fb Twitter

Wednesday, September 1

Menjamu selera di SACC

Last Sunday, saya telah ikut Mr. Naz berbuka di SACC. Event ni pn sbb gathering kawan2 dia time blaja dlu. Kami telah sampai awal dalam pukul 5 ptg. So..kitrg pn jalan2 la dekat area SACC tu..Kebetulan pulak naik2 tangga dari parking SACC tu nampak Metrojaya warehouse sale. Laju je aku tarik tgn Mr. Naz nak masuk..Dissapointedly, i didn't feel like shopping there. Then terus kua menuju ke PKNS pulak.

Kat sini byak nau jual baju2 kurung. Again, saya tidak beli pn baju raya utk tahun ni cz i was saving for trip to Bandung. Saya nk shopping puas2 kat sane. Dats y tak membeli ape pn utk raya except for kuih raya and duit raya. Anak sedara saya memang ramai. Pokai la makcik korg nih T__T .

Then sambung ke taman depan PKNS tuh..da lame tak dating kat taman cam time2 blaja student dlu..kat sini bole tgk ramai yg berkelah n tggu time berbuka. Ader yang datang ngn family, sahabat handai dan juga couple. Saya jalan2 sampai snap2 gamba. Cam bosan je Mr. Naz kene tggu n folow. Time ni la nk kene tunjukkan pengorbanan kan..hehe









Tepat pukul 7 kitrg terus gerak pergi SACC. Memang meriah..byk sgt makanan ader. Ader Lok-Lok aka cucuk2, mee kari, kambing golek, ayam rendang, tomyam, dessert yg bermcm jenis dan byk lagi yg x sy senaraikan. Sesuai la dgn harga nye yg RM48++ tu..paling puas ati memang durg akan pastikan makanan sentiasa di topup. so makan la sampai pengsan kalau nak.. ^_^

masuk2 je de terhidang dengan meja dan kerusi




tak paham kenapa dipanggil Japanese Tempura. Padahal ader gorang pisang, mushroom goreng, sayur bende gorang


itu adalah otak2, sata dan lidah lembu (1st time mkn nih)

tu diaaaa...kambing golek

close-up skit

byk giler dessert nye..aku hanya amek kuih pandan, tart dan puding yang dalam cawan cute2 tuh

buah-buahan. Rambutan adalah pilihan hati

kambing golek da terhidang di atas meja..Makanan paling awal Mr. Naz amek...

Lok-lok


Nasi dan lauk pauk

saya memang kurang minat sgt mkn buffet ni. Sbb kapasiti perut adalah kecil. Baru mkn 3-4 suap da kenyang. Tambah2 lagi bulan puasa. Rasa pembaziran di situ. Tp disebabkan ader org sponsor, wa tarak hal punye..gghhhh... ^_^ Thanks Mr. Naz for the treat..Overall, memang puas hati berbuka kat sini. Walaupn org ramai, tp tak payah berebut-rebut sbb byk lagi makanan lain yang ader.

www.tips-fb.com

Ratings and Recommendations by outbrain