. Pakai wifi pn slow gak nih


    TRUE..TRUE..TRUE..even nak scoll down pn slow and annoying.. but how come? It using 1 GHz processor kan? Sekarang ni semua org pn nak pantas. Boleh buat orang ilang saba kalao nak browsing tapi loading macam kura-kura. Definitely won't buy it if lagging is an issue.

       
  • Picture quality – the camera is only 3MP. Tapi iPhone 4 with 5Mp. Kenapa ketinggalan sangat nih.? I even try to capture gamba and yes..kualiti gamba sangat2 cheap. T_T
So my opinion, better buy iphone or ipad terus. Walaupun akan kerugian $$$ dengan banyaknya, tapi janji puas hati di kemudian hari.Tapi tak salah kalau mementingkan gaya, device ni salah satu yang menjadi pujaan. Dengan design nya yang nipis dan besar pasti buat orang lain sampai tertoleh2 3-4 kali. Selain itu, screen nya pun sangat terang dan super clear. Best jugak dijadikan GPS. Confirm tak sesat punya la.
www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain